gezenbilirde en çok tartışılan araçlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,743

arkadaşlar gezenbilirde en çok hangi araç üstüne tartışıldı..

• Kullanılan toplam oy
    138

Etiketler
Ynt: gezenbilirde en çok tartışılan araçlar

küçük ağa' Alıntı:
Sayın Burak bey profiline baktım aramızda bayağı bir yaş farkı varmış geçmişte 1960 model land roverim vardı arkadan şanzımanın bağlandığı yere geçen uzun seyyar bir şaft benzeri parçayı bağlarsın kaynak makinesini çalıştırırdı,harmanda sap döver saman çıkarırdı,kuyudan su çekebilirdin kaportasında kaynak yok full perçinliydi çünkü alimünyumdu,bu işleri yaparken su kaynatma işi olacağı için telis çuvala suyu döker radyatörün önüne damlatırsın çok dökersen bir tarafa su kaçar stop eder,sarı vites topuzunu kullandığında çıkmayacağı çamur olmaz ama sağ akısı kırmazsa,bozuk yolda arada bir duracaksın marş,şarj ve buna benzer parçaların cıvatalarını kontrol edeceksin düşebilir kullanılan cıvatalar metrik değil ingiliz dişi,düşmanın var ise kavga döğüş etmene gerek yoktur al bir LR hediye et belasını buldurursun hemde dünyanın en münafık milleti İngiliz emperyalizmine hizmet etmiş olursun ,LR ingiliz emperyalizminin alameti farikasıdır, daha dağarcığımda çok yazacak ve söylenecek söz varda bu kadar yeter sanırım.tuzla jip herne kadar yüzde yüz bizim değilsede zamanla geliştirilebilirdi,sizler bilmezsiniz sanırım eskiden bu japon arabalarıda çok su kaynatır yürümezdi zamanla hatalarını telafi edip en iyisini yapmayı bildiler benim japon araçlarını tercihim biraz duygusal batı menşeli araçlarda huzur bulamıyorum yedek parçasına para verdimmi aklıma ÇANAKKALEDE yatan şehid dedem geliyor mutsuz oluyorum ama siz binin para sizin zevk sizin benimki şahsi yaşadıklarım duygularım selam ve sevgiler sağlıcakla kalınız kalbini kırdığım varsa özür dilerim hakkınızı helal edin

Sedat Bey LR konusunda çok dolu olduğunuz kesin.

Bir gezenbilir buluşmasında sizin ile tanışmak isterim.
Kısmet.

Saygı sevgi bizden.

Burak

BOBO' Alıntı:
Sedat Bey LR konusunda çok dolu olduğunuz kesin.

Bir gezenbilir buluşmasında sizin ile tanışmak isterim.
Kısmet.

Saygı sevgi bizden.

Burak
Sayın Burak bey LR konusunda dolu değilim Land Rover yazısını görünce ingiliz keferesinin yaptıkları göz önüne geliyor birde İskenderun birinci dünya savaşında önce ingilizlerin saldırısına uğramış o günleri yaşayanların ağzından çekilen sıkıntıları dinleyerek büyüdük hala sağda solda köyde bir kazı işi yapsan topraktan top güllesi çıkıyor Antepli mehmet derler akrabamız vardı yemenden savaştan nasıl geldiklerini cami önünde anlatırdı çocuklar arap bir taraftan ingiliz diğer yandan yemek yok su yok ayakkabı köselesini geveleyerek açlığımızı bastırırdık diye çok dinledik,Iraka demokrasi götüren batılılar kendi askerlerine konuşlanacak bölge seçiyor İngilizin seçtiği bölge neresi kut,amarra, basra neden bu bölge derseniz birinci dünya savaşında ingilizlerin osmanlı ordusu karşısında en ağır mağlubiyeti aldıkları yerler,o yıllarda Türk askerine yardım eden beraberce ingilize karşı savaşan Iraklıların çocuklarından 92 yıl sonra intikamlarını alıyorlar sonuçta yazılacak konuşulacak söz çok bu ara bizlerde alakasız tartışmayla konuyu açan arkadaşımızın hakkını gasbettik ondanda özür dilerim ama direksiyonu tersten olan ukala milletide aracınıda sevemiyorum elimde değil kafasını şişirdiğim arkadaşlar haklarını helal etsinler selam,sevgi ve sağlıcakla kalınız lütfen

mitsubishi listeye eklenmiş onunda tartışılacak bildiğim kötü bir huyu var yazayım monoblok şaseli pajerolar sürücü hatasını asla affetmez sırt üstü YAN GELİP YATIVERİRLER eski model merdiven şaseli makaslı olanlarda bu huy daha azdır selamlar

küçük ağa' Alıntı:
mitsubishi listeye eklenmiş onunda tartışılacak bildiğim kötü bir huyu var yazayım monoblok şaseli pajerolar sürücü hatasını asla affetmez sırt üstü YAN GELİP YATIVERİRLER eski model merdiven şaseli makaslı olanlarda bu huy daha azdır selamlar

Youtube da böyle çok video var bende araçta mı bir sorun var diye düşünüyordum ! :eek:

Hangisi monkok hangisi merdiven bilmiyorum ama bir kaç örnek ...

http://www.youtube.com/watch?v=sfsNmhg6rok&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=GeYmDOzoibk

http://www.youtube.com/watch?v=_YQlXwJ7mr4

küçük ağa' Alıntı:

Altındaki aracın özelliklerini bilmeden oyun oynamak kahvede okey oynamaya benzemez size katılıyorum monoblok şasili araç esnemez dediğiniz gibi yatar merdiven şasili araç esner devrilmeye karşı biraz daha avantajlıdır.

[quote böyle çok video var bende araçta mı bir sorun var diye düşünüyordum ! :eek:

[/quote]iyi akşamlar Mesud bey videodaki araçların tamamı monoblok şaselidir arka tekerlekleri dengede tutmak için çalışan denge kolundan dolayı enbgebeli arazide tekerin biri boşta kaldığında kaçınılmaz son videolardakinden kötü olma ihtimal dahilindedir çare o gibi durumlarda araç düzelene kadar fren yok gaz pedalı orta kapasitede kullanılmalıdır bu kural geri vitesde giderkende geçerlidir.merdiven şaseliler makaslı olduğu için çok yüksek eğimli yolda veya arazide arkada bir şey çekme zorunda kalırsanız ön şaha kalkar devam ederseniz mızıkçılık yapıp sırt üstü takla atar siz ancak takla attıktan sonra farkına varırsınız o zamanda geçmiş olsun demek gerekebilir videoyu eklemeklede iyi etmişsiniz pajerocu arkadaşlarımız izleyip daha dikkatli olsunlar LR lerde aynı sorun var güneydoğu ve doğuda terör bölgesinde araçlar arazide 40 km hızla seyretmek zorunda olduğu için genelde yan yatma kazaları çok miktarda yaşanmıştır jandarma ondan dolayı l 200 lere dönmüştür l 200 lerde sorun yok denecek kadar daha azdır

fbmy' Alıntı:
Youtube da böyle çok video var bende araçta mı bir sorun var diye düşünüyordum ! :eek:

Mesud bey videoları izledim tamamı sürücü hatası ilk iki videodakiler frenden son videodakide gaz pedalını daha aşağıda kullanmadığı için basit bir şekilde araçlarını devirmeyi becermişler araç geçeceği yamacın ortasında iken gaz pedalına yükleniyor yanlış ,düzde iken gaz pedalına orta seviyede yüklense araç uçarak kendini düze atar sorun yaşamazdı Ömer beyin dediği gibi adam kullandığı aracı tanımıyor araç ne yapsın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,869
Kayıtlı Üye Sayımız
166,942
Kaydolan Son Üyemiz
esesleem

Çevrimiçi üyeler

Geri