Gezenbilir'in İki Tekerleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kbrdinc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,396
Ynt: Gezenbilir'in İki Tekerleri

Merhaba arkadaşlar İstanbul'danım ve forumda yeniyim.Geçen sene aldıgım Superlight 150 ile bu yaza devam edicem hayırlısıyla.Umarım güzel etkinlikler yapılır ve katılma imkanı buluruz :smiley:

Etiketler

buda benim ihtiyar delikanlım...bende varım

10009445_668613099870710_1661267526_n.jpg

10008463_668613109870709_1374816468_n.jpg

10013820_668613113204042_1153593888_n.jpg

Madem böyleyiz hazır etkinliklerden başlayalım haziranda.Sayımız az şehirlerimiz farklıyken bizim organize olmamız verimli olmayabilir başlangıç için.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

motorla henüz uzun yol hiç yapmadım açıkcası birazda güvenemiyo gibiyim motora ne biliyim 150lik chopper uygunmudur bu işler için ? :smiley:(

aguney' Alıntı:
motorla henüz uzun yol hiç yapmadım açıkcası birazda güvenemiyo gibiyim motora ne biliyim 150lik chopper uygunmudur bu işler için ? :smiley:(

İstanbul'dan arkadaşlar yardımcı olacaktır umuyorum.Uzun mesafelere (ilk başta çevre illere bölgelere olanları uzun sayarsak) grup ile gitmek güveninizi yerine getirir. Yazın oldukça fazla etkinlik oluyor , buralara giden gruplardan motor hacminizin ve tarzınızın uyduğu birine dahil olursanız neden uygun olmasın. ben de tek gezmeyi tercih etsem de iş etkinlik festival gibi işlere gelince yol dışında da bir sosyal ortamda bolca vakit geçirileceğinden grup gezileri cazip. Hem dediğiniz araca güvensizlikte size destek olacak yoldaşlarınız olacaktır.

Hayırlısı inş öyle olur bakalım bende grup halinde mesafe katetmek istiyorum öylesinin daha eglenceli olucagını düşünüyorum.Yaz gelsin biran önce yakın arkadaşım olarak 2 kişi daha var arasıra onlarlada takılıyoruz ama dedigim gibi ist ve çevre illerine 1-2 günlük gezmek istiyorum

Selamlar F650 GS kullanıyorum. Çanakkale'de yaşıyorum. Karadeniz uzerinden Gurcistan ve Ege kıyıları turlarım oldu bu yaz minik bir misafirle ilgilenmemiz gerektiğinden es geçip seneye akdenizin çevresini donecek bir tur planlıyorum. Gezenbilir e yeni uyeyim geniş yelpazesinin içinde ikitekeri de gorunce sevinmedim diyemem :smiley:

Kübra Uluda?' Alıntı:
elçin merhaba,vitesli motor başka bir şey.Bazı arkadaşlar İstanbul trafiğinde külfet olarak görsede ben çok seviyorum vites atmayı ,hızlanmayı:smiley:
En kısa zamanda eş ikna edilee ve vitesli motor alınaaa:smiley:

Eş ikna etme gibi bir sıkıntım yok :smiley: bu konuda şanslıyım. En kısa zamanda Motocross sahibi olmayı arzuluyorum. Favorim Ktm 250

slm arkadaslar merhaba...bende çocukluk hayalı motosıklet olup hayalının peşinden kosmaya yenı imkan bulabılmış bırıyım su an arastırma yapıyorum ve bır arkadasımın da tavsıyesi ile superlıght 200 almaya cok yakınım...nasıl bır motordur kullanan bılen bırı varmıdır...cokda ıyı bırsey olmadığını bılıyorum ancak 1 yıl bınıp sonra bmw F 650 gs-R 1200 gs yada o tarz bir motor almak istiyorum zaten kesinlikle alma denılenecek bır motormudur yoksa evet motor surmeyı ogretır yolda bırakmaz dıyebılırmıyız...

Arkadaşlar merhaba.
Ben İbrahim,motosikletim YBR 125.Bu bana yetiyor ama insan arasıra ''En az motor 250'lik olmalı'' diyor.
Motorla uzun yolculuklar yapmadığım için(Genellikle kısa mesafede günlük kullanımlarda,yayla yollarında falan kullanıyorum.) yüksek cc'li motorlara hiç ihtiyaç duymadım.Çocukluğumdanberi zaman zaman motor kullanırım ama oldum olası yüksek cc'li motorlardan hep tırsmışımdır.Artık yaş ta ilerleyince insan motorla çok haşırneşir olamıyor.Yok yanım ağrıdı,yok belim ağrıdı vs.vs.
Belki bir gün olur,ya nasip.
Tekeriniz hep düz bassın,saygı ile.

szrcnzk' Alıntı:
slm arkadaslar merhaba...bende çocukluk hayalı motosıklet olup hayalının peşinden kosmaya yenı imkan bulabılmış bırıyım su an arastırma yapıyorum ve bır arkadasımın da tavsıyesi ile superlıght 200 almaya cok yakınım...nasıl bır motordur kullanan bılen bırı varmıdır...cokda ıyı bırsey olmadığını bılıyorum ancak 1 yıl bınıp sonra bmw F 650 gs-R 1200 gs yada o tarz bir motor almak istiyorum zaten kesinlikle alma denılenecek bır motormudur yoksa evet motor surmeyı ogretır yolda bırakmaz dıyebılırmıyız...

Merhabalar, almaya yakın olduğunuzu söylediğiniz motor ile bir sene sonra geçmeyi düşündüğünüz motorlar arasında, diğer yönleri gözardı edersek önemli bir tarz farkı var:

Almayı düşündüğünüz motor'un genel oturma pozisyonu:

2012-06-14_005207.jpg

Bir sene sonra geçmeyi düşündüğünüz motorlar'ın genel oturma pozisyonları:

2012-06-14_004800.jpg

Bu iki tip, farklı kulvarların makinaları.

Kararınızı buna göre vermekte fayda var diye düşünüyorum, elbette geçiş olamaz diye bir kaide yok.. :smiley:

İbrahim ÖNGÜN' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba.
Ben İbrahim,motosikletim YBR 125.Bu bana yetiyor ama insan arasıra ''En az motor 250'lik olmalı'' diyor.
Motorla uzun yolculuklar yapmadığım için(Genellikle kısa mesafede günlük kullanımlarda,yayla yollarında falan kullanıyorum.) yüksek cc'li motorlara hiç ihtiyaç duymadım.Çocukluğumdanberi zaman zaman motor kullanırım ama oldum olası yüksek cc'li motorlardan hep tırsmışımdır.Artık yaş ta ilerleyince insan motorla çok haşırneşir olamıyor.Yok yanım ağrıdı,yok belim ağrıdı vs.vs.
Belki bir gün olur,ya nasip.
Tekeriniz hep düz bassın,saygı ile.

Merhaba İbrahim bey,
Uzun yol gitmiyor iseniz YBR 125 gayet yeterli ve yakışıklı bir motor.

Hatta ve hatta bu motorla Dünya turu yapanlar da oldu: Elke ve Gustavo:

2012-06-14_213435.jpg

2012-06-14_213502.jpg

http://www.re-moto.com/the_motorcycles.php?lang=tr

Ancak ve lakin, yaşınızı bilmemekle beraber, "Artık yaş ta ilerleyince insan motorla çok haşır neşir olamıyor.Yok yanım ağrıdı,yok belim ağrıdı vs.vs." cümlenize katılmadığımı beyan etmekten geri kalamıyorum :smiley:

Seneler önce bir forumda İngiltere'den gelip Katmandu'ya gitmekte olana bir İngiliz Motorcu'yu misafir eden Türk motordaşın yazdıklarını gördüm: Adam 70 yaşındaydı ve sakatlığından ötürü tek bastonla yürüyordu, bu bana cesaret verdi :smiley:

Sonuç olarak, uzun yola gitmiyorsanız 125 yeter, gidiyorsanız da en az 500'lük gerek derim.
Tabi gençliğimde Mobilet-125- çok sonraları 250-500 şeklinde yol aldım.

Lütfen soldaki linkime bir göz atınız, 2012 yılında bir sene motora binmedikten sonra aniden yapılan güzergah hk.
Aslında altın vuruşu bu yaza sakladım ama avatarımdaki 7 yıllık kedimi emanet edecek bir yeri henüz bulamadım. :smiley:

Kesinlikle haklısınız.
Yaşım öyle abarttığım kadar yok:47 şimdilik ::smiley:.Ama boyunda boyun fıtığı ameliyatından kalma bir protez,iki tane daha pusuda bekleyen boyun fıtığı+3 adet te belde fıtık olunca :p :( insan biraz daha dikkatli olmak zorunda hissediyor kendisini.
Ama gönül öyle mi diyor:''Sen kendini hssettiğn yaştasın haydi fırla'' gibi gaza getirici şeyler bağırıyor adeta ama :-X.
Saygı ile,tekeriniz yere hep düz bassın.

etkinlikler kısmına eskişehir motofesti ekledim. başlık aşağıdaki adreste. burada epeyce konuşulmuşken paylaşmakta fayda var ; )

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=104521.new#new

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,377
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR