Gezentimete Erdekte:)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meteormete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,008

meteormete

Kamp I
Yer
Bandırma/Balıkesir
Web
meteormete.blogspot.com
Merhabalar ben gezentimete.
Arkadaşım Ahmetle 05 mayıs pazar günü Bandirma Erdek - Erdek Bandirma (Toplam 50 km) arasında bisikletlerle gerçekleştirdiğimiz günübirlik gezimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.Biz çok eğlendik.Sizde umarım konuyu okurken güzel zaman geçirirsiniz ..

buda rotamız.jpg

Etiketler
gezentimete

Ynt: Gezentimete Erdekte:smiley:

Kyzikos antik kentinde bulunan ve erdek bandırma yoluna sadece 20 metre uzaklıktakı hadrian tapınağını ziyaret ettik.Malesef tapınağın çevresinde bilgilendirici herhangi bir tabela mevcud degil senelerdir düzenli kazı yapılan bir ören yerinde nasıl tabela olmaz anlamadım bu sıkıntıyı 2012 yılında kazıyı gerekleştiren arkeologlara da iletmiştim ama yine bir sonuç çıkmadı oraya gelen ve fazla bilgisi olmayan insanların kyzikos antik kenti hakkında daha çok bilgi sahibi olmaları için kentin önemli yapılarının başında bilgi veren birer tabela dikilmesi şart hatta onu geçtim antik kentin planını gösteren bir tabela da yok sadece yol üstünde kyzikos yazıyor:( neyse ben aslan başlı çörtenleri akantus yaprağı motifli taşları yumurta bezemelerini görünce kendimden geçiyorum....

DSCF5743.JPG

DSCF5744.JPG

DSCF5747.JPG

DSCF5756.JPG

DSCF5758.JPG

Karnımız zil çalmaya havada bunaltmaya başladı güneş tam tepede biz hem serin erdek sahiline hemde ekmek arası dönerlere ulaşmak için başladık tekrardan pedallamaya..sanırım yüzüm güneşten domates kıvamına bu sıralar ulaştı:smiley:

DSCF5764.JPG

DSCF5767.JPG

DSCF5770.JPG

Çok güzel gezi. :smiley:

Bu arada tabela konusunda arkeologları dahi uyarmak zorunda kalmanız, orada görevli olan herkesin konuya, tarihe, mesleğine ne kadar saygılı ve bağlı olduklarını gösteriyor. :-[ arkeologların yerli olduklarını tahmin ediyorum. ;D

Şevket' Alıntı:
Çok güzel gezi. :smiley:

Bu arada tabela konusunda arkeologları dahi uyarmak zorunda kalmanız, orada görevli olan herkesin konuya, tarihe, mesleğine ne kadar saygılı ve bağlı olduklarını gösteriyor. :-[ arkeologların yerli olduklarını tahmin ediyorum. ;D
çok teşekkürler şevket bey... evet arkeologlar yerliydi:smiley: bende bu işi hala anlamış değilim erdek belediyesi de sponsor aslında .orası niye halen kamulaştırılmıyor ben onuda anlamadım koskoca tapınağın 4 metre yanında büyükbaş çifliği var güzel kokular eşiliğinde geziyorsunuz..:smiley:

biraz erdek ten bahsetmek gerekirse Türkiyenin ilk sayfiye yerlerinden birisi..konum olarak marmara bölgesinin tam ortasında ....yaklaşık 3 kmlik kumsalı çay bahceleri ile muhteşem bir tatil kasabası..:smiley:bizde hemen bisikletlerimizle kısa bir tur atıp deniz manzarasına karşı çaylarımızı yudumladık..uzun zamandır görmedigimiz dostlarımızın kapısını çaldık .....

DSCF5809.JPG

DSCF5811.JPG

DSCF5819.JPG

DSCF5817.JPG

DSCF5823.JPG

bu arada sahil boyunda kyzikos ören yerinden toplanmış içinde roma lahdi ve aslan başlı çörtenler gibi dikkat çekiçi parçaların da bulunduğu ufak bir arkeopark mevcud..aynı zamanda kyzikos ören yerinde bulamadığımız bilgilerede burda rastlıyoruz teşekkürler erdek belediyesi:smiley:yolunuz erdeğe düşerse ziyaret edin derim...

DSCF5797.JPG

DSCF5799.JPG

DSCF5802.JPG

DSCF5804.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,073
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.