Gezi Anıları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,537

drares

Haşmet Kalkancı
Yer
Aydın
İlk karavanımla yaptığım ikinci uzun geziydi.Aydın'dan İstanbul'a gidiyorduk. Aracımı alır almaz servise sokmuş hatırı sayılır bir bakımdan sonra tek eksiği lastikleri kalmıştı. Onlar da orta kıvamdı (bana göre) Ama nerden bileyim karavanların uzun süre yatmaktan dolayı lastiklerinin bilinenden daha çok yıprandığını? Akşam üstüne doğru Bursa'ya yaklaşıyordum. Ortalama sürati 80 km. civarında olmasına rağmen daha az önce uzun ve düz bir inişte süratim 110 km. civarına çıkmıştı ( otomobil sürücüsü mantığıyla sürünce...) Sonra bu iniş bitti ve benzeri bir çıkış başladı. Rampada sürat 50km.nin altına indi, 3. viteste tırmanıyorum. Bir anda sağ ön lastikten bir ses ve arkasından şiddetli sarsılma ve sağa çekme ile 100 m. civarında gittik. fren yapamıyorum, devrileceğiz, direksiyonu kontrol edebilmek için iki kolum var gücümle asılıyorum, ters tarafa. Neyse ki nispeten düz ve yolun sağında kalan bir yerde durabildim. Hatta sonrasında 2-3 m. daha aracı yürütüp pozisyonunu düzelttim.
Aşağı indiğimde sağ ön lastiğin parçalandığını gördüm.Araçta stepne ve 3,5 tonluk kriko var ama hayatımda böyle bir aracın lastiğini hiç değiştirmedim. Geçen bir mimibüsü durdurup civarda lastikçi var mı diye sordum. Aldığım yanıt memnun ediciydi. Hemn 500 m. ötedeki benzinlikte bir lastikçi vardı. Atladım minibüse benzinlikte indim. Sürücüsü para teklif etmeme rağmen kabul etmedi.
Lastikçiye doğru ilelerken önünde oturup gazete okuyan iki gençe gözüm takıldı. Bir tanesi gazeteden kafasını kaldırmış bana tanıdık bir ifadeyle bakıyordu. Daha ben ne olduğunu anlamadan "Haşmet abi hoş geldin, hayırdır burda ne arıyorsun?" dedi. Ben yaşadığım şoku atlatmaya çalışırken daha 15 gün önce Aydın'da bu gencin annesini muayene ve tedavi ettiğimi anımsadım. İyi de o burada ne arıyordu? Kısa bir sohbetten sonra durum anlaşıldı. Astsubay olan delikanlı yakındaki Jandarma karakolunun komutanıymış. Cumartesi olduğundan kahvesini burada içmeye gelmiş.
Ama benim lastik hala patlaktı ve eşim ve çocuklar beni yol kenarında karavanda bekliyorlardı. Lastikçiye dönüp durumu anlattım, gidip değiştirelim dedim. Ama delikanlının canı istemedi. Karakol komutanımızın devreye girip" yap!" demesi üzerine elindeki işi bitirip komutanın özel aracına malzemeleri doldurup yola koyulduk. Yarım saatlik uğraştan sonra iş bitmişti ama stepne patlayan lastikten daha da kötüydü. Bu durmda yola devam etmek akıl karı değildi. Astsubay arkadaşımıza teşekkür edip, lastikçinin el emeğini ödeyerek Bursa'ya doğru yola koyulduk. Akşam karanlığının başladığı saatlerde Bursa merkezdeydik. Kalacak yerimiz yoktu. Real alışveriş merkezinin otoparkını gözümüze kestirdik ve sakin bir köşesine yerleştik. Akşam 23 sıralarında kapımız çalındı ve güvenlik görevlisi otoparkı boşaltmamızı söyledi. Ama gidecek yerimiz yoktu, kendisine durumu izah edip kalabilmek için izin istedim. Bu dönemde bir alış veriş merkezine bombalı saldırı yapıldığı için önce kabul etmediler. Sonrasında kimliklerimizi alıp ailecek kaldığımızı ve doktor olduğumuzu öğrenince amirleriyle görüşüp özel bir izinle kalabildik.
Sabah erkenden kalkıp ilk bulduğumuz lastik satıcısından iki tane ön lastik aldık. Kötü stepneyi atıp nispeten iyi durumda olan diğer ön lastiği stepne yaptık. Yola koyulduktan sonra direksiyonun titrediğini fark ettim. Ama yaklaşık 15 km. gitmiştim. Bu kez bir rot balansçı bulup ayar yaptırdım. Halbu ki lastiği aldığım yer sözüm ona rot balans ayarı yapmıştı.
Sonunda sıkıntıları Bitirip öğleye doğru Yalova'yı geçip Topçular iskelesine girdik. Feribotu beklerken kahvaltı için çayımızı demledik ve gemiye bindiğimizde şansımızdan en sol kıyıda durduk. Artık deniz manzaralı kahvaltımız başlayabilirdi. Kısa bir kamping on board keyfinden sonra artık Gebze'deydik...

Etiketler
Ynt: Gezi Anıları

Bu olaylar yaşandığında soğuk soğuk terlemiş,ne bu çektiklerimiz diye hayıflanmışsınızdır ama şimdi tatlı bir anı olarak hatırlıyorsunuzdur herhalde.Birde
aynı olayı otomobilinizle yaşasaydınız ayrıca otel aramak zorunda kalacaktınız. ;D ;D

Haşmet bey öncelikle geçmiş olsun o rampa inişinde olsaydı sonuç Allah korusun hiç ucuz olmazdı okurken bayağı gerildim,ama o assubay arkadaşın karşınıza çıkması hoş bir rastlantı olmuş sağolsun lastikciyide ikna ile sizi sıkıntıdan kurtarmış

züğürt gezençi' Alıntı:
Bu olaylar yaşandığında soğuk soğuk terlemiş,ne bu çektiklerimiz diye hayıflanmışsınızdır ama şimdi tatlı bir anı olarak hatırlıyorsunuzdur herhalde.Birde
aynı olayı otomobilinizle yaşasaydınız ayrıca otel aramak zorunda kalacaktınız. ;D ;D
Sami bey haklısınız karavanı durduruncaya kadar geçen bir kaç saniye de oldukça sıkıntı çektim ve soğuk soğuk terledim. Ama olayın gerçek boyutu durup indikten sonra ortaya çıktı...
Karvanın varlığı bir başka güzel, karvancı yolda kalmaz, olsa olsa zorunlu konaklar... :D :D :D

yaybek' Alıntı:
Haşmet bey öncelikle geçmiş olsun o rampa inişinde olsaydı sonuç Allah korusun hiç ucuz olmazdı okurken bayağı gerildim,ama o assubay arkadaşın karşınıza çıkması hoş bir rastlantı olmuş sağolsun lastikciyide ikna ile sizi sıkıntıdan kurtarmış
Yusuf bu olaydan sonra karavanımı hep yavaş kullandım. Zaten karavancılık bana yolda acele etmemeyi öğretti, artık yasal süratlerde yoluntadını çıkararak kullanıyorum...
Çocuklarım benimle hep dalga geçer "babam nereye gitse bir tanıdık bulur" diye. Bu olay da sanırım bunun bir ispatı ;) ;) ;)

sizi ve ailenizi Allah korumuş, karavanın avantajı bu hakikaten yolda kalmıyorsunuz zorunlu konaklama yapıyorsunuz ;D
arkada motosiklet olsa minübüs beklemenizde gerekmiyor, mutlaka ilerde bir yerleşim veya benzin istasyonu oluyor

Merhaba Hasmet bey Allah korumus ,ama böyle olaylar Karvanciligin cilveleri,dir .Benligimiz de bir ani olarak kaliyor.

Benim,de bundan 10 yil önce italyadan Türkiyeye gederken Milano da Otaban giselerini gecince gümlemisti .Ilk gelen benzinci den 300 sfr Lastik almistim.Ertesi gün birindisi yakininda 2,ci Lastik gümledi, ama Gemiye az kalmisti Lastik almadan Türkiyeye gelmistim.

Bunun icin Karavanla fazla sürat etmeye gelmez,cünkü yaris araci degil, zevk araci yavas gidip tabiatin tadini cikarmaya bakacaksiniz.
Karavan Firmalari 3 Haftaya bir duran Aracin hareket ettirilmesini tavsiye ediyor.Lastiklerin yatiklasmamasi icin.

Selamlar.

gezgör' Alıntı:
Merhaba Hasmet bey Allah korumus ,ama böyle olaylar Karvanciligin cilveleri,dir .Benligimiz de bir ani olarak kaliyor.

Benim,de bundan 10 yil önce italyadan Türkiyeye gederken Milano da Otaban giselerini gecince gümlemisti .Ilk gelen benzinci den 300 sfr Lastik almistim.Ertesi gün birindisi yakininda 2,ci Lastik gümledi, ama Gemiye az kalmisti Lastik almadan Türkiyeye gelmistim.

Bunun icin Karavanla fazla sürat etmeye gelmez,cünkü yaris araci degil, zevk araci yavas gidip tabiatin tadini cikarmaya bakacaksiniz.
Karavan Firmalari 3 Haftaya bir duran Aracin hareket ettirilmesini tavsiye ediyor.Lastiklerin yatiklasmamasi icin.

Selamlar.
Ercan bey ben zaten o karavanı yeni almıştım. Sonrasında aracın yatmasına hiç izin vermedim :D :D :D

Biz de seyahat planlarımızda gidilecek yol 10 saat ise bizim planlamamız tam iki katı saat olarak yer alıyor. Hatta 24 saat olarak planlıyoruz. O yüzden yollardaki tüm radarlarla dostuz. Hatta geçen gezimizde Çorum'lu ve Konya'lı iki trafik polisi karavanımıza konuk oldu. İdealleri karavan almakmış. Çok sevindiler. İlk defa bir karavana girdik dediler:smiley:))

hocam gecmiş ama yinede gecmiş olsun.herkese ders olur diye düşünüyorum.

Çöl Kartalı' Alıntı:
Biz de seyahat planlarımızda gidilecek yol 10 saat ise bizim planlamamız tam iki katı saat olarak yer alıyor. Hatta 24 saat olarak planlıyoruz. O yüzden yollardaki tüm radarlarla dostuz. Hatta geçen gezimizde Çorum'lu ve Konya'lı iki trafik polisi karavanımıza konuk oldu. İdealleri karavan almakmış. Çok sevindiler. İlk defa bir karavana girdik dediler:smiley:))
Sn. Çöl Kartalı, Biz de gezilerimizde günlük yapacağımız kilometreyi fazla tutmamaya çalışıyoruz, her 2-3 saatte bir mola verip dinlenmeye bakıyoruz. Ne de olsa geziye çıktık ve tatilimiz karavanımıza bindiğimiz anda başladı ;) ;) ;)
Yollarrda polisler ve hatta vergi memurları sırf merak ettikleri için aracımızı durdurup soru yağmuruna tutarlardı. Hepsine sabırla aracı anlatıp bilgiler verirdim :smiley: :smiley: :smiley:

Çok gerilerde kalmış bir başlık, yeni üye olanların ya da karavan sahibi olanların faydalanabileceğini düşündüğüm için gündeme getirmeye karar verdim, :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,153
Kayıtlı Üye Sayımız
167,048
Kaydolan Son Üyemiz
sercanrsy

Çevrimiçi üyeler