<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Gezi / Doğa Filmleri</b><br />
<br />
<b>One Week</b>, Kanada yapımı bir motosikletle gezi filmi, ben çok beğendim.<br />
<br />
<b>Easy Rider</b>, izlemeyen kaldıysa yine bir motosikletle gezi filmi.(Kült olmuş bir klasik)<br />
<br />
<b>The Straight Story</b>, David Linch yapmış yapacağını, hepimiz bir gün yaşlanacağız ama mühim olan yola çıkma azmidir.Filmi izleyince ne demek istediğimi anlayacaksınız.<br />
<br />
<b>The Way</b>, Camino De Santiago yolunda geçen benim yine çok sevdiğim bir film, başrolde Emilio Estevez ve Martin Sheen var.<br />
<br />
<br />
Bu arada <b>Dersu Uzala</b> Rus filmi değildir Akira Kurosawa'nın önemli filmlerinden biridir yani Japon filmidir Rusyada geçer.<br />
<br />
<b>127 Hours</b> da gerçek yaşam öyküsüdür hatırlatalım(Yani böyle şeyler filmlerde olur ancak demeyiniz). Tek başımıza doğaya giderken mutlaka birilerine nereye gittiğimizi söylememiz gerektiğini acı bir tecrübe yaşayan bir adam üstünden güzel anlatmış ama bazı sahneler de mide kaldırmayacak kadar iyi çekilmiş.(Haa bana göre bir gezi filmi değil, ama doğa filmi denilebilir)<br />
<br />
<b>In to the wild</b>'ı izledikten sonra kitabını alıp okumuştum gerçek hikayeyi, tavsiye olunur Yabana Doğru adıyla kitapçılarda bulmak mümkün.<br />
<br />
Bir de şöyle bir link buldum sinema filmleri değilde sanırım amatör profi karışık gezi filmleri arşivi. http://www.travelfilmarchive.com/<br />
(Bu arada bu linkte Türkiye'nin eski zamanlarını da bulmak mümkün, ülke ülke gezi film arşıvı çok güzel yapmışlar)</div>