Gezi Maliyetleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chronoPro Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,241

chronoPro

Yeni Üye
Selamlar
Gezip gördüğünüz ülkeleri imrenerek okuyoruz.Bende dahil bazılarımız bu gezilerin rotasını,maliyetini araştırıyor.
Bu konu altında sadece gezdiğiniz yerleri,kaç gün kalındığını,ulaşımın ne ile olduğunu,konaklama yerinin seviyesi(5 üstünden) yazarsak bizler henüz yola çıkmamış olanlara bir rehber olur diye düşündüm.

Örnek:
-İTALYA(Venedik,Roma,Napoli,Milano)
-10 GÜN
-4 YILDIZ
-Uçak gidiş dönüş
-5.500 EURO

Saygılarımla

Etiketler
Ynt: Gezi Maliyetleriniz

-5 gece Berlin
-4 gece Paris
-2 gece Amsterdam
-Booking.com'dan temiz, merkezde eşimle kalabileceğimiz ortalama oteller ayarladık. 2-3 yıldız diyebilirim, sadece Amsterdamda Doubletree by Hilton ayarladık.
-Ankara-Berlin THY. Berlin-Paris Easyjet. Paris-Amsterdam hızlı tren. Amsterdam-Ankara THY.
-7.700 TL (2 kişi toplam yeme, içme, alışveri,ş hediye, freeshop alışverişi, walking tourlar, toplu taşıma kartları vs herşey dahil)(2013 Nisan)

Not: Berlin ucuzdu, Amsterdam pahalıydı, Paris çok ama çok pahalıydı...

devamı gelir ama biri çıkar 3 günlük konaklamam 50.000€ da yazabilir 500€ da... Aslında avrupa da ortalama çıkarabilmek pek mümkün değil.

Mesela Berlin harcama konusunda beklentinin altındayken Paris pahalı (gerçekten pahalıdır.) fakat İskandinav ülkelerinde 5 günlük tatil için harcadığınız paraya Maldivlerde herşey dahil 15 gün tatil yapabilirsiniz.

Avrupa için konaklama, yemek çok da para tutmazken (bu da en büyük değişken tabi) en büyük giderin aslında ulaşım olduğunu göreceksiniz. Benzin her ne kadar bize nazaran ucuz olsa da toplu taşıma kullanırken adları farklı olan ancak günlük, haftalık ya da aylık pass card lardan faydalanmak maliyeti azaltır.

sizin ağzınızda bir bakla var sanki... siz onu paylaşın isterseniz gerisi gelecektir zaten... :smiley:

bir yurt dışı gezisi bana kaça patlar sorusu ise eğer asıl olan...

İstanbul da olduğunuzu varsayarsak;

Kavala (Yunanistan) da haftasonu

Otobüs bileti Tek yön 75TL
Şehir Merkezinde Hotel 1 gece 80TL (kahvaltı dahil)
Yeme İçme 75TL
Genel harcamalar 100TL
Yurtdışı Çıkış Harcı 15TL

Yani genel olarak gidiş/dönüş yurt dışı size 370TL ye mal olur. Bu fiyat biraz daha düşebilir ya da sonsuz artabilir.

Not: Kavala İstanbul'dan otobüs ile 9 saat mesafededir. Aynı sürede Isparta'ya da gelebilirsiniz :smiley:

Dediğiniz gibi birçok yerde farklılıklar gözüküyor ve buda genelleme yapılmasına engel oluyor.
Ancak ben genelleden ziyade,paylaşılan yere gidecek olanlara kısa bir rehber niteliği taşır diye düşündüm...
Ben italyayı araştırıyorum doğru ::smiley: ancak diğer arkadaşlarda faydalanır diye böyle bir konu açma gereği duydum...
600 Küsür izlenme ve sadece 2 kişi yanıt yazmış biraz üzüldüm doğrusu.... :(

chronoPro' Alıntı:
Dediğiniz gibi birçok yerde farklılıklar gözüküyor ve buda genelleme yapılmasına engel oluyor.
Ancak ben genelleden ziyade,paylaşılan yere gidecek olanlara kısa bir rehber niteliği taşır diye düşündüm...
Ben italyayı araştırıyorum doğru ::smiley: ancak diğer arkadaşlarda faydalanır diye böyle bir konu açma gereği duydum...
600 Küsür izlenme ve sadece 2 kişi yanıt yazmış biraz üzüldüm doğrusu.... :(

Üzülmeyin sevinin. Buranın böyle bir yapısı var. Fikri olan değil bilgisi olan yazıyor.

Mesela ben milano da 3 gece kaldım ulaşım metro ile yemesi de içmesi de pahalı. Konaklama ne kadar erken rez yaptığınıza bağlı olarak 3* (Ibıs) 65€ nun altına genelde düşmez. Uçak fiyatları da oldukça değişken tabi.

Gene yardımcı olamadım sanırım :(

Merhabalar..

2012 Kasım ayında Ukrayna / Lviv şehrine yapmış olduğum gezide;

Uçak Bileti : 300 TL (Pegasus gidiş dönüş, ki erken alınmıştır)
Y.Dışı Çıkış harcı : 15 TL
2 Gece Otel : 150 TL ( Merkezi ve 4* otel) (Kahvaltı dahil)
Ulaşım : 50 TL (SAdece havalanı transferi için diğer yerler yürüme mesafesinde sayılır)
Yemek ve Eğlence : Kişiye göre değişebilir ama oldukça ucuz bir ülke olduğunu söyleyebilirim..
Şehrin en lüks restorarnında 2 kişi 50-60 TL ye yemek yiyebilirsiniz..

TOPLAMDA : 550-700 TL arasında (Kişisel harcamaya göre farklılık gösterir)

Umarım ışık tutmuşumdur....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR