Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu
Herkese selamlar,
Adım Emre. 32 yaşındayım ve İstanbul'da yaşıyorum.
Artvin'e yaptığı bir seyahatte off-road'ın tadını almış olan yakın bir arkadaşımın araç arıyorum heyecanına ben de kapılmış durumdayım. Nedir, ne değildir diye araştırırken paylaşımlarınızdan bir hayli faydalandım. Ardından da üye olup paylaşımlarınıza daha yakından ortak olmak istedim.
Yaza kadar bir Defender edinmiş olmayı, yaz içerisinde de yapılması gereken çalışmaları gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Şimdilik 15.000 TL gibi bir bütçesi var ve üzerinde çalışılması gereken bir araç, yani ucuz bir araç bulmayı, almayı istiyoruz. Eğer planlarda değişiklik yapmak zorunda kalmaz isek, tecrübelerinizden bizzat arazi üzerinde de faydalanmak isteriz.
Geçen sene içerisinde 4-5 ay kadar 2004 model Range Rover Vogue kullandım. O zamana kadar araba dediğin yere yakın olmalı düşüncesine sahiptim
Hala yere yakın arabalardan keyif alıyorum ama arazi araçlarının keyfinin de bir başka olduğunu her yerde savunabilecek kadar sevdim.
Şu anda ben de bir 4x4 sahibiyim. Motor hacmi de bir hayli büyük ama kendisi on-road bir araç. 2004 model Golf R32. Dolayısıyla arazi üzerine bir helikopter ile indirilmeli, biraz oksijen teneffüs ettikten sonra yine bir helikopter ile geri alınmalıyım
Doğayı ve doğa sporlarını seven biriyim. Lakin, benim gibi olan insanlardan oluşmayan bir çevrem var ve aktif olabilmekten ne yazık ki bir hayli uzağım. Epey önce bir kaç defa Ballıkaya'da, bir defa da 2006 yılında Erikli yaylasında kamp yapma şansına sahip olmuştum.
Belki de bu vesile ile yeni bir çevre edinir, güzel insanlarla tanışır, kendimi doğanın içinde bulabilirim.
Ortalama bir aracın makul fiyatlara oluşturulabildiğini gördüm.. Arkadaşım aracını bitirdiğinde, süreçten öğreneceklerime ve üstesinden gelebilecek durumda olup olmadığıma bakarak, ben de bir araç edinebilirim diye düşünüyorum. Zaten bu tecrübesizlikle ortalama bir araçtan ötesi benim için çok fazla olur. İleri ki zamanlar neler getirecek yaşayıp göreyim diyor, aranıza kabul edilmeyi istiyorum.
Sevgiler,
Emre.