Gokart İmal Edebilecek Arkadaşlar Aranıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tostos1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,660
Ynt: Gokart İmal Edebilecek Arkadaşlar Aranıyor

assuva' Alıntı:
Konuyu sonradan okudum, sanırım benim yazdıklarımı düzeltmişsiniz. Ben öyle sanıyordum, demek ki öyle değilmiş, kendi adıma bir yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkür ederim, sayenizde doğrusunu öğrenmiş oldum.

Sayın Asssuva;
Kimsenin yanlışını düzeltme gibi bir niyetim yok , sadece yanılma olmasın diye zamanında yapılmış kaynağı bulunamayan işler hakkında , biraz bilgi sahibi olduğum için
sadece bir bölümünü sizlere aktardım, ;)

siz kendi açınızdan piyasada kimse bu işi yapmaya kalkmadığını araştırdığınız için bu işe girmişsiniz , :smiley:

bir pazar var ve o pazar için çalışıp birşeyler üretmek ile kendinize bir sektör yaratma çabası ile başlarken
kimsenin bu konuda bilmediği GO-KART ın geçmişini pek fazla kişi bilmediğinden , benim yazdığım sıralamanın dışında olanlar da var ;)

Örnek ;
Yeşilköy'de Çiroz'da Kemal usta
Kumkapı Kadırga'da Naci Usta
Vatan Caddesi'nde ( şimdi emniyet müdürlüğü olan yerde ) ve Lunapark içinde Arap İsmet

bu işleri 1971 - 1979 arası yapan kişilerden bazıları...

Go Kart ve Gezi Bisikleti ( 4 kişilik pedallı ) gerçekten mühendislik işidir
Kimse kolay kolay ROT AYARI ve KASTER , KAMBER mantığını bilmez
onun için zaten eskilerde Öntakımda amortisör yoktu
sadece salıncaklı yapılırdı
sonraları , BUGİ kolu ile yapılmaya başlandı

Yani VİRAJ DEMİRİ Motor ile Şanjımanın Senkronizasyonunu yanyana getirirdi
Çoğunda DİFERANSİYEL olmadığı ve sadece TEK TEKERLEK ile TORK sağlandığı için
SOL viraj DAR, SAĞ viraj GENİŞ alınırdı..
YOKSA İKİTEKERLEK ile KALKAN Yan yatabilirdi... ;
Tabii Motorun dengeyi bozmasıda CABASI...

tabii detaylar bu kadar değil ama , Direksiyon Mafsalları Torna' ile yapılınca aracın adı GOKART oluyor
Normal Rotiller maalesef Uzun Kol'a uymuyor... ::smiley:

Görüşmek üzere
saygılarımla
Ali AKSOY
Haberleşme Uzmanı

Etiketler

yavuz abi yaptığın araçların maliyetini rica etsem özelden falan msj atabilirmisin abi ? motor özellikleri falan. . .
saygılar. . .

Foruma yeni üye olmam sebebiyle gecikmelide olsa bir kaç bilgi vereyim. Go-kart konusunu ben de araştırdım. Şu an Türkiye'deki Karting Pistlerinin % 40'ı benim akrabalarım tarafından işletiliyor. Balıkesirde eniştem, Gebzede amcam , Denizlide amcam v.s. bu işle uğraşıyor.Gebzedeki Karting pisti sahibi Koksal DEDE aynı zamanda RİMO araçlarının distribütörüdür.Bu araçların kasa-şase oldukca sağlamdır. Bu araçların bazı parçalarını da üretiyorlar. Bunların şaselerinden yola çıkarak ve ODTÜ ile işbirliği halinde Ankarada sağlam şase üretebileceğinizi düşünüyorum...selam ve saygılar

5 yıl öncesine kadar üretip sattığımız bazı araclar. OSCART markası altında yaklaşık 60 ad. Go-kart Turkiyede çalışmaktaydı. Elimizde, resmi görülen araçların şaselerinden hazır olarak 13 ad. bulunmaktadır. Sadece şase değil Fren kaliperlerinden tutun, jant, porya koltuktan tutun numaralık ve bilimum sayısız diğer parçalarıda mevcuttur. Stoklarımızdaki parcaların % 90 ı italyan menşeilidir. Kendi go-kartını yapmak isteyenler amatör arkadaşlar bana mesaj atabilirsiniz. Yerimiz Ankarada.

DSC00007 (2).JPG

Go-kart2.jpg

DSC00005.JPG

DSC00011.JPG

OSCART 13.5.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,071
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
Karalı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR