Gölcük - Bozdağ Zirve

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinan-izmir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,151
Ynt: Gölcük - Bozdağ Zirve

Kemerköy ,
Anladım .
Orayada patikalar ile inmiştim 2 kez.
Ernur'lar Telesiye kulübesini arkalarına alıp 40-50 metre sola doğru aşağıya ineceklerdi.
Harabe gazinpya ulaşıncıda da dümdüz devam edeceklerdi.
(Harabe gazinoyu arkalarına alıp saat 12 yönünde yani)
:smiley:
 

Etiketler
Ynt: Gölcük - Bozdağ Zirve

Önce telesiyej sağımızda kalacak şekilde kör topal ilerleyip yol bitince yardan inmeye çalıştık, tabi bisikletler omzumuzda. Baktık bu gidiş gidiş değil, gerisin geri tırmandık, ama ciddi yıprandık. Sonra terk edilmiş kulübeler arkamızda kalacak şekilde çok az yürüyüp minik bir baz istasyonu ve elektrik direği bulduk. Direk solumuzda kalacak şekilde ilerledik. Sonra kendimizi bir dere yatağında (ya da muhtemeken eriyen kar sularının açtığı bir kanal) bulduk ve tam o sırada kar atmaya başladı. Geri döndük, ve bir çatalı kaçırdığımızı farkettik. Çataldan sola gidip gitmemek konusunda tereddüt yaşadık çünkü o da çıkmaz yol olsaydı geri dönmek zorunda kalacaktık. Kaybedilen zamanda kar ve sis yüzünden zirvede mahsur kalabilirdik, o riski alamadık. Aslında ikimiz de hissetmiştik o yolun gitmemiz gereken yol olduğunu.

Ne yazık ki rotayı tamamlamak için baharı beklemek zorundayız artık. Biz tepedeyken başlayan kar çoktan Bozdağ'ın eteklerine kadar inmişti Pazar günü.

Baharda tekrar haberleşmek üzere, selamlar :smiley:
 

Ynt: Gölcük - Bozdağ Zirve

;)

Tam tersini yapmışsınız Ernur.

Sağlık olsun.
Bende 2 kişi 2004 yılı Kasım ayında Klasik rotadan sis içinde çıkış yapmış dönüşte hatalı patika seçince rotadan epey uzaklaşmıştım.

Fotoğraflarınız da bir köy diye yazdığınız köy Elmabağ köyü idi.
 

Ynt: Gölcük - Bozdağ Zirve

Ovacık'ın yanındaki köy Elmabağ idi değil mi? Unutmuştum adını, süper oldu. Teşekkürler.
 

Ynt: Gölcük - Bozdağ Zirve

Evet oydu Ernur bey.
İlkbahar da görüşmek ümidi ile.
23 Nisan tarihlerine bir göz atın isterseniz.
Cumaya geliyor. Cumartesi - Pazar.
Belki karlar erimiş olur.
 



Ynt: Gölcük - Bozdağ Zirve

merhabalar.Ernur dostumla birliktye güzel bir gezi geçirdik diyebilirim.Ancak güzel olduğu kadar zorlu ve sabır isteyen bir geziydi.Zirveye çıktıktan sonra Birgi yolunu bulabileceğimizi sanıyorduk ancak sis bizi esir aldı neredeyse.Ancak her ne olursa olsun zirveye çıktığımız için kendimizi çok şanslı sayıyoruz.Bahar'da aynı güzergahı gitmeye kararlıyız.Bunun için 23 Nisan tarihinin cumaya denk gelmesi büyük şans diye düşünüyorum.
 


Ynt: Gölcük - Bozdağ Zirve

Biz bu geziyi Mayısta yapmışız ve zirve yolu hem kuzeyden hem güneyden kapalıydı.23 Nisana kadar da karların büyük kısmı erir sanırım.Erimese de en kötü ihtimalle bisikleti sırtlayıp gideceksiniz yine yolun bir kısmını.Ama sis ve soğukla karşılaşmayacağınız için daha kolay geçiş yapabileceksiniz tabi.
 

Ynt: Gölcük - Bozdağ Zirve

selamlar çok güzel bi gezi olmuş ben arkadaşımla aynı yolu bisikletle gitmeyi düşünüyoruz 25 eylül günü yola çıkıcaz aynı sizin gittiğiniz güzergahı kullanıcaz.zirve için biraz beni bilgilenirirseniz çok yardımcı olucak.ne gibi zorluklar var acaba yada nelere dikkat edelim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,508
Mesajlar
1,519,021
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst