Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,258
Ynt: Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

Test sonucunda düşüncelerim:
1-Şu anda henüz 500 kg'ın altında olmamıza ragmen karavanı arkamızda hissediyoruz. Hızlandığımız noktalarda güzel aksak da arabayı zorlamadan (Aşırı devir çevirmeden) 90'la ve üstüyle sürekli gitmek bu araçla mümkün değil. Şu anki ağırlıkla 80km optimal hız. Daha güçlü turbodizel çekiciyle daha iyi olabilir. Normal düz yolda ve hafif yokuş aşağı ancak 5, Normalde ve hafif rampalarda 4, Bir rampada 3'e düştüm. Bu yolculukta daha sert bir rampa yoktu. Ama benim arabamın vites oranları biraz uzun, LPG nedeniyle performans düşümü var. bunları da gözönünde bulundurursak performansın yeterli olduğunu söyleyebilirim. Zaten normalde de çok sürat yapan birisi değilim.
2-Karavanın süspansiyonu güzel, bozuk yollardan geçtik,
3-Frenler iyiydi.
4-Camlara daha sağlam geçici çare bulunmalı.
5-Daha düzeltilmeyen kılavuz teker birkaç noktada çarptı yine.
6-Onu yapmak için verdiğimiz emeklere ve çekilen sıkıntılara değecek galiba...
7-Karavanla trafikte dolaşmak yanısıra bir yere gitmek de çok güzelmiş.
8-Harika bir gündü.
 

Etiketler
Ynt: Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

Levent Bey, Teşekkürler.
Pleksi Turgutlu'da bulamam.
Bu konuda geçici çözüm olarak ahşap çıtadan bir çerçeve yapıp naylonu ona zımba ile germeyi ve fazlasını çıta ile iskelet profilleri arasına sıkışmalı olarak bırakmayı düşünüyorum. Bu şekilde 80-100 km'ye rahatlıkla dayanır herhalde.

Mustafa Kemal Bey, Teşekkürler, Selamlar. Karavanımız Çelebi, Artık yollarda ve kamplarda olacak zaman zaman. Bütün eksik-gediklerine rağmen.
 

Ynt: Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

Yücel kardeşim merhaba ailen nasıl?Takip ediyor ve test sürüşlerinde kamp yeri diyorsun;Kamp ve toplantı nerde ve ne zaman ?.Proğram nasıl?Yeni gördüm.Çalışmalarında kolaylıklar.SEVGİ ve SAYGILAR.
 

Ynt: Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

Yücel bey size olduğu kadar bize de tecrübe oldu, zaten sizinle beraber yapıyoruz neredeyse çelebiyi :smiley:
Sıkı takip devam ediyor, kolay gelsin...
 

Ynt: Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

Metin Abiciğim teşekkürler,

Kamp her türden kamp yapmayı seven veya ilgi duyan insanların katılacağı bir kamp, Bir tür, Herkese açık etkinlik.
Kampa Turgutlu Dağcılık Kulübü'nden dağcılar ve yürüyüşçüler, Vosvosçular, Off-roadcılar, çadırlı kampçılar ve Busçular katılıyor,
Karavan olarak sadece birkaç tane Bus'umuz bir de bizim çelebi var görünüyor şu anda. Katılan buslar seninkinden biraz daha yaşlılar ama iyi anlaşacaklarına eminim, Ayrıca bir çok vosvosumuz da var.
Etkinlikten haberin olmamasına şaşırdım. Facebook'da etkinlikler sayfana bir baksan. Sana özel mesajla link de göndereceğim. Katılacaksan konvoy izmir'den kalkıyor, Bir kol da Soma'dan kalkıp Akhisar'dan geçecek. İstediğine katılabileceğin gibi kendin de gelebilirsin. Kamp Cumartesi günü.
Off-road izleme ve Turdak'ın yürüyüş etkinliklerine katılabilme veya sadece kamp yerinde keyif çatabilme gibi opsiyonlarımız mevcut.
Biz iyiyiz şükür, Bir yaramazlık yok, Çalışıyoruz. İşte, evde Çelebi ile aynı. Eşim de iyi. Selamlar.
 




Ynt: Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

Sevgili Yücel,
Harika fotoğraflarla süslediğin Gölmarmara tanıtımın için sonsuz teşekkürler..
Biz yıllar önce gittiğimizde, göl yerine sadece küçük bir su birikintisi ile karşılaşmıştık. Fotoğraflardaki halini görünce oldukça şaşırdık. Mevsim itibariyle değişiklikler gösteriyor olabilir.
Bu arada 'Çelebi' de yollara alışıyor, yavaş yavaş.. Sabrın ve azmin için kutluyoruz, seni..

Selam ve sevgilerimizle...
Ülker&Yavuz
 

Ynt: Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

Yücel kardeşim, başarını kutluyorum... Gölmarmara için çektiğin fotograflar ve anlatımın içinde ayrıca teşekkürler. Artık Çelebi'yi tam teşekküllü olarak görmeye başlayacağız galiba...
 

Ynt: Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

Yücel test gezinin başarılı geçmesine sevindim. Deneyimlerini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim :smiley:
Manzaralar da çok güzel...
 

Ynt: Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

Yücel, karavanın yapımını ilgi ile izlerken bu Mermere (Gölmarmara'ya yerli halk böyle der; aynen Turgutlu'ya Kasaba dedikleri gibi...) gezisi ve fotoğrafları da sürpriz oldu. Karpuzkaldıran'ı (Akpınar) da çok güzel tanıtmışsın; emeğine sağlık.

Cavid Sezen
Not: Mermere (Gölmarmara) notunu çoğu arkadaşımızın bilmeyebileceğini düşünerek düştüm.
 



Ynt: Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

Teşekkürler Sn. Egeli'ler,

Umarım sizler gibi oluruz bir gün biz de..
Bir sürü yer magnetimiz olur karavanımızda.. :smiley:

Selamlar, Saygı ve sevgilerle...
 

Ynt: Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

Yücel kardeşim, başarını kutluyorum... Gölmarmara için çektiğin fotograflar ve anlatımın içinde ayrıca teşekkürler. Artık Çelebi'yi tam teşekküllü olarak görmeye başlayacağız galiba...

Şeref abiciğim,
Bizde teşekkül kısmı biraz geriden gelecek, Böyle bir sorunumuz var, :smiley: Ama gelecektir sonuçta.
Yavaş yavaş şekillenecek. Daha karavanın üst kaplaması yok, camları yok, bir sürü şeyi yok,
Ama Çelebi yollarda ve kamplarda olacak yavaş yavaş.
Dünya bir derya ise Çelebi bir sandal, Artık tüm mesele kürekleri aynı yöne çekmekte... :smiley:
Selamlar,
 


Ynt: Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

Cavid Abi Teşekkürler,

Manisa doğal güzellikler konusunda sürprizlerle dolu, (Aynı Bursa gibi)
Ben bile giderken oracıkta bu kadar güzel bir yer bulmayı tahmin etmiyordum.
Gerçi mesire yerlerine özgü sorunları da var, bunları diğer mesire yerlerinde de olduğunu varsayıp eşit düşünürsek
kesinlikle gördüğüm en güzel mesire yerlerinden birisi. Bence Mustafakemalpaşa'daki Suuçtu gibi görülmeye değer özel bir yer burası da. Burada şelale yerine muhteşem bir pınar var. Muhteşem diyorum, Çünkü gerçekten muhteşem. İçinde balıklar zıplıyor. Kime anlatıyorum, Zaten biliyorsunuz.
...
Abi herkes sadece Kasaba demiyor, Turgutlu deyince geneli, Hee bizim kasabadan diyorlar. Yani "Kasaba" herkesin nedense benimseyerek bizim diyerek söylediği bir yer. Bu da çok garibime gidiyordu. Ama nedenini buldum gibi.
Mesela Mustafakemalpaşa'da birine Mudanyalıyım dersem, Oldu der, Gittiyse bile güzel yer der. Hee bizim Mudanya'dan demez. Sanırım Bizim derken, biz böyle diyoruz anlamında kullanıyorlar. En sonunda bu sonuca vardım,

-Neredensin?
-Turgutlu
-Hee bizim Kasaba (Biz böyle diyoruz manasında)

Böylesi daha akla yatkın geliyor.
 

Ynt: Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

Selam Yücel, bu güzel gezini ve test sonuçlarını bizlerle paylaştığın için teşekkürler. Facebook dan da yazışmıştık. Bu kampına yayan olarak tren veya otobüsle gelmeyi çok istiyordum ama zaman yetersizliği izin sorunu yüzünden iptal etmiştim. Bu güzellikleri görünce biraz üzüntüm arttı ama yinede resimlerini görmek hoş. Kamp resimlerinide sabırsızlıkla bekleyeceğim.

Benim çadırvanı çekerken bazen farkına varmadan düz yolda bile aracın hızı 120km/h e ulaşıyordu. Hemen frenleyip 80'e düşürüyordum Senin aracın daha büyük motorlu. Daha rahat çekmesi lazım diye düşünüyorum ama karvanın çadırvana göre yüksek olmasından dolayı rüzgar tutması hızını kesiyor herhalde.
 



Ynt: Gölmarmara Akpınar Gezisi (Çelebi Test)

Hakan etkinlik, ona katılan herkesin etkinliği,
Ben, sonuçları yaşamak için biraz hammallığa hevesli olanlardanım.
Çok şükür benim gibi çok kişi var. Onların deneyimleri benim çalışmamdan daha değerli.

Söylediğin hakkında fikrim yok Aracın 1,5 DCİ ise onlar beni karavansızken de fena tokatlıyor. Motor küçük olmasına rağmen tork değeri yüksek. 1,3 Multijetler bile turbo devrini yakalarsa rahatlıkla eski nesil bir 1.8 LPG'liyi sollayabilir.

Kaldı ki bizim arabanın eski beygirlerinden bazılarının kaçmış olabileceğini de düşünüyorum. Malesef benzinli deneme şansım da olmadı.

Çadırvanın kaç kg bilmiyorum ama Çelebi şu an 450-500 civarı olmalı. (İçindeki kamp yükü hariç) Tasarım rüzgar tutmayacak şekilde yapıldı, Arada elbette ki yükseklik nedeniyle tabii ki fark olur ama bu fark çok önemli bir fark olmamalı, Çünkü Çelebi Arabanın yüksekliğine uygun başlayan 45 derecelik eğimle yapıldı. Rüzgar tuttuğunu ısanmıyorum.

Çelebi'nin senin çadırvanla esas farkı ağırlık ve boyutlarda.

Çelebi 4 mt boyunda 298 cm net kompartıman boyu(dolap hariç), 157cm genişliğinde, Yükseklliği (Kapalı olarak) yerden 200-205 cm gibi, Eğilsem de kapalıyken içinde ayakta durabilirim. Oturabilir, Yatabilirim. Çelebi bir çadırvandan da bir teardroptan da çok daha ağır ve büyük oldu. Ama bu ağırlığın ve büyüklüğün, Sağlamlık ve daha kullanışlı olma gibi getirileri var. Örneğin Çelebi'nin üzerini açmasaydık en azından 75kg daha hafif olurdu, Ama içinde eğilmek zorunda kalırdık. Kapıları bu kadar büyük yapmasaydık 20-50 kg kazanırdık ama içinde şişmiş halde botumuzu taşıyamazdık,

Üst yapıyı tahtadan yapsaydık 75-100 kg daha hafif olurdu, Ama devrilme durumunda ana destek yapısı sağlam kalamazdı. Aynı şey üst kapak için de geçerli, İskeleti olmayan bir üst kapak dağılır giderdi.

İlk fikrim büyükçe bir teardroptu, Sonuçta camper trailer, Tiny travel trailer ve bildiğimiz kapalı kasa trailer karması bir kombi oldu. Ayrıca saplanan çekicisini arkadan bağlanıp çekip kurtaracak kadar sağlam bir şaseye sahip olduğunu düşünüyorum. Bu güvenin de ağırlık cinsinden bir bedeli var.

Konu çekme karavan yapmak olunca istenen her opsiyonun ağırlık cinsinden bir bedeli var. Bu durumda beklentilerinizin yolda size arkadan asılıp yavaşlattığını söylemek olası.

Çelebi bir Vw T4'ten 5-10 cm daha dar, Bir L200 veya hyundai ile aynı genişlikte, Her ikisinin kargo bölümü boyuyla yaklaşık aynı kompartıman boyuna sahip (Ön dolap hariç) Bu araçların en azından 2,5 dizel motoru var. Her ikisi de boşken benim çekicimi geçecek kadar güçlü.

Bu gezide çadırım dahil bütün kamp malzemeleri karavandaydı. Ben bu malzemelerle arabamla da yüzlerce km yol yaptım, Aldığım sonuçlar, Bu çekiciyle, ve bu karavanla bence iyi.

Ama test süreci devam edecek, İlk fırsatta dizel bir çekiciyle deneyeceğim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,479
Mesajlar
1,518,549
Kayıtlı Üye Sayımız
172,133
Kaydolan Son Üyemiz
sereze

SON KONULAR



Geri
Üst