GPS'iniz Var mı?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ufuk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,829

GPS'iniz var mı?

  • Evet

    Kullanılan: 80 67.8%
  • Hayır

    Kullanılan: 38 32.2%

  • Kullanılan toplam oy
    118

Etiketler



Ynt: GPS'iniz Var mı?

Garmin Nüvi 360 (Türkiye ve Avrupa haritaları)
Navia 1020 (NG hediyesi, gelecek)
Garmin 60CSx (En kısa sürede alınacak)
 






Ynt: GPS'iniz Var mı?

Sevgili arkadaşlar, fotoğraf çalışmalarımda, dağın başında bir ovanın ortasında, beğendiğim bir konumu işaretlemek, çektiğim fotoğrafların koordinatlarını kaydedebilmek için GPS cihazları ile ilgili kısa bir araştırma yaptım. Bu kısa turdan sonra sanki Magellan Explorist 500 isteklerime uygun gibi görünüyor. Lütfen Başka bir önerisi veya bu ürünün olumsuz yönlerini bilen arkadaşlar görüşlerinizi paylaşırmısınız.
 




Ynt: GPS'iniz Var mı?

2008 pathfinder sahibiyiz. Aracın navigasyon ekranında GPS yanım sönuyor ancak daha çözemedim.
 

Ynt: GPS'iniz Var mı?

Sinan bey magellan XL kullanıyorum ve bir sıkıntı yaşamadım. Aynı formatta olduğunu zannettiğim Explorist 500 ile de hiç bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
 

Ynt: GPS'iniz Var mı?

garmin nuvi 200

(279 ytl aldım mediamarkt)
kaçırmayın
 

Ynt: GPS'iniz Var mı?

can555' Alıntı:
garmin nuvi 200

(279 ytl aldım mediamarkt)
kaçırmayın

can555; sevgili arkadaşım cihazlarınsunduğu farklı özellikleri tam olarak bilmiyorum ama sanırım söz ettiğiniz garmin nuvi 200 navigasyon ağırlıklı bir cihaz, ben daha çok araçta değil de arazide kullanacağım en önemlisi benim için yer koordinatlarını alabilmem.
 

Ynt: GPS'iniz Var mı?

Sinan bey, GPS'i kullanım amacınız sadece, "arazide fotoğrafını çektiğiniz yerin koordinatını tespit etmek" ise Nüvi de aynı işi yapar. O an bulunduğunuz yerin koordinatlarını gösterir ve bu noktayı isim vererek kaydedebilirsiniz. Nüvi serisi araç kullanımı için navigasyon cihazı olarak sınıflanabilir. Bu sebeple arazi şartlarına karşı hassas olabilir (darbe, su geçirmezlik vb).
Bu arada Nüvi 200 için bu fiyat çok cazip. Son günlerde tüm GPS fiyatlarında ciddi dşüşler var. Geçen yıl 1,125 YTL'ye aldığım Nüvi 360'a baktıkça neye yanayım bilemiyorum
 



Ynt: GPS'iniz Var mı?


Nejat arkadaşım açıklama için çok teşekkürler...