grad cherokee 5.9 titreme sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetti Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,652

ahmetti

TOKAT ÇEVİRGEN OFFROAD'ÇU
Yer
TOKAT/MERKEZ
arkadaşlar 1-2 gündür araçta anlıyamadığım acayip bir titreme var..
durduğu yerde sorun yok, relantidede sorun yok. çok hafif gaza basıldığında titreme başlıyor
yürüründe sorun yok. vites geçişlerinde sorun yok. kaputu açtım motorda normal olmayan hafif bir titreme gözle gözüküyor. öyleki aracın içi ciddi manada titriyor. lütfen yardım.... ???

Etiketler
Ynt: grad cherokee 5.9 titreme sorunu

ateşleme sorunu gibi bahsedilenler. yada bozulmaya başlayan bir egzos valfi.

KLL' Alıntı:
ateşleme sorunu gibi bahsedilenler. yada bozulmaya başlayan bir egzos valfi.
abi bende ateşleme gibi düşünüyorum...
bujilerden olabilirmi ? atıyorum bir veya 2 silidir problemli çalışıyo olabilir ama 8 silindir olduğu için çok etkilemiyor olabilir değilmi saygılar...

araç çalışırken buji kablolarını tek tek çek ve tak, değişim oluyorsa sağlamdır, çektiğin kabloya rağmen değişim yoksa sorun var o gözde...buji gibi bobin gibi, ateşleme gibi vs vs...

997799' Alıntı:
araç çalışırken buji kablolarını tek tek çek ve tak, değişim oluyorsa sağlamdır, çektiğin kabloya rağmen değişim yoksa sorun var o gözde...buji gibi bobin gibi, ateşleme gibi vs vs...

Leventim buji kablosu zordur sıcaktır ve çarpılabilir, bende muhtemelen araç gazlıdır ateşlemede bir sıkıntısı olan araç giden gazı yakamıyaçaktır silindirlere giden gaz borularını tek tek pense ile sıkarak daka kolay tespit yapabilir diye düşünüyorum ??

örnek1' Alıntı:
Leventim buji kablosu zordur sıcaktır ve çarpılabilir, bende muhtemelen araç gazlıdır ateşlemede bir sıkıntısı olan araç giden gazı yakamıyaçaktır silindirlere giden gaz borularını tek tek pense ile sıkarak daka kolay tespit yapabilir diye düşünüyorum ??

Özcan cım...lpg demediği için atladım, doğru lpg de böyle problem yapıyorsa dediğin gibi yapılmalı...
ahmet tokat lı öyle ufak-tefek elektrik çarpmalarında bişey olmaz... ;D ;D ;D öyle 5,9 sahibiyim, tokatta herkezi yardım demeli değil... ;D ;D ;D

997799' Alıntı:
Özcan cım...lpg demediği için atladım, doğru lpg de böyle problem yapıyorsa dediğin gibi yapılmalı...
ahmet tokat lı öyle ufak-tefek elektrik çarpmalarında bişey olmaz... ;D ;D ;D öyle 5,9 sahibiyim, tokatta herkezi yardım demeli değil... ;D ;D ;D

abimsin büyük adamsın.....

distirbütör kapağını sök, dönen dalgaya bir bak, dış kenarı aşınmış mı diye, sonra kapağın içine bak aşınan eriyet kontaklar varmı diye. çok ucuz birşey o kapak ve tevzi makarası. yanlız mutlaka mopar al diğerleri beş para etmez. ancak önce bujileri tek tek söküp kotrol etmelisin. V8 in zorluğu onları sökmek için heryere elini sokmak zorunda olman. ne güzel sıralı 6 traktör motoru. herşey elinin altında. birde bujilerin aralıkları benizne göre daha kapalı olacak. 0.75 mm gibi.

buji kablosu elektrik çarparmı hakkaten ? çarparsa nasıl çarpar :smiley: denemek istiyorummm

mjeliada' Alıntı:
buji kablosu elektrik çarparmı hakkaten ? çarparsa nasıl çarpar :smiley: denemek istiyorummm
:D :D :D nasılmı çarpar, hani dans vardır bilek dansı mıydı neydi onun gibi başlarsın sallamaya ellerini bırakabilmek için buji kablosunu....

yakış sisteminden olabilirmi acaba? alınan pis benzin ve lpg bunu çok yaptırtıyor...distiribütör yada enjektörler buji, buji kabloları , bunalrın dısında birşey olcagını sanmıyorum.eger pislik gittiyse aracınada güveniyor isen o pisliği araba çalıs vaziyetteyken P halindeyken gaz ver ve yavas yavas devir göstergesini 3-4 bin devir arasında tut sabit olarak aradada tam gaz yedir cek yedir cek dikiz aynasından atıcağın tüm pisliği görebilirsin eger yakıttan ise bunu yaklasık 45-50 sanıye yapmalısın ilk önce bunu denemeni öneririrm daha sonra diyer yöntemler...

mjeliada' Alıntı:

anlık misket oynatır..çarpılmadıysan ustalığa adım atmadın demektir Ada.biran evvel çarpılll..... :D

tarıkkk' Alıntı:
yakış sisteminden olabilirmi acaba? alınan pis benzin ve lpg bunu çok yaptırtıyor...distiribütör yada enjektörler buji, buji kabloları , bunalrın dısında birşey olcagını sanmıyorum.eger pislik gittiyse aracınada güveniyor isen o pisliği araba çalıs vaziyetteyken P halindeyken gaz ver ve yavas yavas devir göstergesini 3-4 bin devir arasında tut sabit olarak aradada tam gaz yedir cek yedir cek dikiz aynasından atıcağın tüm pisliği görebilirsin eger yakıttan ise bunu yaklasık 45-50 sanıye yapmalısın ilk önce bunu denemeni öneririrm daha sonra diyer yöntemler...

bir arabada en fazla zarar rolantide çalışırken olur.hele ki; rolantide çalışan arabaya gaz vermek ciddi tehlikelidir.bu çoğu kişi için önemli değildir.ha ne olur 3-5 saniye gaz vermekle diyebilirsiniz.ama olurr bişeyler de görünmez.............

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,869
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
2026 TEMU Promo Code

Çevrimiçi üyeler

Geri