grand cheroke 5.2 ön şaft yakıt durumu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALİGÖKTUNA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,877

ALİGÖKTUNA

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar. 1 ay kadar önce 1995 model zj aldm. bugune kadar hep istanbul içinde bindim haftaya tatil için şehir dışına çıkacam sanırım 4 5 bin km yapacam. aracım şehir içinde 17.5 19 litre arası lpg yakıyor ortalama . acaba şehir dışında kaç litre yakar ortalama 80 mil ile . bide geçenlerde arkadaşımın biri ön şaftı sökünce daha az yakıt harcayacagını söyledi dogruluk payı varmı ?? varsa kaç litre degişir ?? en azından kışın çamura girinceye kadar tasarruf etmiş olurum :D :D yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar

Etiketler
Ynt: grand cheroke 5.2 ön şaft yakıt durumu

kesinlikle ama kesinlikle denemeyin !!

daha çok galericiler arasında yaygın ve çok yanlış bi inanış.. güya çakallık.. pratikte yakıt tasarrufuna zerre olumlu etkisi yoktur

çıkarır çıkarmaz aracınızın düzeninde can sıkıcı rahatsızlıklarla karşılaşırsınız..

aracın kontrolu zorlaşır, yüksek hızlarda tehlikeli olur..

ön şaftı sökmek diğer aksamlara gereksiz yük bindirir.. zamanından önce aşınım yapar..

altınızdaki canavar ön tekerlerle ufacık kaldırım bile çıkamaz olur..

tekrar ediyorum yakıta ise bir etkisi yoktur..

uzun yolda şaftı kesinlikle takarak gidin %10 yakıta etkisi olabilir ama şehiriçinde ...uzun yolda hiçbir pozitif etkisi olmaz. aracın ruhuna aykırı 2 çeker olmak. ben temmuzda datçaya gittim geldim. uzun yolda ne kadar az yaktığına şaşıracaksınız. 110 km yi geçmeyin 2000 devirin altında kalın yeter....şehiriçinde yaktığından %30-40 daha aşağı düşecektir. yük durumu klima da etkili tabi.

evet kesinlikle denemeyin, bildigim kadariyla %40 on, %60 arka seklinde calisiyor bizim araclar ve siz on safti sokunce sadece %60 arka ile kaliyorsunuz, bu durumda da yokuslarda vs bayiliyor araba ve daha cok gaz verip yine ayni yakit tuketimine cikiyorsunuz.

ayrica 5.2 motora 4x2 secenegi koymamalarindan birinin nedeni de arkadasin dedigi gibi kontrolunun zorlasacagi (tabi basmanizla alakali ama olsun)..

ayrica yabanci bir forumda okudum, bazi modellerde VC diye bir sistem varmis onu da bozabilirsiniz diyor.. (4 tekerlegin 3u ayni yone donuyor benim aracta arkada lsd oldugu icin, bu durumda bunu saglayan sistemmis galiba VC ve on taraflarin verileri sapittigi icin o sistem bozulabilirmis tam olarak ben de anlamadim)

yani kisacasi yapilmamasi gereken bir sey.

ama dedigim gibi ilk madde en mantikli dusunme yolu.

teşekkür ediyorum verdiginiz bilgiler için. banada çok mantıksız gelmişti zaten çünkü bu arabalar yapılırken o kadar mühendis düşünüp hesap yapıyor en verimli en iyi hali nasılsa öyle üretiyorlar. benim araç dedemden bana kaldı zaten yani yıllardır dedem den başkası kullanmadı(( açııkçası çalışıp da almadım ama kıymetini biliyorum)) o bana bıraktı kısmet olursa ömür boyuda satmıcam : d arkadaşım çok iddaa edince sormak istedim sizlere de.

dün akşam barboros yokuşunu inerken 1 tane transit pikap sag arkadan vurdu benim tampon egildi ve stop kırıldı onun dışında bişeyi yok ama transit in sol tarafı direk felç oldu. tamponu yapıldı ama stoplar için servise gidecem tek taraflı da degişmicek rengi solmuş sol tarafında acaba arka stopların fiyatı hakkında haberiniz varmı???

ALİGÖKTUNA' Alıntı:
teşekkür ediyorum verdiginiz bilgiler için. banada çok mantıksız gelmişti zaten çünkü bu arabalar yapılırken o kadar mühendis düşünüp hesap yapıyor en verimli en iyi hali nasılsa öyle üretiyorlar. benim araç dedemden bana kaldı zaten yani yıllardır dedem den başkası kullanmadı(( açııkçası çalışıp da almadım ama kıymetini biliyorum)) o bana bıraktı kısmet olursa ömür boyuda satmıcam : d arkadaşım çok iddaa edince sormak istedim sizlere de.

dün akşam barboros yokuşunu inerken 1 tane transit pikap sag arkadan vurdu benim tampon egildi ve stop kırıldı onun dışında bişeyi yok ama transit in sol tarafı direk felç oldu. tamponu yapıldı ama stoplar için servise gidecem tek taraflı da degişmicek rengi solmuş sol tarafında acaba arka stopların fiyatı hakkında haberiniz varmı???

orjinali çıkması yan sanayi var....ön farların orjinali 80 tl civarı sanırım yansanayisi 45 tl çıkması 35 tl gibi ama arkaları bilmiyorum

mertbirincioglu' Alıntı:
orjinali çıkması yan sanayi var....ön farların orjinali 80 tl civarı sanırım yansanayisi 45 tl çıkması 35 tl gibi ama arkaları bilmiyorum

ben ankarada ön farın yan sanayisini bile tanesi 100 tl ye aldım, soldukları için değiştirmiştim ki benimkiler mika amerikan versiyon, yani cam olanı olsa daha da pahalı.. siz bu fiyatları nereden aldınız ? ankarada mı pahalı acaba..

ali bey geçmiş olsun, olur böyle ufak tefek şeyler cana gelmesinde
arka far içinde tane fiyatı olarak şöyle bir ilan favorilerime eklemiştim.. fikir verebilir 75 tl..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-jeep-cherokee-stop-cami-11850416/detay

memorian' Alıntı:
ben ankarada ön farın yan sanayisini bile tanesi 100 tl ye aldım, soldukları için değiştirmiştim ki benimkiler mika amerikan versiyon, yani cam olanı olsa daha da pahalı.. siz bu fiyatları nereden aldınız ? ankarada mı pahalı acaba..

ali bey geçmiş olsun, olur böyle ufak tefek şeyler cana gelmesinde
arka far içinde tane fiyatı olarak şöyle bir ilan favorilerime eklemiştim.. fikir verebilir 75 tl..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-jeep-cherokee-stop-cami-11850416/detay

istanbulda ikitelllide daha geçen hafta sordum hatta yarın gene gideceğim çıkma far almaya. mika olanı bu fiyatlardaydı cam olana birşey diyemiyorum..

ben on far cam olanlarin tanesine 130 kusur fiyat aldim gecen gun ve ona o kadar verene kadar merceklisini alirim diye dusundum az daha verip. aradaki performans farki bariz, tek soru arazide ne kadar dayanir...

sinaa' Alıntı:
ben on far cam olanlarin tanesine 130 kusur fiyat aldim gecen gun ve ona o kadar verene kadar merceklisini alirim diye dusundum az daha verip. aradaki performans farki bariz, tek soru arazide ne kadar dayanir...

mercek işini kendim evde yapacağım inşallah....yakın zamanlarda...

benim aracında ön farları çok zayıf. gece yeteri kadar aydınlatmıyor yolu bende mercekli far alıp zenon takmayı düşünüyordum ama muayeneden geçemez dediler. far yıkaması gibi bişe yi yok dediler bu olayı nasıl çözeriz. muayeneye giderken eski normal ampulleri mi takmamız gerekir ??

ALİGÖKTUNA' Alıntı:
benim aracında ön farları çok zayıf. gece yeteri kadar aydınlatmıyor yolu bende mercekli far alıp zenon takmayı düşünüyordum ama muayeneden geçemez dediler. far yıkaması gibi bişe yi yok dediler bu olayı nasıl çözeriz. muayeneye giderken eski normal ampulleri mi takmamız gerekir ??

mercekli zenonu nerde nasıl yaptıracaksınız. eski tip çizgili far camınız olduğu için xenon yasak ışığı dağıtıp karşıdan gelenleri zor durumda bırakıyor. far camınızın şeffaf olması lazım. www.xenonmercek.com sitesine baktınız mi hiç. Ben yakında bu şekilde yapmayı düşünüyorum far yıkama da yapacağım. yıkama olmadan muayenden geçmediğini söylüyorlar net bilgim yok henüz. açıp telefon tüve sorabilirsiniz..

işten bi arkadaşım yapan bi yer oldugunu söylemişti kare kasa 4.0 ına yaptıracaktı.sanırım atatürk oto sanayideymiş ama kesin bilmiyorum. şu an izine çıktı yaptırdımı ı bilmiyorum ondan ögrenip yaptırmayı düşünyorum 3 4 gün içinde dönecek eger yaptırabilmiş ise ögrenir sizede haber veririm .

Arkadaşlar, merhabalar.

Aracın ön veya arka şaftının çıkarılıp çıkarılmadığını nasıl anlarız? Altına baktığımızda hemen anlayabilmemiz için nereye bakıp, ne görmeli / görmemeliyiz?

Şimdiden teşekkürler...

kulaksizcumhur' Alıntı:
Arkadaşlar, merhabalar.

Aracın ön veya arka şaftının çıkarılıp çıkarılmadığını nasıl anlarız? Altına baktığımızda hemen anlayabilmemiz için nereye bakıp, ne görmeli / görmemeliyiz?

Şimdiden teşekkürler...

ön diifrenasiyele giden bir kol vardır bu şafttır yerinde yoksa sökülmüştür eğilip altına girip bakabilirsiniz. arka şaft sökülmüşse zaten gitmez araç

mertbirincioglu' Alıntı:
ön diifrenasiyele giden bir kol vardır bu şafttır yerinde yoksa sökülmüştür eğilip altına girip bakabilirsiniz. arka şaft sökülmüşse zaten gitmez araç

zj gibi bir canavarın önden çekişli olması için neler vermezdimmm :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.