Grand Cherokede Yapılabilecek Değişiklikler?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hasan uyg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,386

hasan uyg

2.7 cherokee
Yer
istanbul / beykoz
ben 4 ay önce 2.7 grand cheroke 2002 madel aldım.çok yoğun olmasa bile arazide dolaşmak istiyorum..bunun için yapabileceğim ufak tefek değişikliklerle ilgili bilgi alabilirsem sevinirim.????? 3-4 santim kadar yükseltme yaptırsam normal kullanımda ne gibi etkileri olur yada olurmu. ???? yükseltmeden takabileceğim en büyük ebat lastik hangisi olmalı?????????? yükselttiğim zaman hangi lastikleri takabilirim....kısacası ben aracımı her iki koşuldada kullanmak istiyorum normal asfalt ve çamurda neler yapabilirim artıları eksileri?????? beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler......

Etiketler
Ynt: Grand Cherokede Yapılabilecek Değişiklikler?

merhabalar aracınız wj kasa denen model. jeep bölümünd sorduğunuz tüm soruların cevabı mevcut. kısa 1-2 araştırmadan sonra ulaşırsınız. çamura bulaşırsanız dönüş yoktur demedi demeyin....(kirlenmek güzeldir)

Evet Jeep bölümünü taramanızı öneririm . Kısaca : Max 2 inch ciddi bir değişkilik yapılmadan yükseltilebilir . Araziye çıkacaksanız MT yada AT lastik tercih edeceksiniz . Lastik konusunda da hayli tartışma var ama nihayi kararı tabiki sürücü veriyor .

WJ nin orjinal ebat 235/65/17 midir ? Hatırlayamadım şimdi . Standart hali ile kullanabileceğiniz lastik ebatları klavuzda , torpidoda yada şöfor kapısında biryerlerde yazacaktır . Tabi yükseltme ile biraz daha büyük lastik takma şansınız olacak ama bunu tecrübe etmiş WJ sahipleriyle fikir alışverişinde bulunarak yada deneyerek bulmak lazım.

hasan uyg' Alıntı:
bijon aralığı 127

Doğrudur, karıştırdım galiba... ;D ;D ;D

Bu arada, Konu başlığını WJ kasa Grand' da..... diye değiştirirseniz size daha faydalı olur... Direk WJ ciler okur felan...
bence yani...

artık konuyu silmem gerekiyor zaten
245 65 17 atr yokohoma lastik aldım birde 2'' yükseltme takozu aldım aracım şu an serviste takıyorlar baklım yaşıycaz ve görücez nasıl olacak

hasan uyg' Alıntı:
artık konuyu silmem gerekiyor zaten
245 65 17 atr yokohoma lastik aldım birde 2'' yükseltme takozu aldım aracım şu an serviste takıyorlar baklım yaşıycaz ve görücez nasıl olacak

Hayırlı olsun.....

WJ konusu yeni bu sitede... lütfen getleri felan kaça aldınız, nasıl edinidiniz, yükseltme fotoloru v.s. paylaşın bizlerle...

Sağlıkla...

bende bu sitede yeniyim henüz ama mutlaka paylaşım resimleri ........ getleri 400 tl aldım......bakalım bu hafta gene bozhane kılıçlı tarafında olucam atr lastiğin farkı nasıl bi görelim bakalım

Ynt:WJ kasa Grand Cherokede Yapılabilecek Değişiklikler?

hasan uyg' Alıntı:
ben 4 ay önce 2.7 grand cheroke 2002 madel aldım.çok yoğun olmasa bile arazide dolaşmak istiyorum..bunun için yapabileceğim ufak tefek değişikliklerle ilgili bilgi alabilirsem sevinirim.????? 3-4 santim kadar yükseltme yaptırsam normal kullanımda ne gibi etkileri olur yada olurmu. ???? yükseltmeden takabileceğim en büyük ebat lastik hangisi olmalı?????????? yükselttiğim zaman hangi lastikleri takabilirim....kısacası ben aracımı her iki koşuldada kullanmak istiyorum normal asfalt ve çamurda neler yapabilirim artıları eksileri?????? beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler......

Yeni lastiklerle olan deneyiminizi ve aracın resimlerini paylaşırsanız sevinirim.Bol çamurlu günler...

Yeni Lastikleriniz hayırlı olsun . Yükseltme ile ilgili deneyim ve bilgileri paylaşırsanız herkes için faydalı olacaktır

[attachment=3]aldığım yükseltme takozları olmadı yerine oturmadı heralde bir önceki kasanın ...resimdede görüldüğü gibi yayların altındaki orjinal olanı 1 cm büyük benim aldıklarım ise 1 cm daha dar aldığım yerden olmaması için hiç bir sebep yok demesine rağmen ben nasıl olacağına akıl sır erdiremiyorum, aradaki far 1mm değil dikkat 1 cm benim aracım wj büyük bir ihtimallen bu araca olacak olanlar daha farklı bana verilenler ise zj kasa olanlara oluyordur diye tahmin ediyorum..

IMG0019A.jpg

IMG0020A.jpg

IMG0024A.jpg

IMG0023A.jpg

IMG0022A.jpg

Hımm can sıkıcı bir durum . Umarım burdan almışsınızdır ve değiştirebilirsiniz . Ucuz birşeyde değil sonuçta ... Siteden ZJ sahibi serkan arkadaşımızla görüşürseniz , kendisi imal ediyor , WJ için ölçüsü vardır diye düşünüyorum . Kendisinin yaptığı getleri birçok arkadaş kullanıyor . Malzemelerin tipini ebay den karşılaştırabilirsiniz orada envai çeşit var gerçekten .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR