Grand Cherokee 3.0 CRD ile Off-Road Olur mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,851
Ynt: Grand Cherokee 3.0 CRD ile Off-Road Olur mu?

Grup süper, 2.si AEV'nin özel yaptığı Wrangler pick-up ....

Arkadaşlar Warn XD 9000 yeterli olur sanırım değil mi? (4100 kg kapasite) ___aracımda şu haliyle 2.400 kg gibi(2.200 Ruhsat)

yoksa sınırdamı?

Bence sınırın biraz altında Uğur abi.Ama makaran var nasıl olsa makarayla sorun olmaz.

vay Yüksel nasılsın?...Bu tampona cuk diye bu vınç oturuyormuş.9.5 vinçi ise iyi bir usta tamponla oynayarak takabilir miş..öyle dendi Bursa dan..be nimde canım sıkıldı 9000 ni aldım..

Şu an Bursadan kargoya verildi..yarın sabah Mengerlerde olacak..

Arkadaşlar aracımı yükseltmeye karar verdiğim için bazı araştırmalar ve fikir danışması sonucu bana uyan zaten kısıtlı sonuçlardan
Superlift K829 veya K829 R(ısınmayan) 4' yükseltme modeline karar verdik...

Bu yükseltme sonucu en uyan model olan 33' lastiğede karar verdim...Mevcut jantlarımı kullanarak,wheel spacer kullanarak gerekli miktarda dışarı alarakta jantlarımı değiştirmeme gerek kalmıyor..

Lastik genişliği doğrultusunda daha offset bir jantta takılabilir...

Bu konuda daha işleme başlamadan bana fikir vereilecek arkadaşlar varsa sevinirim...

Saygılar.....

Yükseltilmemiş ve hatta ön 2 cm.çökmüş hali :D

200707gezenbilirSoucakYaylas082.jpg

arkadaşlar,

cherokee yapmayı düşünenler,cj si olanlar veya düşünenler www.tarotomotiv.com a girip incelesinler.şirketin sahibi tarkandır.yeri bostancı san.sitesindedir.gidin tanışın başka yerlerdende fiyat alın karşılaştırın derim.benim slm mı söylerseniz yardımcı olur.sevgiler.sabri oran

Uğur Bey,

Tam canavar olacak!
Tampon süper olmuş :smiley:

Uğur abi, aracın modifikasyonu gayet iyi gidiyor, alemde tek oldun bile :smiley: 33" iyi seçim ama aksa dikkat! çok geniş bir lastik aks değişimi de gerektirebilir

Yarın arka dingile bakalım Dana44 ise problem olmaz Dana35c veya Chrysler8.25 çıkarsa kilitlerle beraber çok zorlamamak lazım ama yinede bizim şartlarımızda 33' e kadar pek problem olmaz...

Arkadaşlar arka dana 44.....çok daha büyük lastik bile taşır sanırım...Ufuk Tekin ile konuştuk..hiç problem olmaz diyo...ne aks nede diff..e zarar veremessin dedi.....sadece suda çok kalırsan kontrol ettir su girerse yağı değiştirmek lazım dedi(bunu zaten biliyoduk ama) :smiley:

jantı değiştirmeden 33'' kullanıcam....

Bu arada sizden bir fikir daha istiyorum arkadaşlar...en azındanfikirleriniz tecrübe ile sabit olabilir

1)Şu an üzerindeki standart mevcut lastik = 245/65/17_=29.5 İnç.....arka diff (dana 44 yerden şu an=23.5 cm yüksekliktedir....

2)Araç 4'' superlift ile yükseltilecektik(Yarış tipi ısınmayan rezarvuarlı amörtisörler dahil)

3) 17 jant standart jant kullanmak zorundayım...15 veya 16 jant kollardan dolayı girmiyor...

4)Bu uygulamalara 33'' lastik lolaylıkla uyum sağlıyor...arka diff. Dana 44

5) Şimdi ki sorum şu= 33'' LASTİĞİ HANGİ EBATTA YAKALAMALIYIM ?(Mud terrain tipi M+S)

a) 265/70/17= 31.6''

b)285/70/17= 32.7''
Yoksa bu iki ebatı bir kenara bırakıpta 75 yanak olan

c) 285/75/17 = 33.8''
d) ?????????? yoksa ?
Kaliteli olan herhangi bir markayı alabilirim..Marka saplantım yok..Aklımda Cooper STT var..

Bu sıcaklarda sizi sıkmadan bilgi verebilirseniz sevinirim....

İnşallah 15-20 gün sonra kitlerime kavuşuyorum...Sabırsızlanmaya başladım...

arac otomatik olduğun dan cok zorlu offroad kosullarında sanzımanı kollamak gerekir. yag sogutucu olmasına ragmen sogutma kanallı sanzıman yag kağagı ve offrad ıcın otomatik balata kit i koymak gerekebilir.
ayrıca defransiyel kilit i takmayı dusunuyormusun ?

offroad arkadaşım foruma hoşgeldiniz...
Serbest muhabbet köşesinde kendinizi tanıtırsanız diğer arkadaşlarda sizi görmüş olur...

Şanzıman yağ kapağının düz olduğunu gördüm...Haklısınız kanallı olması faydalıdır.Ama var mı bilemiyorum...
Otomatik balata kiti nden neyi kastetdiğinizi anlayamadım...

Orta diff.kilitlenebilir olması bana dinamik bir tutunma sağlıyor...Bu yeterde artar bile..Sistem mükemmel çalışıyor... özellikle kuru havalarda zorlu tırmanmalarda tozu dumana katmadan tırıs tırıs gidiyor...

Teşekkür ederim....grubta tanışmak dileği ile..........

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,041
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR