Grand Cherokee 3.1 Td, Neden Tutulmadı.?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 27istanbul27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 72,393

27istanbul27

Kamp II
Yer
istanbul
Uzman arkadaşların dikkatine çok temiz 2000 model 3.1 td buldum fiatıda çok hesaplı olmasına rağmen bu motorlar neden tercih edilmedi yanıtlarınızı bekliyorum teşekkürler

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 3.1 Td, Neden Tutulmadı.?

Bildiğim kadarıyla üzerinde CRD değil Avusturya yapımı bir motor var ve bu motorların çoğu problem çıkartıyor, bizde bir ara almak istiyorduk araştırdık birkaç tane arabaya baktık hepsinin motorları(bazıparçaları) daha kilometreleri 100.000 civarı olanlar bile elden geçmiş.Motorları yapılmış olanlarda sorun pek fazla çıkmıyormuş fakat güvenemedik. Yine de sorunsuz olanları mutlaka vardır bir servise danışırsanız daha doğru bilgi alırsınız.

Bildiğim kadarıyla bu araçlarda kullanılan motorlar düşük devir için üretilmiş motorlardır. Bu nedenle de özellikle yüksek devirde hararet ve buna bağlı olarak silindir kapağı sorunu yaşatıyor diye duymuştum bu nedenle de tutulmadığını söylediler daha sonraki modellerde Mercedes motoru kullanıldı zaten 2002 model ile 2000 model arasında korkunç bir fiyat uçurumu var diye biliyorum.

işde gene geldik en cetrefilli konulardan birisine bu tip konularda yazmaktan bıktım aslında ...şimdi şöyle düşünelim sorduğunuz kaç kişi bu araçtan kulanmış ve ne kadar kullanmış ve dahada önemlisi bunu imal eden fabrikanın kafası calışmıyo hiç araştırma yapmadan jeep üretiyo :smiley:) arkadaşlar kulaktan dolma bilgileri artık bir kenara bırakalım mantıklı düşünelim şunu deseler anlarım bu aracın parcası daha pahalı hem fikir olurum ama neden ? dizel olupda pahalı parcası olmayan varmı öncelikle ? artı bu araçtan kaç tane gelmiş türkiyeye kaç tane s atılmışki bu modelden herkes şikayet ediyo ? gene devam edecek olursak başka markalarda hiçmi arıza çıkarmıyo ? sıfır alınan araçlarda bile sorun cıkıyo gene devam edelim konuya sanayide hayatında hiç bu aracı kullanmamış yapmamış bir ustaya sorupda akıl alırsanız vayki vay :smiley:

ulusotomotiv' Alıntı:
işde gene geldik en cetrefilli konulardan birisine bu tip konularda yazmaktan bıktım aslında ...şimdi şöyle düşünelim sorduğunuz kaç kişi bu araçtan kulanmış ve ne kadar kullanmış ve dahada önemlisi bunu imal eden fabrikanın kafası calışmıyo hiç araştırma yapmadan jeep üretiyo :smiley:) arkadaşlar kulaktan dolma bilgileri artık bir kenara bırakalım mantıklı düşünelim şunu deseler anlarım bu aracın parcası daha pahalı hem fikir olurum ama neden ? dizel olupda pahalı parcası olmayan varmı öncelikle ? artı bu araçtan kaç tane gelmiş türkiyeye kaç tane s atılmışki bu modelden herkes şikayet ediyo ? gene devam edecek olursak başka markalarda hiçmi arıza çıkarmıyo ? sıfır alınan araçlarda bile sorun cıkıyo gene devam edelim konuya sanayide hayatında hiç bu aracı kullanmamış yapmamış bir ustaya sorupda akıl alırsanız vayki vay :smiley:

Valla açıkcası bunu sanayideki tofaş tamircisi ahmet usta söylemedi bunu bana Ankarada bu konuda kendini ispatlamış bir firma olan Akgün otonun galeri bölümüne bakan arkadaş söyledi demekki onlarda çok fazla anlamıyormuş deyip bir polemiğe de girmek istemiyorum ben duyduğumu gördüğümü söyledim farkındaysanız çok iddalı da konuşmadım çünki hakim olduğum bir konu değil almadım binmedim vs ama bunu bana söyleyende yukarıda dediğim gibi tofaşçı ahmet usta değil

bende zaten ahmet usta demedim yada iddalı yazı sadece kaç kişi kafasına göre d eğilde aracına göre gidiyo anlatmak istediğim ilk konu bu .... yeni versiyon araçları bircok kimse nasıl kulllanacağını bilmiyor zaten el kitabını alıpda acaba bu nedir nasıl kullanmak lazım demiyo bu arada bahsettiğiniz bilgiyi veren usta değil galeriye bakan arkadaşmış araç alıp s atma farklı bir konudur bide ustalara sormanızı tavsiye edeceğim onlarında görüşünü alın bakalım ne diyecekler ama unutmayın dizel araçların hepsinin parcası pahalı bunu dikkate almayın diğer dedikleri ile kıyas yapın

ulusotomotiv' Alıntı:
bende zaten ahmet usta demedim yada iddalı yazı sadece kaç kişi kafasına göre d eğilde aracına göre gidiyo anlatmak istediğim ilk konu bu .... yeni versiyon araçları bircok kimse nasıl kulllanacağını bilmiyor zaten el kitabını alıpda acaba bu nedir nasıl kullanmak lazım demiyo bu arada bahsettiğiniz bilgiyi veren usta değil galeriye bakan arkadaşmış araç alıp s atma farklı bir konudur bide ustalara sormanızı tavsiye edeceğim onlarında görüşünü alın bakalım ne diyecekler ama unutmayın dizel araçların hepsinin parcası pahalı bunu dikkate almayın diğer dedikleri ile kıyas yapın

Dizel araçlarda sonuçta işletme maliyetine bakmak gerek elbette servis ve parça fiyatları benzinli motorlara göre daha fazladır. Ancak aracını yoğun kullanan kişilerde ciddi ekonomi sağlayacağını düşünürüm hep dizel motorların. Bu konuda sizinle hemfikirim aracını tanımadan sınırlarını bilmeden kullananların açtıkları hasarlar konusunda da size katılıyorum. Ama şu da yadsınamaz bir gerçektirki seri olarak üretilen her ürün için buna otomobil de arazi taşıtı da hatta mp3 player da dahil bir salgın sorun problemi oluşabilmektedir tüm ürünlerde aynı hatanın gözlemlenmesi mümkündür hatta salgın için aynı parti malda kaliteli ürünler için son altı aylık periyotta % 1-2 arası benzer hata çıkması pek çok uygulamada salgın olarak kabul edilir. Ciddi firmalar bu salgınları kabul eder hatasını telafi ederler. Ciddi bir mühendislik çalışmasından sonra üretilen bir arazi taşıtında da rastgele motor kullanıldığını düşünmüyorum ama yine de salgın olayı her ürünün başına gelebilir.

Bir seri motorda da bu olayın çıkması zaten malı değerini düşürmeye yeter de artar bile

bende bildiğim kadarıyla diye başlamıştım söze sadece araştırdıklarımı ilettim offroada yeni merak salmış biriyim daha yaşımda genç o da ilk mesajımdı=) emin olmadığım konularda yazmamaya dikkat ederim. saygılar

Açıkçası piyasada hep söylenen . Ki piyasadan kastım Amerikancı Jeepci ustalar servislerdir . Hatta forumda da birçokkez tartışılmış olan bilgi şöyledir . Bu makinalar italyandır . Hararete karşı hassastır yada hararete meğillidir . Bu sebeple piyasadakilerin birçoğu elden geçmiştir . Bununla birlikte gerek dışarda gerek bu forumda sorunsuz kullanan arkadaşlar mevcut . Dikkatli kullanılır hararet yaptırılmazsa mesele yok gibi . Bu arada JEEP bu motoru sade avrupa da kullandı . Normalde uzun seneler kullanırken diğer makinalarını bu motoru 1.5 yıl gibi bir süre kullandı .

Aman berbat motordur flaan filan diyemeyiz zaten demiyoruz :smiley: Ama motorun bir hassasiyeti olduğu da bence orta da bunu belirtmek lazım soran arkadaşlara .

Saygılar ,selamlar ...

seninkide güzel a cıklama sebban sağol ... aslında işin başka bir tarafıda varki göz ardı edilen oda şudur yeni versiyon araçların radyatörleri organik antifiriz koymak gerekiyo özedllikle plastik radyatörler ucuz antifiriz yada su kabul etmiyo hemen yanlardan patlatıyo su dolaşımında sorun yoksa araç hararet yapmaması lazım ama malesef ülkemizde organik antifiri pek kullanan ve bilen yok söylendiğinde de para tuzağı deyip boşver bişe olmaz mantığı ile ucuz antifiriz yada su koyup yolluyolar

Antifiriz işi öyle gerçekten . Kırmızı antifirizler organik oluyor sanırım . Gerçi son zamanlarda organik olmayıpta kırmızı olan antirifizler gördüm ;) :smiley: .

Bakıyorum yetkili servis dışında birçok yer ve kişi mavi hatta dandik denebilecek antifiriz kullanıyor . Halbu ki ne zamanda bir değişiyor ki ... Kaç para farkeder sonuçta ...

kırmızı antifiriz ilk defa duydum çok iyi oldu bu paylaşım peki her kırmızı iyi anlamına gelmez herhalde nelere dikkat etmeliyim sbbman

Aslında piyasadaki ürünlere ulus oto daha hakimdir . Kaliteli bir markanın organik antifirizi olsa yeterlidir aslında .

ssbman' Alıntı:
Antifiriz işi öyle gerçekten . Kırmızı antifirizler organik oluyor sanırım . Gerçi son zamanlarda organik olmayıpta kırmızı olan antirifizler gördüm ;) :smiley: .

Bakıyorum yetkili servis dışında birçok yer ve kişi mavi hatta dandik denebilecek antifiriz kullanıyor . Halbu ki ne zamanda bir değişiyor ki ... Kaç para farkeder sonuçta ...

organik antifirizin en pahalısı 25 tl dir ki barış cok iyi noktaya değinmiş o kadar sahte antifiriz cıktıki ortalığa bildiğiniz güvendiğiniz hatta daha sonra hesap sorabileceğiniz yerden almanızı tavsiye etmekten başka yapılabilecek bişe yok aslında ...yağ ve hidroliğede dikkat etmeniz lazım daha öncede yazmıştım tekrar yazayımki yanlış anlamaya mahal olmasın yeni model araçlar dot 4 den aşşa hidrolik koymamalı motor yağlarıda yarı yarıya sentetik olmalı

Konuyu dağıtmak istemem ...Merak ettiğim 2.7 veya 3.0 ile kıyaslanırsa nasıl bir sıralama olur..

3.0 WK kasada var . Bahsekonu 3.1 İse Ben 2.7 yi tercih ederdim . Ama aralarında da ciddi fiyat farkı var . Cepteki para miktarı ve harcama isteiğyle ilgili biraz da ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR