Grand Cherokee 3.1 Tdi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ARSLAN67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,715

ARSLAN67

Kamp II
Yer
Zonguldak
Grand Cherokee 3.1 tdi modeli hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan bu araç hakkında bilgilerini paylaşmasını rice ederim.Teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 3.1 Tdi

3.1tdi makine problemli, silindir kapakları yanıyor diye biliyorum, bu sebepten araçlar ucuz.... 3.0,2.8 dizelleri tercih etmenizi tavsiye ederim...

ilginiz için teşekkürler bende bazı sorunları olduğunu duydum o yüzden araştırmak istiyorum birde 3100 motor o araba için yeterlimi diye düşünüyorum motorverileri ve performası biraz düşük geldi bana

Uğur Abi 3.0Lt sini kullanıyor, arkadaşım 2.8Lt Rubicon JK kullanıyor, şikayetlerini duymadım... 400NM torque var bence fazlası ile yeterli...

teşekkürler zaten JEEP kötü bir araba yapmaz diye düşünüyorum ama kafama takılan bu araçlar(3,1 tdi ) sadece 2000 ve 2001 de üretilmiş sonrası yok neden acaba.....

bu araçlar avrupa pazarı için avusturyada monte oluyor ve makineler italya'dan alınıyordu, 3.1 problemli olunca durdurdular, 2.8 halen devam ediyor. Sadece 3.0crd'de mercedes motoru var 320cdi daki makine sanırım ilk defa ABD pazarına sunulan dizel jeep olduğu için temkinli davrandılar :smiley: .

3100 VM İtalyan makinası.. Silindir kapağı özellikle hata affetmiyor. Bilinçli bir kullanıcı için fiyat avantajı ile alternatif olabilir.
Td5 de düşünün derim.

ilginiz için teşekkürler bende araştırdım dediğiniz gibi sorunlu bir araç kime sorduysan sakına diyor bende 4700 cc. benzinli modelini düşünüyorum şu an tafsiye içinde teşekkürler ama td5 bana biraz soğuk duruyor jeepin yerini hiç bir araç tutmuyor

Ne güzel...Jeep ile LR farklı karakterde araçlar.. İhtiyacınıza göre tercih etmek lazım.
Benzinli makinalar daha akıllıca geliyor son dizel zamlarından sonra..

şu ana kadar bir çok jeep kullandım dediğim gibi grand cherokeenin tadını alamıyorum onun motor sesi konforu mükemmel inşaallah kafama uygun bir araba bulurum

Merhaba ,

2001 model 133.000 km'de GC 3.1. TD sahibiyim.,
Aracımı yaklaşık iki ay önce aldım ve yaklaşık olarak 2.500 km kullandım.
Bu yüzden çok fazla bilgi veremiyorum.
Daha önce 1996 model 5.2. kullanıyordum .Bu aracı son bir yılda LPG ile kullandım ve
toplamda 4 yılda yaklaşık 85.000 km kadar yol yapmıştım...
3.1 ler için genel kanı motorun problemli olduğu .
Benim aracıma da yaklaşık 5000 km önce motor yapılmış durumda .
Genel problem motorun hararet yapması ve buna bağlı olarak motorun yeniden rektifiye edilmesi.
Bildiğiniz gibi 2002 sonrası modeller Mercedes 2.7 CRD motorlu. Bu motorun daha güçlü,
ekonomik ve sorunsuz olduğu söyleniyor.. Ancak arada çok ciddi bir fiyat farkı da var.
Ben aracın gücünden , ivmelenmesinden ve süratinden memnunum.
Konfor vs. için zaten hiçbir sorun yok.

Araç alırken iyi ( güvendiğiniz ) bir servise baktırın .
özellikle dizel araçlarda çok ciddi olarak km düşürme vs. sahtekarlıklar yapılıyor..

Son olarak , Şehir içinde 13.5 lt /100 km mazot yakıyorum.
Benzinli aracımda ( LPG ile ) 22 lt / 100 km civarı yakıyordum..
Aracın yıllık vergiside önemli bir faktör ...

Umarım gönlünüze göre bir araç bulursunuz .

Selamlar,

Kıvanç DUNDAR,

2.8 değil 2.7 mercedes motor şanzıman !!! 167 beygir 400 nm tork benim ml e chip yaptım 200 hp 470 nm oldu garantili tüv belgeli vs vs ...

3.1 ler arızalı !

bir rivayete göre şanzıman mercedes değil diyorlar 2.7 ler için ama benim bildiğim mercedes !

3.1 tdi lara fazla yuklendik esasında biraz soruşturdum araçları Jeep geri çağırmış ve kapakları değiştirmiş diye duydum. Konu hakkında bilgisi olan var mı?

açıkçası ben hiçbir köklü araç üreticisinin özellikle jeep in 2 sene boyunca binlerce sorunlu araç yapacağına inanmıyorum. yapsalarda hatalarını düzeltirler . bende araştırdım özellkle hararet yapmadığı sürece araçta bir sorun çıkmıyormuş .hararet yapmanın sebepleri belli tedbirleride hangimiz arcımıza hararet yaptıracak zorlayacak kadar bilinçsiz sürücüyüz ki burda . artı modifiye kapaklarıda varmıış hararet öncesi değiştiririz . bence 30000 ytl ye alınabilecek iyi bir araç.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR