grand cherokee 5,2 sağ ön teker kasma sorunu...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan langona Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,077

langona

4x4 çaresi olmayan bir hastalıktır...
Yer
BALIKESİR/AKÇAY
merhaba arkadaşlar:smiley: bende yeni 97 grand cherokee 5,2 aldım yani bu araba için yeniyim aranızda, yazıcağım sorun bilmiyorum sizlerin araçlarındada oldumu, aracın ön sağ tekeri tam tur yapınca kasıntı yapıyor ve dönerken sekme yapıyor aynı şekilde tam turda geriye giderkende yapıyor turlarda ayarsızlık olabilir dediler rot balanscıya ayarlattım rotilleri değiştik usta akisleri felanda baktı akis mafsallarınıda baktı hepsi çok temiz sorun yok neden olabileceğini bitürlü kimse anlamadı, neyse bugün bir jeep işleriyle uğraşan arkadaşa sordum sorunu oda bana bu araçlarda orjinal kilit olduğunu ve şancıman içerisinde kilide ait balatalar olduğunu ve bu balataların zamanla aşındığından ve araç sürekli 4 tekerden çekiş yaptığından ön tekerleklerde dönerken kasıntı ve sekme yaptırabileceğini söyledi, bu sorun konusunda bilgisi olan yada bu sorunu yaşayan arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılar...

Etiketler
Ynt: grand cherokee 5,2 sağ ön teker kasma sorunu...

kilit arkadadır arkadan takılma geliyorsa kilit pulları olabilir ama tam tur önden gelen kitlenme ve tıkırtı aks kafası veya poryadır.

LSD Varsa araçta eğer sizden önceki sahibi orjinal diferansiyel yağı yerine başka yağ koymuş ise ondan yapabilir bazen bilmeden 90 numara yağ koyuyorlar

aracı 4 lowda denedindemi yapıyor yoksa 4 high konumundamı yapıyor eger 4 lowda yapıyorsa normaldir 4 high yapıyorsa istavroz dişliside yapabilir tekere vuruyor ses diyorsan aks kafası yada porya rulmanı yapa bilir eger körük yırtık kulanılmadıysa bu araçların aks kafaları kolay kolay bozulmuyor

4 high de yapıyor 4 lowda bakmadık aracın rotillerini değiştim geçen hafta rotiller değişirken akisler zaten çıkıyor akisleri baktık dişleri sağlam körükleride sağlam, difransiyelin içinde balata var dediler arka tafarda aşınınca yapar dediler ama benim araç çok abartılı bir kasma yapıyor sol yapınca yada sağ yapınca sağ teker abartılı bir şekilde kasıntı ve sekme yapıyor hem ileriye hemde geriye doğru, yanlız bu sıkıntı sadece araç vitesdeyken oluyor boşa atık direksiyonu kırıdığımda bu sorun olmuyor porya rulmanını bilmiyorum konuya cevap yazan herkeze tş ederim söylediklerinizi ustaya aktarıcam umarım bir sonuca ulaşırız saygılar...

eğer viteste yapıyorsa kesinlikle viscos coupling dir...ama tabi servise göstermekte fayda var. sıfırı 600-900 usd çıkması bulunursa 300 tl en fazla... arazi lanzımanı içinde kapalı bir parçadır ön ve arka tekerleklerin farklı dönüş hızlarını uyduran bir parça

mert bey ilginiz için tşk ederim:smiley: yardımcı olan diğer arkadaşlarada tşk ederim:smiley: burda birkaç ustaya daha sordum onlarda arazi şanzımanı içerisinde tekerleklere hareket kabiliyetini sağlayan parçadan kaynaklandığını söyledi büyük ihtimalle şanzımanı açıp bakacaklar parçayıda bulursam sorunu çözeceğimize inanıyorum herkeze çok tşk ederim saygılar...

langona' Alıntı:
mert bey ilginiz için tşk ederim:smiley: yardımcı olan diğer arkadaşlarada tşk ederim:smiley: burda birkaç ustaya daha sordum onlarda arazi şanzımanı içerisinde tekerleklere hareket kabiliyetini sağlayan parçadan kaynaklandığını söyledi büyük ihtimalle şanzımanı açıp bakacaklar parçayıda bulursam sorunu çözeceğimize inanıyorum herkeze çok tşk ederim saygılar...
Tamam iste arazi sanzimani içindeki viskoz kaplin dedikleri parçasıdır çı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR