Grand Cherokee 5.2 V8 alıyorum yarına !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darkcity2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,924

darkcity2000

Kamp II
Arkadaşlar , aranıza katılmak üzereyim, yarın 94 model 5.2 grabd cherokee satın alacağım kısmetse, sabahtan ustaya göstereceğiz,

gece vakti aracı kullanma fırsatım oldu, aracın geçmişi şöyle, 2. sahibinden, araç bir bürokrata ait yaklaşık 1 yıl önce almış, kendisi 4-5 keaz şehir dışına çoıkmış fırsatı olmamış kullanmaya oğluda arkadaşları ile aracı kullanırken arazi vitesini kucalarken bir ses gelmiş ve şanzuman arıza vermiş, geçen hafta şanzuman revizyona girmiş faturaını gösterdi 1750 tl harcanmış ve yapılmış, 7-8 kalem vardı faturada 750 si işçilik.

Araç kadranı km cinsinden 205.000 km de, döşemeler çok temiz, tavan vs tertemiz, kısa mesafe 2-3 cadde boyunca kullandım, gürül gürül bir alet, durduğum yerde frene basıp griye takıp beklediğimde hiç ses gelmiyor, yürürnde iç kabine bazı tıkırtı ve gıcırtılar geliyo, ben yaşına bağladım, hızlanması da öyle koltuğa yapıştıracak gibi değil, dediğine göre usta aracı görünce çok beğenmiş, çok kupan araç demiş, bakımı yağı vs değişmiş bugün antifirizide değiştirilmiş. Dış kasa çok diri ve temiz, 2 yerinde birer karış boyası olduğu söylendi. direksiyonu tam sağ ve sol yaptığımda ses gelmiyor. yalnız dönerken direksiyon çok hafif, hop dönüyor, boşluk yok sanki araç 750 kg mişte ondan çok kolay çeviriliyormuş gibi...

klima süper çalışıyor, ısıtma süper... LPG li, 380 kuruş yaktığı söylendi şehir içi,

1994 model fiyat 14500 son. ANKARA

Arkadaşlar yarın 10 a kadar fikirlerinizi buradan takip edeceğim..

görüşmek üzere...

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 5.2 V8 alıyorum yarına !!!

zj alırken nelere dikkkat etmeliyim diye bir konu vardı yoksa googla da arat bi bak. liste halinde madde madde bakılacak noktaları belli. 380 krş falan yakmaz şehiriçi, dur kalk trafiğinde. 400-500 civarı olması lazım. koltuğa yapılştırmıyorsa gitmiyor demek araç yada gaza sonuna kadar basamadın? hayırlı olsun ne diyelim. bir zj daha geliyor ,inşallah birlikte mutlu olursunuz...

focusum 13 litre civarı fiestam 9 litre civarı benzin yakıyor şehir içinde,
discoyu söylemiyorum bile 50 krş göze alın

öyle çok bir yapıştırma bekleme bence. motor güçlü ama kasa agır oldugu için ilk kalkışlarda bazen toparlamayabiliyor.

mjeliada' Alıntı:
öyle çok bir yapıştırma bekleme bence. motor güçlü ama kasa agır oldugu için ilk kalkışlarda bazen toparlamayabiliyor.

buna katılmıyorum, toparlayamayan aracta bir sorun var demektir, hepi topu 1800 kiloluk bir araç
benim D2, 2300 kilo 4.0 V8 haliyle bile toparlamaktan daha iyisini yapabiliyorken
ZJ çok çok iyisini yapabiliyor.

ilkakdeniz' Alıntı:
buna katılmıyorum, toparlayamayan aracta bir sorun var demektir, hepi topu 1800 kiloluk bir araç
benim D2, 2300 kilo 4.0 V8 haliyle bile toparlamaktan daha iyisini yapabiliyorken
ZJ çok çok iyisini yapabiliyor.

tabiki yapıyor ama 226 hp 408 tork değerlerini kasa agırlığından dolayı beklentileriniz kadar karşılamıyor binekler ile kıyaslarsanız. yoksa diğer suv lere göre çok çok iyi.

mjeliada' Alıntı:
tabiki yapıyor ama 226 hp 408 tork değerlerini kasa agırlığından dolayı beklentileriniz kadar karşılamıyor binekler ile kıyaslarsanız. yoksa diğer suv lere göre çok çok iyi.

bu şekilde söylenince tamam buna katılıyorum ama ortalama bir kullanıcıyı sarhoş edecek kadar karşılar, ancak arabaya alıştıktan sonra insanda bir yetersizlik duygusu hasıl oluyor. bizlerdeki böyle bir şey sanırım

ibo yine sert yapmışsın ;D

ilkakdeniz' Alıntı:
bu şekilde söylenince tamam buna katılıyorum ama ortalama bir kullanıcıyı sarhoş edecek kadar karşılar, ancak arabaya alıştıktan sonra insanda bir yetersizlik duygusu hasıl oluyor. bizlerdeki böyle bir şey sanırım

zj benim 6. arabam. polo , vtec2 civic , accord 2.4 , elegance civic , ford ranger thunder ve grand cherokee 5.2 . accord dan aldığım tadı vermiyor veremiyor. ama diğerlerine göre iyi tabiki heleki kağnı gibi ford rangerdan sonra. ama diyorum ya insan 5.2 v8 motor bir arabaya binince daha fazlasını bekliyor.

beklentileri çok yüksek tutmakla alakalı,
454 CUI pontiac sahibi olmuştum 15 günlüğüne 8-9 yıl önce onun tadını hiç biri vermiyor :smiley:
neyse arkadasın konusunu muhabbete çevirmeyelim

kısacası 5,2 iyidir :smiley:

mjeliada' Alıntı:
zj benim 6. arabam. polo , vtec2 civic , accord 2.4 , elegance civic , ford ranger thunder ve grand cherokee 5.2 . accord dan aldığım tadı vermiyor veremiyor. ama diğerlerine göre iyi tabiki heleki kağnı gibi ford rangerdan sonra. ama diyorum ya insan 5.2 v8 motor bir arabaya binince daha fazlasını bekliyor.

arkadaşlar genel bir yorum yapayım.. hayatım hep hızlı arabalarla ve motorlarla geçti.. tabi işin içine evlilik vs girince biraz daha yavaşlama ihtiyacı hissediyor insan.. ;D
ama genel olarak benim arabada disco 2.. 185 beygir.. ve şu an üzerinde kendi 2300 kg haricinde 2 adet tampon 1 adet sepet yan guard vs vs sayarsam toplamda min 500 kg civarında bir yük var... tabi ki araba gibi hızlanmıyor.. ama bu haliyle bile çatır çatır makasa giriyorum. ve 140-150 km hızlara hala çıkıyorum... ama bunu lastik çapıyla çarptığınız zaman %12 lik bir fark daha eklemeniz gerekiyor.. ;) ve şunu diyorum kendime tabiki subarum gibi değil ama 2800 kg taşıyan bir motora göre çok ciddi ivmeleniyor... ve bence hızlı arabdan daha farklı bir keyif alıyorum... kuvvetli kaslı birşey kullanıyorsun... yukardasın devamlı ;D ve güvendesin...
hep şunu diyorum hacthback bir arabay çarparsam cabrio yaparım, sedan bir arabayıda çok rahat hacthback yaparım... ;D ;D bu güven bile çok keyifli...
sürat felakettirrr :p :p

ilkakdeniz' Alıntı:
beklentileri çok yüksek tutmakla alakalı,
454 CUI pontiac sahibi olmuştum 15 günlüğüne 8-9 yıl önce onun tadını hiç biri vermiyor :smiley:
neyse arkadasın konusunu muhabbete çevirmeyelim

kısacası 5,2 iyidir :smiley:

ibocum sana bir doz subaru impreza tavsiye ederim... başka araba kullanmazsın ;D ;D ;D

saydığınız durumlara göre iyi bir araç gibi duruyo hayırlısı olsun alırsanız

tekrar hondaya dönmezsem düşündüğüm araba pontiac firebird trans-am olurdu heralde :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR