<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Grand Cherokee 5.2 V8 (Model 95)</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="gakyildiz" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
gakyildiz' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
merhabalar,<br />
bir çok yerde bilgi var ama siz kullanıcılardan net olarak öğrenmek istiyorum.<br />
93-98 arası ZJ de aktarma seçenekleri neler.(Arazi seçeneği olarak low, kilit vs)?<br />
elektronik yada hidrolik olarak quadrodrive benzeri bir sistem varmı? var ise ön arka sağ sol arası nasıl bir dağıtım yapıyor? (hangi yıllarda var)?<br />
5,2 ile 5,9 arasında seçim önerileriniz?<br />
<br />
şimdiden ilginize teşekkürler
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Selamlar; <br />
Bahsettiğiniz yıllar arasındaki ZJ kasa cherokee lerde 4H ve 4L seçenekleri var. Yani bu araçlar sürekli 4 çeker. 2 çeker seçeneği yok. Asfaltta 4H, arazide 4L kısaca. Bu yıllar arasındaki modellerde elektrikli ve/veya güç dağıtım sistemleri yok. Bu modeller üzerindeki Jeep araçları için elektronik güç dağıtım sistemleri ile ilgili buradan daha detaylı bilgiyi bilgiyi Jeep34 Uğur Kalaycı vb arkadaşlardan daha detaylı alabilirsiniz. 5,2 ile 5,9 arasında seçime gelince; aracınızı hangi amaçla kullanacağınız sormak gerekir size önce. Eğer arazi - off road amaçlı ise 5,9 a kesinlikle gerek yok derim ben. Ama ben aracıma bineceğim ve asfaltta gaz pedalına yüklendiğim zaman farklı olayım derseniz 25 beygir daha fazla olan 5,9 tercih edebilirsiniz. Ama 5,2 nin asfalttaki performansını da deneyin derim ben önce. Zira bence yakıt tüketimi bakımından aralarındaki farka katlanmaya değmeyeceğini göreceksiniz..<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="soner77" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
soner77' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
merhabalar ben aranıza yeni katıldım. benimde 5.2 im var yeni aldım yükseltmek istiyorum. kullanmak istediğim lastik ebatı 35 13.5 15 maxis 8090 kodlu bu ebatlar için uygun olan yükseltme kaç inç olmalıdır. bilgilendirirseniz sevinirim.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>35" çapında lastiği ZJ sinde kullanan bir arkadaş görmedim ben. En fazla 33" çapındakiş lastiği aracına takan arkadaşlar var; bunlar da 3" yükseltmeyi takıp çamurluk ağızlarını traşlayarak kullanabiliyorlar. Benim aracımda da 3" yükseltme kiti var ve kaportada herhangi bir uygulama yapmadan takılabilecek maximum çap 32" olduğu için bunu kullanıyorum ve hiç bir problemle karşılaşmadım. Ayrıca emin olduğum bir bilgi de 3" den büyük kitler için aracın altında bir sürü takviyeler ve eklemelere ihtiyaç olduğu.. Saygılar</div>