Grand Cherokee 97-98 Modeli Hakkında Yardımlarınızı Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan okan çakmak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,181

okan çakmak

Yeni Üye
öncelikle selamlar ankarada yaşıyorum halk müziği sanatçısıyım siteyi tesadüf gördüm ben 97-98 model 5.2 düşünüyorum bu araç hakkında (+) ve (-) bilgileri merak ediyorum ben sürekli ank ist gidiyorum aracı asvaltta kullanmayı düşünüyorum sizce renk olarak hangisini tercih ediyim ve 4*4 araçlara çok acemiyim bilgi vermenizi rica ediyorum.

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 97-98 Modeli Hakkında Yardımlarınızı Bekliyorum

Asfaltta kullanacaksanız bence 4x4 bakmayın. Viraj kabiliyeti düşük, yol tutuşu da kötüdür bu araçların (genel olarak 4x4'lerin asfalt araçlarına kıyasla). Arazi düşünmüyorsanız gerek yok bence. Yüksek araç, altına da fazla rüzgarın girdiği araç demektir.

teşekkürler hocam ancak ben bu 5.2 lerin aşığı oldum araç çok hoşuma gidiyor şuan ford c-max var 2004 model 2. aracım olacak ama kolay kolayda bırakmam gibi.

okan çakmak' Alıntı:
teşekkürler hocam ancak ben bu 5.2 lerin aşığı oldum araç çok hoşuma gidiyor şuan ford c-max var 2004 model 2. aracım olacak ama kolay kolayda bırakmam gibi.

Kullanım amacınızı belirttiğiniz için daha asfalta yatkın araçlar almanızı tavsiye ederim sadece. :smiley:

+ ve - 'lerini de sanırım yazacak olan arkadaşlar hep arazi performansı için yazacaklardır. Örneğin modifiye parçalarının çok olması, ABD'de kaya tırmanışlarında kullanılıyor olması vs. gibi :smiley:

Ben çok teknik detaya girmeden sadece kendi görüşlerimi yazayım henüz 3 aylık bir ZJ kullanıcısıyım bu süreçte 2 kez Ankara - İstanbul bir kez de Ankara - Didim yaptım ve görüşlerim aşağıdadır

1- Öncelikle 5.2 ZJ şehir içinde inanılmaz konforlu bir araç çok değil aracı 1500 devirde sabitleyin o kendi kendine size hissettirmeden 80-90 km/h hıza çıkar ve tatlı bir mırıltıyla yolunuza devam edersiniz. Virajlarda sorun çıkardığı görüşüne de katılmıyorum (PrometheusTR kendine grand toros alacağı için iki çeker öneriyor yani yandaş arıyor kendine ;D ;D ;D )

2- Şehirler arası yollarda ise konfor daha bi öne çıkıyor sandalda gibi tatlı tatlı esneyerek yaylanarak o rahat koltuklarda oturarak seyahatinizi tamamlıyorsunuz ve hiç yorulmuyorsunuz.

3- Arazide ise hiç abartmıyorum sanki arazide gitmiyor evinizin salonunda oturuyorsunuz yani konforlu aracı 1. vites Low konumuna aldıktan sonra bırakın gideceğiniz yere arazide sizi taşısın.

4- 5.2 V8 motorun yakıt tüketimi de dışarıdan göründüğü gibi değil ben şu an şehir içi 35 krş/km şehirler arası kullanımıma bağlı olarak (100-110 km hızda 22 krş/km 120-140 km/h aralığında da 26-28 krş arasında lpg tüketiyor)

5- Yedek parça temini ve fiyatı konusunda da sıkıntı yaşamıyorsunuz

Eksilerine gelince ne yalan söyleyim henüz bulamadım ;D ;D ;D

asfalt harici kullanılmayacaksa arazi aracı şahsi fikrim gereksizdir.
virajlarda ,ani manevralarda hiçbir zaman binek bir otomobilin güvenliğiyle aynı olmaz.ayrıca en konforlusu bile uzun yolda insanı yorar..
.yakıt lpg ile halledilir,ama bir arazi aracı 2 binek araç demektir, işletme giderleri açısından..motorun güzel sesi,yüksekte olma hissi ,bagaj hacmi,istediğin zaman taşa ,toprağa çıkabilecek olmanın verdiği haz ile alınabilir...ama ben doğa sevmeyen ,arazi ile işi hiç olmayan bir kimse olsaydım şehirde ve uzun yolda kesinlikle binek arac kullanırdım.
g.c ise bugün ülkemiz şartlarında alınabilecek birkaç arazi taşıtından biridir.arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla pek parça sıkıntısı yaşamazsınız..temiz bir aracta uygun fiyatlarla bulunabilir.profesyonel montaj birde lpg ile sorunsuz binilebilir.

selamlar.

görüşleriniz için teşekkürler ama bu aracı almakta kararlıyım daha detaylı bilgiler bekliyorum.saygılar

usta alırsın takarsın bi cd çalar , Özcan Türe Güler Duman full mp3ünüde koyarsın teype daha ne olsun :D ...
şaka bir yana bulabilirseniz temiz 4.0 motorunu öneririm daha az yakar ve daha az arıza verir ...
şanzımanı problemli ise ne yaparsanız yapın adam olmaz :D ...
kimse yol tutuşu kötüdür diyemez diyenler ya kullanmıyordur yada hiç sürrat yapmamışlardır ...
224km/h ile annem radara girdi :D daha ne olsun ... tabi bu hızlarda uzun süre seyir alamazsınız ne diferansiyel dayanır nede şanzıman ...
viraja girmeyi biliyorsanız 10 teker ford cargo ilede girebilirsiniz ... süspansiyonu yumuşaktır kolay yoldan çıkaramazsınız ama fazla yatar virajlarda ...
yoldan çıkmışsa size sadece dua etmek kalır toparlanması allahla onun arasındaki meseledir karışmayın derim :D ...

sonuç olarak bu bir arazi aracı , sürratlidir konfurludur ama mercedes değildir , temkinli olun yol tutuşu s sınıf araçlarınki ile bir değil , bir hyundai veya hondanınki kadarda kötü değil ...

önemli olan lastikdir buna mt lastik takıpda asfaltta yol tutuş bekleyemezsiniz ...

mirkan' Alıntı:
usta alırsın takarsın bi cd çalar , Özcan Türe Güler Duman full mp3ünüde koyarsın teype daha ne olsun :D ...
şaka bir yana bulabilirseniz temiz 4.0 motorunu öneririm daha az yakar ve daha az arıza verir ...
kimse yol tutuşu kötüdür diyemez diyenler ya kullanmıyordur yada hiç sürrat yapmamışlardır ...
224km/h ile annem radara girdi :D daha ne olsun ... tabi bu hızlarda uzun süre seyir alamazsınız ne diferansiyel dayanır nede şanzıman ...
viraja girmeyi biliyorsanız 10 teker ford cargo ilede girebilirsiniz ... süspansiyonu yumuşaktır kolay yoldan çıkaramazsınız ama fazla yatar virajlarda ...
yoldan çıkmışsa size sadece dua etmek kalır toparlanması allahla onun arasındaki meseledir karışmayın derim :D ...

sonuç olarak bu bir arazi aracı , sürratlidir konfurludur ama mercedes değildir , temkinli olun yol tutuşu s sınıf araçlarınki ile bir değil , bir hyundai veya hondanınki kadarda kötü değil ...

önemli olan lastikdir buna mt lastik takıpda asfaltta yol tutuş bekleyemezsiniz ...

sağol valla bu yorumun çok hoşuma gitti elbette türküsüz araç sürmek asla olamaz..:smiley:

mirkan' Alıntı:

sevgili mirkan ben arazi araclarının yol tutuşunun hyundai den de hondadanda kötü olduğu düşünüyorum ama. ;)
belkide yaş ilerledikçe bakış açılarıda farklılaşıyor,daha sağlamcı oluyor insan.
senin yaşlarında iken suzuki gsxr1100 ile otobanda 300 giderken bak şimdi , jeeplerin en lüxlerinden olduğu söylenen lexusla 150 yapamıyorum. ;)
gerçi pajero, g.c , 4runner, discovery, hilux lede yapamıyordum böyle sürat....
224 çok büyük bir sürat ,hiç tavsiye etmem ,hayat güzeldir.

çağlar' Alıntı:
sevgili mirkan ben arazi araclarının yol tutuşunun hyundai den de hondadanda kötü olduğu düşünüyorum ama. ;)
belkide yaş ilerledikçe bakış açılarıda farklılaşıyor,daha sağlamcı oluyor insan.
senin yaşlarında iken suzuki gsxr1100 ile otobanda 300 giderken bak şimdi , jeeplerin en lüxlerinden olduğu söylenen lexusla 150 yapamıyorum. ;)
gerçi pajero, g.c , 4runner, discovery, hilux lede yapamıyordum böyle sürat....
224 çok büyük bir sürat ,hiç tavsiye etmem ,hayat güzeldir.

hayat tabiki güzell , bende eskisi gibi değilim korkuyorum artık surratten ...
deneme amaçlıydı bu sürrat aldıgımız her arabayı çıkarttık istanbul tekirdağ yoluna :D bu sefer net sonuç aldık ...
annem korkmaz o bizden daha deli :D yapar böyle estanteneler ...
valla abim sürüş tarzındır bişey diyemem , bana göre hyundaide hondada renaultda yol tutuş yokk , zj ye değişmem ... at lastikle böyle ise wrangler f1le nasıl olur kim bilir :smiley: ... sonuçta ağır araç lastikler yere sağlam basıyor teneke gibi savrulmuyor :smiley: ...

240 km/h ile ağaca vurmuş zj gördüm nette :( bu araçlar bu hızları rahatlıkla yapabiliyor , sonrası allah kerim ...

lafım sana değil abi yanlış anlama , millete diyoruz inanmıyo , millet diyor 1.4 meganla 250yi gördüm herkes şaşırıyor inanıyor :smiley: bu nasıl bir mantıkdır ... 90 model bmw 525ia vardı zjden önce 247 km/h yi gördük (yine annem :smiley: )
1 allahın kulu inanmadı ;D adam diyo 1.4 accent era ile 220yi gördüm , aynı adama ben bunu söylüyorum hadi canım diyo 247yi görmez o bmw tabela 240 zaten diyor :D ;D ...

4 amortisör sağlam olsun rotlar düzgün olsun altındada performans ayakkabıları olsun yeter :smiley:

okan çakmak' Alıntı:
sağol valla bu yorumun çok hoşuma gitti elbette türküsüz araç sürmek asla olamaz..:smiley:

siz sağolun :D ... türkü farkılıdır insanın tüm sıkıntı stresini bir anda alır anlayamazsınız :D ...
yakışıyorda bu araçlara türkü :D öyle hip hopmuş zır zopmuş dinlenmiyor ;)

Selamlar Okan Bey,

Bende 7 aydan beri 98 ZJ sahibiyim . Ailemizin 3. arabası. Eşimde ve bende başka otomobil var. Arazi marazi , hafta sonları falan, hatta çoğunluklada benim egzos
homurtusuna merakımdan dolayı aldım. Ancak bu böyle gerçekleşmedi eşim bir kere kullanınca bir daha binek arabasını kullanmak istemedi ( diğer araba 98 Laguna )
Şu an ZJ ile işe gidip geliyıor. Eşimden boş kalınca ve hafta sonları ben kullanabiliyorum.
İnanın ki Zj ye ilk kullandığınızdaki heyecanınız her bindiğinizde devam ediyor hiç azalmyor.

Çok keyifle bineceğiniz, konforlu, sağlam, süratli, homurtulu bir araç sahibi olursunuz.

Tavsiye ederim.

Pardon Laguna 98 değil 2006 model Privilage düzeltirim.

Hatta almak isteyen olursa Laguna satılıktır.

35000 km. Kaza boya yok, füme renk .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,971
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR