Grand Cherokee 97-98 Modeli Hakkında Yardımlarınızı Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan okan çakmak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,175
Ynt: Grand Cherokee 97-98 Modeli Hakkında Yardımlarınızı Bekliyorum

Zakof' Alıntı:
Selamlar Okan Bey,

Bende 7 aydan beri 98 ZJ sahibiyim . Ailemizin 3. arabası. Eşimde ve bende başka otomobil var. Arazi marazi , hafta sonları falan, hatta çoğunluklada benim egzos
homurtusuna merakımdan dolayı aldım. Ancak bu böyle gerçekleşmedi eşim bir kere kullanınca bir daha binek arabasını kullanmak istemedi ( diğer araba 98 Laguna )
Şu an ZJ ile işe gidip geliyıor. Eşimden boş kalınca ve hafta sonları ben kullanabiliyorum.
İnanın ki Zj ye ilk kullandığınızdaki heyecanınız her bindiğinizde devam ediyor hiç azalmyor.

Çok keyifle bineceğiniz, konforlu, sağlam, süratli, homurtulu bir araç sahibi olursunuz.

Tavsiye ederim.

hocam valla bunları yazarak heycanımı daha bir arttırdınız neyse ki benim hanımın henüz ehliyeti yok :smiley:

Etiketler

ZJ yi kullanırsa ehliyet almak isteyecektir.

Bu arada bende Ankara Çayyolundayım. Araç alacak olursanız beraber baktırabiliriz. Servisleri ve yedek parçacılarını tanıyorum.

Görüşmek üzere,

Selamlar,

bir araç buldum 5.2 1996 model ama aracın km si 378 000 sizce çok mu km 1000 000 gider diyorlar şanzımanı yeniymiş 13,500 fiyat yazmış sıkı pazarlık sonucu 12,900 e kadar zorla indi ne yapıyım sizce.

km çok uzak dur derim 200binden yukarı bakma

okan çakmak' Alıntı:
bir araç buldum 5.2 1996 model ama aracın km si 378 000 sizce çok mu km 1000 000 gider diyorlar şanzımanı yeniymiş 13,500 fiyat yazmış sıkı pazarlık sonucu 12,900 e kadar zorla indi ne yapıyım sizce.

Şanman yenide, neden yeni.....?
Bu araçların morotorları 1.000.000 km yapar deniyor doğrudur ama, araçta tek çalışan yer motor değilki. Çok kullanılmış bi araç diye düşünün. Her yaş için maximum 20.000 idealdir. Her yıl için 10.000 altına şüphe ile yaklaşın. Zaten araç kendini belli eder.

Jeep konusunu zaman ayırıp baştan aşağı okuyun lütfen. Bütün meraklarınız giderilecek o zaman. Bu araçlarla ilgili çok bilgi var burda. Ben öyle yaptım, herkeste... Anlamadığınız bi yer olursa, sorarsınız açıklarız memnuniyetle.

Önce siz bi araştırın, sonra ben etik görevimi yapayım.... Olur mu?

Zj diye yazıp, aramaya basıp ilgili yerleride okuyabilirsiniz. Bence burada yayınlanan kullanma kılavuzundan başlayın....

Selamlar ,
Doğru Km az değil . Ancak bu araçların 1milyon km yaptığı da doğrudur . Aracı çok iyi inceletmek lazım . Geçen gün bir ZJ inceledim araç 318 binde idi ama nasıl temiz anlatamam, 2 sahibinde sıfırdan servis bakımlı , kayıtları falan tutulmuş hep . Ne araçlar var 120-130 binde canı cıkmış . Ben alacak olsam tercih ederdim mesela o aracı .

Birde zakofa katılıyorum .ZJ ye binen araç değiştirmeyi zaman zaman düşünür , pardon model değiştirmeyi düşünür 98 mi alsak yoksa 5.9 temiz birşey mi bulsak gibi ;D

Okan Bey, ben GC'yi asfaltta kullanacaksanız bile yine de tavsiye ederim. Çok konforlu oluşunun yanısıra burada hiç bahsedilmeyen çok çok önemli başka bir özelliği de güvenliği! airbag, ABS vs. dışında ayrıca yüksek ve sağlam oluşu nedeni ile de çok güvenli! Tam bir aile arabası bence. Hem de çok geniş. Ben eşimi, çocuklarımı daha küçük ve karton gibi saçtan yapılmış arabalara bindirmektense GC'ye bindirmeyi tercih ederim doğrusu. allah korusun bir kaza durumunda ikisi çok farkeder! (her ne kadar iş nedeni ile mecburiyetten biniyorsak ta, GC'ye bindiğimizde içim daha rahat ediyor) Hem de bu aracı sürmek o kadar zevkli ki, her seferinde eve yaklaştıkça "bir tur daha mı atsam acaba diyorum!" ;D

Ben genelde oldukça sert ve sık sık sınırlarında kullanırım arabayı. Ama bunu henüz savurabilmiş bile değilim. Çünkü sürekli 4x4. Bir iki kez virajda devrilmiş GC gördüm. Nasıl becerdiler bilmiyorum ama, buna da dikkat etmek lazım tabii ki. Sonuçta asfalt arabası değil, onun için dizayn edilmemiş.

Mirkan'ın da dediği gibi lastikler çok çok önemli ve belirleyici bir faktör. Mutlaka amaca, kullanılacak yere uygun alınmalı, asla çıkma alınmamalı, zamanı gelince mutlaka değiştirilmeli. Aracın yerle tüm teması, sonuçta 4 noktada ve birkaç cm2 cik alanda oluyor. Saatte 100 km veya 200 km ile giderken veya buzda, çamurda dik bir yokuştan inerken 4 küçücük noktada temasta olduğunu düşünmek lazım. Bu temasın en mükemmel şekilde olması, herşeyden önemli bana göre. Aynen Mirkanın söylediği gibi, MT ile virajda yol tutuşu beklemek pek mantıklı değil.

95 ile 96 arasında çok fark var, ama 96 ile 97 veya 98 arasında hemen hiç fark yok!

Sevgili Alfonse'un da dediği gibi, sonuçta nerden baksan 10-15 yıllık araçlar. Artık motordan başka yerleri de arıza yapabilir. Al sana eksi yanı! ;) Bir de Problemli bir araç alırsanız Masrafın altından kalkmak aracın daha yeni modelini almaktan daha pahalı olabilir. Mesela bir şanzuman arızası 6-7 bin TL'yi bulabilir. Çok iyi baktırıp, iyi düşünüp almalı! Buda başka bir eksi yanı! ;) Bir de küçük bir fiesta km'de 10 kuruş yakabiliyorken bizimkiler gazla 22-35 kuruş arası yakıyor. İstanbul'a 50 TL'ye gitmek var, 100-200 TL'ye gitmek var! Bu da başka bir eksi yanı!

mirkan' Alıntı:
hayat tabiki güzell , bende eskisi gibi değilim korkuyorum artık surratten ...
deneme amaçlıydı bu sürrat aldıgımız her arabayı çıkarttık istanbul tekirdağ yoluna :D bu sefer net sonuç aldık ...
annem korkmaz o bizden daha deli :D yapar böyle estanteneler ...
valla abim sürüş tarzındır bişey diyemem , bana göre hyundaide hondada renaultda yol tutuş yokk , zj ye değişmem ... at lastikle böyle ise wrangler f1le nasıl olur kim bilir :smiley: ... sonuçta ağır araç lastikler yere sağlam basıyor teneke gibi savrulmuyor :smiley: ...

240 km/h ile ağaca vurmuş zj gördüm nette :( bu araçlar bu hızları rahatlıkla yapabiliyor , sonrası allah kerim ...

lafım sana değil abi yanlış anlama , millete diyoruz inanmıyo , millet diyor 1.4 meganla 250yi gördüm herkes şaşırıyor inanıyor :smiley: bu nasıl bir mantıkdır ... 90 model bmw 525ia vardı zjden önce 247 km/h yi gördük (yine annem :smiley: )
1 allahın kulu inanmadı ;D adam diyo 1.4 accent era ile 220yi gördüm , aynı adama ben bunu söylüyorum hadi canım diyo 247yi görmez o bmw tabela 240 zaten diyor :D ;D ...

4 amortisör sağlam olsun rotlar düzgün olsun altındada performans ayakkabıları olsun yeter :smiley:

;D ;D Dostum yerden göğe kadar haklısın hem yukardaki yorumuna hemde bu açıklamana sonuna kadar katılıyorum bu kadar net ve güzel açıklanabilirdi tebrikler.... :smiley:

yav bu makineler çok benzin yakıyormuş yakarsa yaksın yav böbürlenmek için söylemiyorum tüp taktırmıyorum büyük konuşmayayım taktırmamda amma bir çoklarınada imreniyorum zira nerdeyse hergün kullanıyorlar ben sadece hafta sonları veya arada kullanıyorum ama bu konuda özellikle eklemek istediğim bir konu var: ben hayatta sıfır veya yakın araçlar almam zira istediğim araca binmek için en az 40-50 bin veya daha yukarı vermek durumundayım buda zor ki bunlar Jeep değil, 93-98 ZJ nin yerini bence hiçbir şey tutamaz, doğal olarak sıfır veya bu meblalardaki araçların fiyatı ile bakımlı bir ZJ nin fiyatı ve 10 senelik yakıt parasını zaten bu tür araçlara şimdiden peşin veriyorsunuz, amma ZJ-5.2 binemiyorsunuz ;D ;D ;D ;D.
Yani sözün kısası:
hem ZJ-5.2 gibi bir canavara bineceksiniz -megane, clio, focus, fiesta, opel kıyaslamanın imkanı yok, Mercedesi bile yemişim tın yani- zira bu makineler tarzdır hayat felsefesidir bana göre.............., Varsın Yaksın Ona Helal Olsun, yakacak tabe yemek masası kadar Hemi muadili motor, kafam kadar boğaz, kalkışda benim diyen araç daha vites atacam diye tırmalarken siz koca aynadan bakarken 100 m fark atarsınız ama dijital benzin göstergesi tepede 27-35-45-60 diye uzar sizle beraber ;D ;D,
Yani; aha durum bu Al dostum al, dedim ya felsefe meselesi......sağlıcakla

arkdaşlar daha çok heycan sardı temizini buluyum bende size katılacam :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

SON KONULAR

Geri