Grand Cherokee 97 Şaft-defransiyel Sesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertakpolat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,070

mertakpolat

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
1
oncelikle hayırlı akşamlar, ZJ konusunda tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aracım 97 model zj. Düşük hızda rölanti de gaz vermeden giderken tak tak tak diye gürültülü bir ses geliyor. (arac sogukken ilk 5-10dk gelmiyor). İşin enteresan tarafı gaz verdiğimde ses kesiliyor. Hızlı gitmem yavaş gitmem önemli değil. Gaz vermem yeterli. saft gibi duruyor böyle anlatınca ama Jeep garaj 34 baktı araca. Arka şaftdan dedi oda önce şaftın ıstavrozunu değiştirmemiz gerekiyor dedi değiştirdik ses aynı devam ediyor, Cevizlibağdaki defransiyelci Ahmet usta baktı motul 75-140 yağ koy yüzde doksan sorun çözülür dedi yağ aldım koydum ses yine kesilmedi. Ön şaft mı yanıltıyor dedim, ondan mı ses geliyor diye bugün onu da söktürdüm ses yine devam ediyor. 2 ayri usta daha baktı arazi şanzımanını flan kontrol etti sıkıntı görünmüyor dedi.

Ne ustalar çözebiliyor sorunu ne de ben yorum yapabiliyorum. Kaldım öyle resmen arabadan soğutucak az kaldı. Sizin bir bilginiz, yorumunuz, yönlendirebileceğiniz usta vs. varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 

Etiketler
ses nereden geliyor tam olarak?

ona göre yorum yapılabilir belki, tabi en sağlıklısı iyi bir servis, özelden mesaj atıyorum, onlar belki yardımcı olabilir.
 

defransiyel dişlilerinin kenarı köşesi eksilmiştir içinde gezip duruyordur. 1997 model de başıma gelmişti.
 
Tepkiler: V8