Grand Cherokee Check Battery İkazı ve Şarjın Kesilip Geri Gelmesi?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan NeBuLa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,108

NeBuLa

KaslıAraçSevenlerDerneği
Yer
Ankara
Merhabalar 98 5.9 GC son üç gündür sıklaşan ve bugün aniden kesilip tekrar gelen bir problem ile karşı karşıyayım. Her ihtimale karşı alternatörü söküp kömürleri yeniledim ve kollektör bakırlarını zımparaladım. Şarj göstergemde göreceli bir yükselme olmuş gibi gelse de tamamen psikolojik de olabilir. Gece tekrar aynı problem başgösterdi. Araçta çalışan herhangi bir şey sebep mi oluyor diye her varyasyonu denedim ama tamamen rastgele olduğunu gördüm. Benzer bir problem yaşamış olan var mıdır diye merak ediyorum..??

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee Check Battery İkazı ve Şarzın Kesilip Geri Gelmesi?..

Aca aracın ana sigorta ve röle kutuna gelen hatta yada bağlantıda bir sorun yada temazsızlık olabilir mi?

Şu linkte birkaç resim ,bilgi vs var .

http://www.jeep-club.at/troubless/TSB/08-41-95.htm

http://www.2carpros.com/forum/1998-jeep-cherokee--1998-jeep-grand-cherokee-dies-out-vt263772.html

Barış bey ilginize teşekkür ederim. Baktıydık oralara ama üstünkörü...Bir daha kontrol edelim iyice.

Hocam rica ederim . Bu arada şarj mı kesiliyor yokta elektriktemi bir kesinti yada göz kırpma oluyor ?

Şarj göstergesi gidip geliyorsa , göstergeden de olabilir . yada alternatörden gelen şarj kablo yada bağlantılarında bir temassızlıkta olabilir ...

Check Battery ikazı verip 10-15 sn. şarj göstergesi düşüp tekrar yerine geliyor. Yolladığınız linkteki gibi bir mega fuse olayı yok bende bypass edilmiş sanırım röle bacaklarını da zımparaladım da taktıydım. Service manual de de sigorta var diyor ama bypass olduğundan sorun olmaz. Her ihtimale karşı tırtıklı rondela koydum aralarına olası temassızlık için. Göstergelerin backlight larını kontrol ettim hafif bir pırpırlanma var ama o da iç lamba reostasından kaynaklanıyor. Oynayınca düzeliyor. WD 40 ı gelmiş ;) Kablolar son derece sağlam bütün bağlantı noktalarını kontrol ettim... Diagnose devam ediyor...

Ynt: Grand Cherokee Check Battery İkazı ve Şarjın Kesilip Geri Gelmesi?..

anlatılanları anlamamakla birlikte aynı ikazı bende de verdiği zaman aküm bitmişti bikaç gün içinde, yenileyince problem kalmamıştı, bilginiz olsun diye söylüyorum akünüz eskimiş olabilir mi?

Bertan bey aküm yeni ama yine de başka bir akü takıp 1 hafta deneyeceğim önümüzdeki hafta. Umarım aküdendir. Bakmadığım yer kalmadı çünki.

Arıza aynen devam ediyor...Arıza da değil aslında ikaz. Henüz bir sıkıntı yaratmadı ama sebebini de bulamadım. Fikri olan var mıdır acep???

Eveeet...Uzun uğraş sonucu şarj dinamosunun üzerinde bulunan ve sağlam gözüken diyot tablasının sinsi sinsi arızanın sebebi olarak orada saklandığını tespit etmiş bulunuyorum. Orijinal olarak parçacılarda yok ama iyi bir dinamocu parçayı buldu, sıfır olarak taktım ve sıkıntı bitti. Bilgi olarak aktarmak isterim ki parça kataloğunda kod numarası 640 ve 645 olarak geçiyor. İkisi de orijinalinden küçük boyutta fakat 640 kodlu tabla biraz daha enli. Oturmasında bir problem yok ama bobinden gelen dört uç biraz esnetilerek vidalanıyor. Rotora temas etmediğinden harekete engel teşkil etmiyor. Artı ucun bağlandığı bakalit yuva da kapak takıldıktan sonra 8 anahtar başlı 3 vidayı tam sıkmadan kılavuz deliğe oturtulup sonra kapak vidaları sıkılırsa problemsiz ve kasıntısız oturuyor. Tek fark orijinalinde bulunan 2 cm. uzunluğunda sac bir parçanın şase bağlantısı olarak kapağın üzerinde köprü vazifesi yapması..Onun da olmaması bişey değiştirmiyor zira 3 adet vida zaten şase bağlantılı. Ankara da bulunabilecek yer konusunda ihtiyacı olan varsa seve seve yardımcı olurum.

Saygılar...

sorunun hallolduğuna sevindim geçmiş olsun

Bertan bey teşekkür ederim...

NeBuLa' Alıntı:
Eveeet...Uzun uğraş sonucu şarj dinamosunun üzerinde bulunan ve sağlam gözüken diyot tablasının sinsi sinsi arızanın sebebi olarak orada saklandığını tespit etmiş bulunuyorum. Orijinal olarak parçacılarda yok ama iyi bir dinamocu parçayı buldu, sıfır olarak taktım ve sıkıntı bitti. Bilgi olarak aktarmak isterim ki parça kataloğunda kod numarası 640 ve 645 olarak geçiyor. İkisi de orijinalinden küçük boyutta fakat 640 kodlu tabla biraz daha enli. Oturmasında bir problem yok ama bobinden gelen dört uç biraz esnetilerek vidalanıyor. Rotora temas etmediğinden harekete engel teşkil etmiyor. Artı ucun bağlandığı bakalit yuva da kapak takıldıktan sonra 8 anahtar başlı 3 vidayı tam sıkmadan kılavuz deliğe oturtulup sonra kapak vidaları sıkılırsa problemsiz ve kasıntısız oturuyor. Tek fark orijinalinde bulunan 2 cm. uzunluğunda sac bir parçanın şase bağlantısı olarak kapağın üzerinde köprü vazifesi yapması..Onun da olmaması bişey değiştirmiyor zira 3 adet vida zaten şase bağlantılı. Ankara da bulunabilecek yer konusunda ihtiyacı olan varsa seve seve yardımcı olurum.

Saygılar...

Bülent bey, çok teşekkürler.... Kulağa güzel küpe :smiley:

Ne demek..her zaman. Kendi göbeğimizi de kesmezsek yandık zaten. Bazı ustaların durumu malum. Biri benle iddiaya girdi bunda diyot tablası yok beyinde o diye :p

NeBuLa' Alıntı:
Ne demek..her zaman. Kendi göbeğimizi de kesmezsek yandık zaten. Bazı ustaların durumu malum. Biri benle iddiaya girdi bunda diyot tablası yok beyinde o diye :p

Ha ha ha ha ha ha.... pabucumun ustası..... ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler