arkadaşlar son iki gündür şöyle bi problem ortaya çıktı aranızda ne olduğunu bilen var mı? şöyle ki daha çok motor çalışırken aracı p ye aldığım durumlarda (kırmızı ışık vs) hareket etmek için d ye geçince vites atmıyo gibi oluyo, yani ben gaza bastıkça devir yükseliyoda yükseliyo araba bağırıyo ama taktir edersizinki pek hızlanamıyo, ayrıca böyle olduğunda gaz pedalı normalden daha sert bi hale geliyo. ben kendimce bi çare buldum böyle bişeyle karşılaşınca direk kenara çekip motoru kapatıp tekrar açıyorum bu sefer hiçbi problem vs olmadan devam ediyorum, dediğim gibi tam test etmedim ama sanırım genellikle p den d ye aldığımda oluyo sorun ne acaba??
bir ikinci problemde araç benzindeyken düzgün çalışmamaya başladı, bi süredir aracı hiç benzine almadığım için depoyuda doldurmayı ihmal etmiştim depo hep ışık yanar vaziyetteydi, sonra dedimki bu böyle olmaz bi sorun çıkmadan benzinde alayım ne olur ne olmaz diye düşünüp bi 100 lira benzin aldım, sonra aklıma aracın arasıra benzindede calışması gerektiğide gelince
istasyonda işim biter bitmez aracı benzine geçirdim ama araba teklemeye başladı, şöyleki daha çok devir 2000 üstüne çıkınca gaz yemiyo gibi oluyo, araç gaz kesiyo gibi olup devir aniden düşüyo araba tekliyo, bende tıkanma fln olabilir diye iki gündür hep benzinde kullanıyorum biraz düzeldi artık teklemesi falan kesildi gibi (bu akşamdan beri) ama hala bi huzursuzluk var örneğin giderken benzinden lpg ye alınca araç aniden rahatlamış gibi oluyo performans artıyo çok ilginç, benzinde düzgün gitmeyen araba gazda rahatlıyo. ilk sorunun bununla bi ilgisi olabilir mi?
illa terslik üstüne terslik gelmesi gerektiği için gene yakın zamandır hesaplarıma göre şehir içi km de ortalama 70 ykr gaz yakmaya başladım (benzin değil, gaz evet
) yardımcı olursanız çok sevinicem
bir ikinci problemde araç benzindeyken düzgün çalışmamaya başladı, bi süredir aracı hiç benzine almadığım için depoyuda doldurmayı ihmal etmiştim depo hep ışık yanar vaziyetteydi, sonra dedimki bu böyle olmaz bi sorun çıkmadan benzinde alayım ne olur ne olmaz diye düşünüp bi 100 lira benzin aldım, sonra aklıma aracın arasıra benzindede calışması gerektiğide gelince
illa terslik üstüne terslik gelmesi gerektiği için gene yakın zamandır hesaplarıma göre şehir içi km de ortalama 70 ykr gaz yakmaya başladım (benzin değil, gaz evet