Alfonse
Zirve
<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Grand Cherokee İçin 4x4 Lastik Ebatları ?..</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="Zakof" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
Zakof' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
255x65 x16 ebatlı lastiklerim artık eskidi ve sertleşti, gerçi diş derinliği 3-4 mm ama, kış ta geliyor diyerek bugün Toyo 235x70x16 Open Country A/T siparişi verdim. Lastik, arazi ve asvalt lastiği olarak üretilmiş. 4 lastik fiatı toplam 720 TL herşey dahil. Kullanımdan sonra tesbitlerimi bilgilendireceğim.<br />
<br />
255x65x16 ebat lastikte havale (esneme) biraz fazla oluyordu. Orjinalin bir geniş tabanı olan 235 olanı seçtim bu sefer bakalım. Ben aracı aldığımda 255 lastikler olduğundan aralarındaki farkı kullanınca anlayacağım.<br />
<br />
selamlar,
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
255 65 16 ya göre 235 65 16 kullanırsanız, yanağınız reel yüksekliği azalacağından konfor/esneme azalır.<br />
Fakat,<br />
Lastiğin yere basan yüzeyi azaldığı için lastik daha az yakalar yol arızalarını, bu manada da konfor artar.<br />
<br />
Kuru asfalt dışında, daha ince tabanlı lastik daha güvenlidir. Lastiğin yola basan yüzeyindeki cm kareye basan ağırlık artar ve diş aralıkları daha iyi zemine girer.<br />
Seste azalır ince yanakta.<br />
<br />
Toyo yumuşak hamurludur, güzel asfalt tutar, kalitelidir. AT' de doğru seçim olmuş. Ağır çamur dışında çok iş görür.<br />
235 70 16' da çok gösterişli değil ama kullanışlı, bence ideal...<br />
<br />
Güle güle kullanın...</div>