Grand Cherokee Parca Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mxromen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,728

mxromen

Yeni Üye
Merhaba Arkadaslar,
2001 Grand Cherokee 4,7 Limited'ım icin asagıdakı parcaları arıyorum.
Bu parcaların tam olarak neler oldugunu bılmıyorum.
Aranızda bu parcaları tanıyan, tarıf edebılecek arakadaslar var ıse cok sevınırım.
Sızler ıcın kolaylık olması acısından parcaların cızımlerını koyacaktım ama hangı cızımı koyacagımı dahı bılmıyorum:(
Sımdıden Tesekkurler

-Ön sağ üst diferansiyel burcu
-Viraj lastiki
-Araz Kuyruk Keçesi
-Ön şaft kafası

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee Parca Sorunu

Ne için öğrenmek istiyorsunuz? Kendiniz mi takmayı düşünüyosunuz yoksa ustanız bunlar değişecek dedi siz de merak mı ettiniz? Kıt bilgimle bildiklermi paylaşayım;

Difransiyel burcu : Difransiyeli tutan 4 tane kol var, 2 tane altta büyük, 2 tane üstte, alttakilere nispeten küçük. Bu üstteki kolların difransiyele bağlandığı vidalı yerin içindeki plastik parça, difransiyelin esneme yapmasına yardım eder.

Viraj lastiği : Z rotların bağlı olduğu bi demir var, bu demirin bi sağında bi solunda bulunur bu lastik, adı üstünde sağa ya da sola dönerken arabanın ters tarafa fazla esnememesine yardım eder :smiley:

Arazi keçesi : Arazi şanzımanının keçeleridir, şanzımanın şafta bağlandığı yerde olur, yağ kaçırmasın diye..

Ön şaft kafası : Bu da bildiğimiz şaftın kafa kısmı, difransiyele geçen. Şanzımandan difransiyele gücü aktaran uzun çubuğun kafası..

İnşallah soruyu doğru anlamışımdır :smiley:

Yardımınız ıcın tesekkurler,

Sızın yardımlarınızla hangı parcalar oldugunu buldum.
Yurt dısından bu parcaları getırecegım ıcın sormustum.
Lazım olursa ıngılızce parca ısımlerı konusunda yardımcı olmaya calısırım..

Viraj Lastigi: Sway bar bushing
Arazi kuyruk kecesı: Crankshaft seal
On saft kafası: CV joint

;D

Yenilenebiliyor bu parçalar.
Ağırlıktan dolayı yurtdışından çok ucuza gelmeyebilir. Bir parçacıya sormanızı tavsiye ederim.
Şaft kafası en pahalı olan zannedersem. O da en fazla 400-500 TL Maslak'ta yaptırırsanız (en pahalı sanayi), diğer burçlar ucuz parçalar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR