Grand Cherokee zj 95 Beyin.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mboratas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,127

mboratas

Yeni Üye
merhaba bu benim ilk yazışm.yanlışım varsa affola.95 model zj gc sahibiyim.5.2 v8.bu araca mecburen sahip oldum diyebiliriz ama kullandığım günden beri başka araca binemiyorum desem yeridir. benim sorunum şu;araç km ve devir saati çalışmıyor. ve sanırım benzin pompasi da arızalı olduğundan sadece lpg ile çalışıyor.beyin ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum.ayrıca km saati çalışınca(sanırım sürekli atan bir sigorta)araç 4. vitese geçmiyor. ama km saati devre dışı olunca en üst vitese kadar çıkıyor bu sefer de vites küçültmüyor.dolayısıyla ne yapacağımı şaşırdım.bilgi ve paylaşımlarınıza şimdiden teşekkürler....

Etiketler

Ynt: grand cherokee zj 95 beyin.

selam öncelikle arıza bir tane olmadığından şudur budur demek yanlış ama beyindeki sorun için 100 tl den 1000 dolara kadar farlı tamir daha doğrusu onarım fiyatı cıkabilir beyin sökülüp inceenmeden arızası yada fiyatı belli olmaz diğer saydıklarınıza gelince özellikle benzin pompası konusuna tüm yeni model araçların pompaları deponun içindedir asla benzinsiz bırakmayın aracınızı çünki benzinin içinde olmazsa pompa bozulur her daim deponuzda ceyrek dopa benzin bulunmalıdır 150 tl fiyatı vardır pompanın her benzin pompası ki anadoluda bunu cok yapıyolar benzerini takıyolar fakat gene randıman alamıyorlar cünki benzemesi değil işlevi önemlidir bar basıncı tutmaz bircok araçla jeeplerink şimdiden kolay gelsin size yardımcı olabileceğim bişe olursa aramanız yeterli

ankaraya gelebilirseniz akgün&aydın jeep servisi çok iyidir sizin sorununuzu rahatlıkla çözer.. size kolay gelsin

Hocam bence işin ehli bir usta bulman gerekecek sanırım . Ulusoto nun dediği gibi arızalar muhtelif olduğundan fikir yürütmek zor .

Göğsün yolcu tarafında ki yanında sigorta kutusu var . Orada gösterge paneline bağlı sigrotalar var . Orayı bir kontrol edin durum nedir diye . Genel itibariyle bir elektrik kaçağı - şase yapma durumu var gibi de görünmekte .

Kolay gelsin ...

yazdığım mesajı ciddiye alıp cevap veren tüm arkadaşlara gerçekten çok teşekkür ederim.sanırım tüm sigorta kutularını elden geçirdim ve hiç bir arızaya rastlayamadım .biriki sigorta değiştirdim evet ama bunlar da aydınlatma vs.. gibi aksesuvarları yönetiyordu.şimdi bir karar vermem lazım.anladığım kadariyle bu aracın tüm elektirik tesisatı sonradan toplanmış ve lalettayn görünüyor.şükür ki yürür aksam cidden taş gibi.ya ankara istanbul gibi bir şehire gidip elektirik tesisatının komple elden geçirilmesini sağlayacağım.( ki şu sıralar iş yoğunluğundan imkansız gibi görünüyor) ,yada bulacağım kablolama veya elektirik diyagramları yoluyla bu işi kendim yapacağım.eğer bunu daha önce yapmış arkadaşlarımız varsa yardıma açığım.
bu arada ulus otomotive cevabım ;samsun merkezdeyim aslen artvinliyim. ama 79 dan beri burada olduğumdan artık samsunlu sayılırım. samsunda 2 adet mağazam var lastik ve jant işi yapıyorum.daha önce de (reklam olmasın) bir lastik firmasının ve bir otomobil servis firmasının bölge müdürlüğünü yaptım. ismim m. bora taş.cep numaram.0532 6674588.benim de yardımcı olabileceğim(lastik-jant) konular olursa cebim 24 saat açıktır.
çok teşekkür ederim.

işte bizi burada bir arada tutan en önemli şey bu, yardımlaşma isteği ve gönüllülüğü, sadece klavye üzerinde kalmadığını da bizzat gördüğümden ve yaşadığımdan rahatlıkla yazıyorum : )) artık lastik konularında kafasını şişireceğimiz bir dostumuz da oldu : )) ne mutlu bana ..... : )))

Rica ederiz , yardımcı olabilirsek ne mutlu .

Bu durumda tüm sigortalar yerinde ve hepsi sağlam . Bu durumda iş çetrefilleşiyor . Bir arkadaşımın aracında LPG mantajından sonra Göstergeler çalışmamış . Geç saat oldu diye de öyle almış gelmiş aracı . Geldi bana dinlemedim beni gittin kafan göre biryere yaptrdın çek şimdi fırçasını servis ettikten sonra başladık incelemeye . biraz kurcaladıktan sonra sorunu bulduk . Alttan geçen lpg borusunu tutuan kelepçeleri araca vidalarken attıkları vidalardan biri tesisata denk gelmiş . belki onbinde bir şans ama olmuş . O da göstegeyi kısa davrreye düşürüyor ve sigortayı attrıyordu . Vidayı söktüm içerden tesisata ulaştık vs sorunu hallettik , sigortayı da yeniledik sorun çözüldü .

Göstergeler çalışınca vites 4 e atmıyor demişsiniz . Bu nasıl oluyor ? Yani göstergeyi nasıl çalışır hale getiriyorsunuz ?

Aracı Over drive fonksiyonu düzgün çalışıyor mu ? Işığı yanıyor mu bastığınızda ? Göstergeler çalışıp araç 3 vites olduğunda bu ışık yanıyor muydu ?

siteden paylaşılan tamir kitapçığını indirdim.gerçekten çok işime yarayacağını düşünüyorum.şu an araba dükkanın önünde ve sokülmek için hazır bekliyor.kablolama diagramına göre tüm tesisatı kendim elden geçireceğim.:smiley:)) umarım başarılı olurum.zaman zaman yaptığım işlerin fotoğrafını da göndermeyi ihmal etmeyeceğim.şimdiden ilginize teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR