Ynt: Grand Vitara 1.6 Arazi Vitesi Kullanımları Yardım?..
Merhaba arkadaşlar,biraz önce üye oldum sitenize,bende yaklaşık 5 ay kadar önce 2004 otomatik vites grand vitara 1.6 sahibi olarak aranıza katıldım
aracı almadan önce de araç hakkında bilgi toplarken sitenizin çok faydası olmuştu,aldıktan sonrada servis zamanı gelince yine sitenizin önerdiği ustaya götürdüğümü belirterek 1-2 ayak bastı sorumu iletmek istiyorum üstadlarımıza
otomatik viteslerle ilgili konuları okuduğum,ama affınıza sığınarak 1-2 soru da ben yöneltmek istiyorum aydınlatırsanız sevinirim..
1-arazide kullanmıyorum aracı ama kışın 1-2 sefer zorunlu olarak kullandım..yokuş çıkarken patinajı önlemek için..vs 4 çeker kullanıyorum genelde,sorun şu;4 çeker e alırken hiç N ye almıyorum vitesi... frene basılı direk 4H alıyorum..bazen düşük hızda giderken direk olarak 2 den 4 alıyorum 4 ten 2 ye de aynı şekilde..bunun bir zararı olurmu??
2-lastiklerim iyi durumda olmaına rağmen yağışlı havalarda çok dikkatli kullanmak gerektiriyor hemen arkası atıyor arabanın,4 çeker kullanmanın bir faydası varmıdır yağışlı havalarda..ben yağışlı havalarda genelde 4 çeker kullanıyorum..
3-yağışlı olsun yada olmasın,günlük kullanımda sürekli 4 çeker kullanmanın yakıt sarfiyatı dışında avantajı yada dez avantajı varmı?
4-bir depo benzinle yaklaşık olarak 350-370 km civarı gidiyorum normal mi?normali nedir?
5- teşekkür ederim şimdiden