Grand Vitara 1.6 Arazi Vitesi Kullanımları Yardım?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nozb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,513

nozb

Yeni Üye
Sevgili arkadaslar

Gecen hafta 2004 model bir grand vitara 1.6 aldim ve boylece araniza katilmis oldum. Siteyi de hayli zamandir takip ediyorum, cok sey ogrendim burdan. Fakat arazi araclari konusunda tamamen yeniyim. Arazi vitesi kullanimi konusunda yardima ihtiyacim var. Sitede bir kac baslik buldum, kullanim kilavuzunu da okudum ama kafam biraz karisti. Bilgi verecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

1. 2H den 4H'ye gecis: Normal vites bosa mi alinacak, yoksa normal vites kacta olursa olsun debriyaja sonuna kadar basmak yeterli mi? {Tekerler tamamen duz olacak, hareket halindeysek hiz 100km'den dusuk olacak, bu kismini anladim}

2. 4H den 2H'ye gecis: Vitesi yine bosa mi almak gerekiyor? Kullanim klavuzunda geri gitmekten falan bahsetmiyor. Zaten hareket halindeyken de yapilabildigine gore boyle bir sey gerekmemeli.

3. Arazi vites kolundaki N'nin anlami nedir? Bunun kullanildigi bir durum var mi?

Tekrar tesekkurler

Etiketler

Ynt: Grand Vitara 1.6 Arazi Vitesi Kullanımları Yardım?..

Sevgili arkadaslar
Merhaba Bende 2005 bir 1,6 G.Vitara Kullanıcısıyım sorularınızı elimden geldiğince cevaplamak isterim.

1. 2H den 4H'ye gecis: Zaten anlamış olduğunuz kısım önemli yani tekerlekler düz hız 100km/h altında.
Vitesin kaçta olduğu yada debriyaj a basmanız kitapa göre önemli değil.
Bununla beraber ben hep araç durağan haldeyken ve debriyaj ile geçiş yapıyorum.

2. 4H den 2H'ye gecis: Debriyaj gene zorunlu değil (ben kullanıyorum alışkanlık)
Geri geri gitme owner's manuel de yazmıyor bununla beraber bizim araçlarda bulunan free axe mekanizması nedeni ile 2 çekerde ayrılan, 4 çekerde diferansiyele kilitlenerek bağlanan ön akslarımız var. Öneri 4 çekerden 2 çekere geçince bu aksların ayrılmasını garanti altına almak adına bir miktar geri gidilmesi yönünde. (servis ve tecrübeli arkadaşların önerisi),

3. Arazi vites kolundaki N'nin anlami nedir? Bunun kullanildigi bir durum var mi?
sanırım zaten cevaplanmış bu sorunuz.

Gökhan Akyıldız

Arkadaşlar teşekkür ediyorum cevaplarınız için.

arkadaşım. ek olarak şunu söyleyeyim. arazidan normal 2 çekere geçildiğinde sağlıklı olan bir miktar geri gidilmesidir. ne kadar? küçük bir mekanik ses duyacaksın TIK diye. ama 1 metrede ama daha fazla yaklaşık 15 metre gitmene rağmen duymadıysanda sorun tok yoluna devam edebilirsin.

Merhaba arkadaşlar,biraz önce üye oldum sitenize,bende yaklaşık 5 ay kadar önce 2004 otomatik vites grand vitara 1.6 sahibi olarak aranıza katıldım:smiley:aracı almadan önce de araç hakkında bilgi toplarken sitenizin çok faydası olmuştu,aldıktan sonrada servis zamanı gelince yine sitenizin önerdiği ustaya götürdüğümü belirterek 1-2 ayak bastı sorumu iletmek istiyorum üstadlarımıza:smiley:
otomatik viteslerle ilgili konuları okuduğum,ama affınıza sığınarak 1-2 soru da ben yöneltmek istiyorum aydınlatırsanız sevinirim..
1-arazide kullanmıyorum aracı ama kışın 1-2 sefer zorunlu olarak kullandım..yokuş çıkarken patinajı önlemek için..vs 4 çeker kullanıyorum genelde,sorun şu;4 çeker e alırken hiç N ye almıyorum vitesi... frene basılı direk 4H alıyorum..bazen düşük hızda giderken direk olarak 2 den 4 alıyorum 4 ten 2 ye de aynı şekilde..bunun bir zararı olurmu??
2-lastiklerim iyi durumda olmaına rağmen yağışlı havalarda çok dikkatli kullanmak gerektiriyor hemen arkası atıyor arabanın,4 çeker kullanmanın bir faydası varmıdır yağışlı havalarda..ben yağışlı havalarda genelde 4 çeker kullanıyorum..
3-yağışlı olsun yada olmasın,günlük kullanımda sürekli 4 çeker kullanmanın yakıt sarfiyatı dışında avantajı yada dez avantajı varmı?
4-bir depo benzinle yaklaşık olarak 350-370 km civarı gidiyorum normal mi?normali nedir?
5- teşekkür ederim şimdiden :smiley:

serkan bey iyi günler. sürekli 4x4 te kullanmanız aktarma organlarında zamanından çok daha önce sorunlar yaşamanıza neden olur. yani kuru asfalt zeminde 2x4 olarak kullanmanızı öneririm.
yakıt tüketimi eğer sehir dışı kullanım ise cok fazla. sehir içi kullanımda ise sizin kullanma karakterinize bağlı olarak bu kadar yüksek çıkabilir.birde otomatik faktörüde katılabilir.karşılaştırmak doğru olurmu bilmem.inşallah bir faydası olur ama benim aracım 1.6 motor 1992 model düz vites 5.kapılı vitara ortalama 7.6 /100 km yakıt tüketimi ben kendim tespit ettim.aracımı her zaman duruk vaziyette arazi vites geçişlerini yaparım. aracım hala orjinaldir.en sağlıklısı bence durağan durumda iken arazi geçişlerinizi yapmanızdır.inşallah yardımcı olabilmişimdir.

çok teşekkür ederim ilginize ve nezaketinize..sağolun,iyi günler :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.