Grand Vitara 1.9 DDiS: 17" yerine 16" jant, ebat sorunsalı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,412

BRAVEHEART

Kamp III
Merhaba,
2007 model SUZUKI Grand Vitara 1.9 DDiS aracımın üzerindeki 225/65R 17 lastikler yerine, bir süre sonra 235/70R 16 BF Goodrich AT lastik almayı istiyorum. Bu düşüncemi gerçekleştirmek için de, ÖNCELİKLE 1 takım 16" jant edinmem gerekiyor.

Aracımın kullanım kalvuzunda 16" jant ebatı olarak: 16 x 6 1/2J (16 x 6,5J) belirtilmiş. 16'yı anladımda, bu 6,5 ne oluyor ???
BF Goodrich AT lastikleri kullanmak istediğimden; "OFF-ROAD tipi jant olması daha uygun olur" gibi bir düşüncem de var ::smiley:
AMA "hem off-road'a uygun jant olsun, hem 16x6,5J olsun, hem de güzel görünümlü olsun" isteyince, iş biraz zorlaşıyor ???

ACABA 16x6,5J değil de, birkaç satış sitesinde gözüme çarpan 16x7 veya 16x8 ölçülerinde jant takabilir miyim ???
Bu jantlara 235/70R 16 AT lastikler uyar mı ???

Örneğin: M/T 16X8 8X165.1
pr_01_2179_max.jpg

veya

Off-Road tipi değil de, herhangi bir 16" ÖRNEĞİN;
SSW 110 4X100 SSW 108 4x100

pr_01_904_max.jpg
/
pr_01_902_max.jpg

Etiketler
Ynt: Grand Vitara 1.9 DDiS: 17" yerine 16" jant, ebat sorunsalı

1 yıl geçti TEKNİK KONULAR forumunda 1 Allah'ın kulu yanıt verMEdi, yardımcı olMAdı.
SUZUKI forumunda kendi yağımızda kavrulduk.
Nihayet uygun ölçütlerde kıstılı jant model ve renk seçenekleri arasında, bir sabah internete bakınırken,
BELKİ biraz da şans eseri karşıma çıkan bir satış sitesinden, hem istediğim modeli, hem tercih ettiğim renkte
hem de buradaki bayinin verdiği fiyattan %25 daha ucuza aldım. Dün kargoya verildi, şu anda Grand Vitara'mın bagajında.

http://www.lastikjantdunyasi.com/Kormetal-Jant-KM-246-HB-5X114-ET40,PR-1351.html

Jantlar elime geçtiği için, iş çıkışı BF Goodrich bayiine giderek, ellerinde mevcut olmadığından
4 adet 225/70R 16 T/A All Terrain lastikleri sipariş verdim. Cumartesi ulaşmaz ise Pazartesi yeni jantlara takılacak İNŞALLAH.

ASLINDA 235 tabanlı 70R 16 almayı düşünüyordum AMA tlfla sipariş verdikleri yer 10 gün sonra stoklara gireceğini söylediğinden
ve G.V'mın kullanım klavuzunda 16" jant ile 225/70R 16 lastikler önerildiğinden, önerilenin dışına çıkmamış oldum.

Hadi hayırlısı İNŞALLAH, beni yormadan, üzmeden BF Goodrich T/A lastiklerim de gelir,
ve İNŞALLAH lastikler jantlara, jantlar da araca sorunsuz, uğraştırmadan takılır.

NOT: Jantlar hakkında çap ölçüsü dışında hiçbirşey bilmiyorken, bıkmadan, aydınlatıcı bilgilerle beni cevaplayan
Sayın Oğuz Hekimoğlu'na çok teşekkür ederim. Aracıma uyumlu jant ölçütünü de ilk bildiren kendisi olmuştu. SAĞOLSUN !

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=76179.15#ixzz24jofaIcM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.