Grand Vitara 1.9 Ddıs Mi? Dacia Duster 1.5 Dcı Mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,861

bor

ama arkadaslar iyidir...
Yer
istanbul
Selamlar,
30-35 bin TL bütçe ile, bu iki araca kadar sınırladım kendimi. sebep elbette yakıt tasarrufu.

günlük istanbul trafiği ve hafta sonu kır bayır kullanımı için siz hangisini tercih edersiniz? ( ağır offroad ya da modifikasyon düşünmüyorum )

Duster: yakıt tasarrufu, yeni model, servis ücreti ( avantajları)
GV DDIS : Suzuki ( adı yeterli)

not: temiz araçların fiyatı 38 bin den başlıyor, benimki bir umut kendi bütçeme denk getirebilirim belki diye.
not2: sırasıyla: pajero, toyota 4runner, discovery sahibi oldum. son bir yıldır araçsızım.

Etiketler
Ynt: Grand Vitara 1.9 Ddıs Mi? Dacia Duster 1.5 Dcı Mı?

bor' Alıntı:
Selamlar,30-35 bin TL bütçe ile, bu iki araca kadar sınırladım kendimi. sebep elbette yakıt tasarrufu. günlük istanbul trafiği ve hafta sonu kır bayır kullanımı için siz hangisini tercih edersiniz? ( ağır offroad ya da modifikasyon düşünmüyorum )Duster: yakıt tasarrufu, yeni model, servis ücreti ( avantajları) GV DDIS : Suzuki ( adı yeterli)not: temiz araçların fiyatı 38 bin den başlıyor, benimki bir umut kendi bütçeme denk getirebilirim belki diye not2: sırasıyla: pajero, toyota 4runner, discovery sahibi oldum. son bir yıldır araçsızım.

Sn. Bor Kardeşim,aynı sıkıntıyı altı ay önce ben de yaşadım.Sonunda çözümü Grand Vitara XL-7 2.0 td,Grand Vitara 1.9 ddis,Grand Vitara 2.0 JLX-AL benzin+lpgli ve Dacia Duster 1.5 dci 110 hp. araçları tek tek test etmekte buldum.Bunun sonucunda halen kullandığım Grand Vitara 1.9 ddis'i tercih ettim.
Sizin de belirttiğiniz gibi daha yeni bir model olması+Renault güvenceli ucuz yedek parça ve daha düşük akaryakıt sarfiyatı(ortalama 6 lt/100km) 1300 kg ağırlığında ve 110 hp gücündeki Dacia Duster için avantaj.Ancak ucuz plastik aksam,işçilikteki özensiz detaylar benim hoşuma gitmedi ve yedek parçası daha pahalı olan,1650 kg ağırlık ve 129 hp güç ile özellikle düşük devirlerde Dacia'ya oranla daha hantal kalan ve daha fazla yakıt tüketen(ortalama 7-7.5 lt/100km) ama benim gözüme çizgileri ve detayları daha hoş gelen ve daha donanımlı(6 airbag,esp,deri döşemevs.) olan Grand Vitara'yı satın aldım.Üzerinden altı ay geçti ve 35.500 TL'ye aldığım aracın maliyeti bugün 42.000 TL'ye ulaşmış olsa da kararımdan da son derece memnunum ve keyif ve güvenle Suzuki'yi kullanmaktayım.
Bence seçiminizi yapmadan önce her iki aracı da kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.Lakin bu iş için ayırdığınız 30-35.000 TL'lik bütçe ile fiyatı şu anda 40.000 TL ve üzerinde seyreden bu araçların temiz olanını bulmanız kolay olmayacaktır,
Tercihinizin size hayırlı olmasını dilerim.

vata' Alıntı:
Sn. Bor Kardeşim,aynı sıkıntıyı altı ay önce ben de yaşadım.Sonunda çözümü Grand Vitara XL-7 2.0 td,Grand Vitara 1.9 ddis,Grand Vitara 2.0 JLX-AL benzin+lpgli ve Dacia Duster 1.5 dci 110 hp. araçları tek tek test etmekte buldum.Bunun sonucunda halen kullandığım Grand Vitara 1.9 ddis'i tercih ettim.
Sizin de belirttiğiniz gibi daha yeni bir model olması+Renault güvenceli ucuz yedek parça ve daha düşük akaryakıt sarfiyatı(ortalama 6 lt/100km) 1300 kg ağırlığında ve 110 hp gücündeki Dacia Duster için avantaj.Ancak ucuz plastik aksam,işçilikteki özensiz detaylar benim hoşuma gitmedi ve yedek parçası daha pahalı olan,1650 kg ağırlık ve 129 hp güç ile özellikle düşük devirlerde Dacia'ya oranla daha hantal kalan ve daha fazla yakıt tüketen(ortalama 7-7.5 lt/100km) ama benim gözüme çizgileri ve detayları daha hoş gelen ve daha donanımlı(6 airbag,esp,deri döşemevs.) olan Grand Vitara'yı satın aldım.Üzerinden altı ay geçti ve 35.500 TL'ye aldığım aracın maliyeti bugün 42.000 TL'ye ulaşmış olsa da kararımdan da son derece memnunum ve keyif ve güvenle Suzuki'yi kullanmaktayım.
Bence seçiminizi yapmadan önce her iki aracı da kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.Lakin bu iş için ayırdığınız 30-35.000 TL'lik bütçe ile fiyatı şu anda 40.000 TL ve üzerinde seyreden bu araçların temiz olanını bulmanız kolay olmayacaktır,
Tercihinizin size hayırlı olmasını dilerim.

Teşekkür ederim cevabınız için. size sıkıntı oluşturan durumları öğrenmem mümkün mü acaba? 7.000 TL masraf oldukça fazla göründü bana. motor şanzıman problemleri belli bir km den sonra kronikleşen bir durum mu sizce?

bor' Alıntı:
Teşekkür ederim cevabınız için. size sıkıntı oluşturan durumları öğrenmem mümkün mü acaba? 7.000 TL masraf oldukça fazla göründü bana. motor şanzıman problemleri belli bir km den sonra kronikleşen bir durum mu sizce?

Aldığım araç kazasız ve boyasız ancak bakımları hiç yapılmamış bir vaziyette idi.Ben de biraz titiz olduğumdan alt takımın,şarj dinamosu ve marş motorunun elden geçmesi,boğaz kelebeği ve komple debriyaj değişimi ve genel bir bakım+lastiklerin değişimi +orijinal aksesuarlar ve mutlaka orijinal yedek parça derken bu kadar para harcamışım.Araç şimdi istediğim kıvama geldi.Yukarıda da belirttiğim gibi Suzuki'nin orijinal parçaları Dacia'dan daha pahalıdır.Ancak ikinci el hele ki dizel araç alırken sürpriz masrafların her zaman karşınıza çıkabileceğini hesaba katmak durumundasınız.Size kolay gelsin.

Aldığım araç kazasız ve boyasız ancak bakımları hiç yapılmamış bir vaziyette idi.Ben de biraz titiz olduğumdan alt takımın,şarj dinamosu ve marş motorunun elden geçmesi,boğaz kelebeği ve komple debriyaj değişimi ve genel bir bakım+lastiklerin değişimi +orijinal aksesuarlar ve mutlaka orijinal yedek parça derken bu kadar para harcamışım.Araç şimdi istediğim kıvama geldi.Yukarıda da belirttiğim gibi Suzuki'nin orijinal parçaları Dacia'dan daha pahalıdır.Ancak ikinci el hele ki dizel araç alırken sürpriz masrafların her zaman karşınıza çıkabileceğini hesaba katmak durumundasınız.Size kolay gelsin.
eski konuyu hortlatmış olayım, şu an ben de 2 araç arasında kalmış durumdayım,

hala kullanıyor musunuz GV'yı?

Ben de hortlatmış olacağım ama, Duster'ın yürütme maliyeti Suzuki'den daha mı uygun olur? (bakım, yedek parça vs.)

bende hortlatayım madem :smiley:) 1.9dis kullanıcıları lütfen ilgilenebilirler mi bizimle? 1.9dis lerin hepsinde esp var mı? karlı rampalarda aracınızı denediğiniz oldu mu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.