grand vitara 1,9 dizel 2. el

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kryktltrk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,981

kryktltrk

Yeni Üye
çok ağır olmamak şartı ile off road yapabileceğim ve şehir içi kullanabileceğim bir araç almak istiyorum.

2. el grand vitara 1,9 dizel ile dacia duster'in sıfır dizel (üst modeli) yaklaşık aynı paraya alınıyor. sizce hangisini almak daha mantıklıdır???

Etiketler
Ynt: grand vitara 1,9 dizel 2. el

Hafif de olsa off-road amaçlı kullanacaksanız diff-kilidi olan bir model tercih edin derim.

Ben de bu ikilemde kalmıştım bir aralar, ama Duster aldım. Suzuki almamamın sebebi, yüksek vergi, yakıtının Duster'a göre fazla olması ve güçsüz olması. Servis sıkıntısı çekmem ve yedek parçalarının pahalı olması, diğer eski model vitaralar gibi olmayan çok elektronik yapısının olması. Süspansiyonun çok sert olması yüzünden stabilize yolda konforsuz bir sürüş sunması. Duster arazide her işinizi görecektir ayrıca.

umiterkan' Alıntı:
Ben de bu ikilemde kalmıştım bir aralar, ama Duster aldım. Suzuki almamamın sebebi, yüksek vergi, yakıtının Duster'a göre fazla olması ve güçsüz olması. Servis sıkıntısı çekmem ve yedek parçalarının pahalı olması, diğer eski model vitaralar gibi olmayan çok elektronik yapısının olması.
arkadasım dusterın suzukı vıtaradan daah guclu ve saglam oldugunu umarım ıdaa etmıyosundur suzukının gucu ve saglamlıgı artık tescılllenmıs bır arac bu nedenle o yorumun bence bıraz bosa cıktı ve grand kasaların parcaları normal kasalarla uc asagı bes yuları aynı ben suzukı kullanıcısıyım parca fıyatlarınıda gayet ıyı bılırım bu arada ıstanbul yada yakın cevresındeysen bı ara arazı gezımıze subat ayında mısafır olarak katıl emın olkı arazzı sartlarında suzukının yaptıgı seylerı dacıa da bulamıcanı anlıcaksın ;) ;)

gokhan5234' Alıntı:
arkadasım dusterın suzukı vıtaradan daah guclu ve saglam oldugunu umarım ıdaa etmıyosundur suzukının gucu ve saglamlıgı artık tescılllenmıs bır arac bu nedenle o yorumun bence bıraz bosa cıktı ve grand kasaların parcaları normal kasalarla uc asagı bes yuları aynı ben suzukı kullanıcısıyım parca fıyatlarınıda gayet ıyı bılırım

Duster Suzuki Grand Vitaradan güçlüdür çünkü Grand Vitarada 1741kg ağırlık ve 120bg güç var, kısacası eski tip bir motor ve kasa ağır. Duster ise 1290kg ve de 110bg, gerisini siz hesaplayın. Sağlam dediğimi görebiliyormusun yazımda iyi bak yazıma. Kardeş merak etme iyi biliyorum o bindiğin vitara gibi parçaları her yerde yok ve de fiyatları bindiğin araç gibi değil. Grand Vitara 1.9'un parçaları çok pahallı ve de çok elektronik yapısı var. Suzuki kullancısı olabilirsin ama bilmiyorsun maalesef

Grand Vitara kg başı NM miktarı: 0.172NM
Dacia Duster 1.5 dcİ kg başı NM miktarı: 0,186NM

Aslında bu tartışmalar, araçlar forumunda değişik başlıklar altında hep yapılmış.

Çoğunu okudum; çıkardığım sonucu arzediyorum...

Duster gibi SUV diye adlandırılan araçlar (bu SUV ne demek onu da bilmiyorum, ama öyle dendiği için ben de öyle kullanıyorum) bilinen anlamıyla şaşeli olmadığı için, ağır arazi şartlarına pek dayanıklı değiller(miş). Suzuki bildiğim kadarıyla (en azından eski modeller, yenileri hiç bilmiyorum) şaseli. Dolayısıyla bozuk yollardaki darbelere dayanıklı.

Bir de yukarıda belirtilen dif.kilidi sorunu var. Bir de ümiterkan'ın belirttiği vergi sorunu.

Dolayısıyla sayın ky***, ağır olmayan off-road derken neyi kastettiğinizi bilmemiz lazım.

Duster dağ-tepe gezmek için alınabilir. (Bizler ondan dolayı aldık)

Sonuç itibarıyla, çamurlara bulanırım ve bulanmak istiyorum derseniz suzuki alın, sadece dağ-tepe gezmek istiyorum derseniz de Duster.

Duster++++

Vergi ve yakıt, servis ve parça

Suzuki +++

Dif.kilidi

Yeni Grand Vitaralar ayrıca Duster gibi Monokok şasidir

AYrıca Grand Vitara 1.9'lar sürekli dört çekerdir Duster'a göre çok yakar

umiterkan' Alıntı:
Duster Suzuki Grand Vitaradan güçlüdür çünkü Grand Vitarada 1741kg ağırlık ve 120bg güç var, kısacası eski tip bir motor ve kasa ağır. Duster ise 1290kg ve de 110bg, gerisini siz hesaplayın. Sağlam dediğimi görebiliyormusun yazımda iyi bak yazıma. Kardeş merak etme iyi biliyorum o bindiğin vitara gibi parçaları her yerde yok ve de fiyatları bindiğin araç gibi değil. Grand Vitara 1.9'un parçaları çok pahallı ve de çok elektronik yapısı var. Suzuki kullancısı olabilirsin ama bilmiyorsun maalesef
arkadasım burda arkadasımıza topladıgımız bur adat 1.9 grand vr allah nasıp ederse ılk baharda rızeye gezıye gelcez o zmana aracın arzı performansını kendın test etme ımkanın olur parca konusunda hala ıdalıyım cunku ıkı aracı genellıkle aynı zamanlarda servıse goturup bakım yaptırıyoruz elektronık olabılır ama kolay kolay arıza vermıyor bu ısın lıtaraturu mehmet becce abı olsun ıstanbulda ve cesıtlı ılerde arac topluyan ustalramızın hıcbırı parca sorunu yasamyr bız bu aracın dha trıgel kayısı vve balatalraı harıc bır masraf cıkardıgını gormedık grand vıtara hard ofroad aracı degıl ama baska suv araclarla kıyaslancak aracda degıl

Grand Vitara gerçek bir arazi aracıdır. Arkadaş Duster ile arasında kaldığı için bildiğim eksi ve artılarını yazdım. Parça ve bakımları pahalı olduğunu tekrar söylüyorum çünkü Grand Vitara bakarken bütün bakım maliyetlerini yetkili servise sormuştum, biraz tuzlu yani ;) Motor performansının düşük olşu sebebiyle ve otomatik seçeneği olmayışıyla diğer SUV'lar arasında çokca geride kaldı, satış adetleri bunu gösteriyor

trabzondakı suzukı servısı degıldır umarım oraya bende bır kere gıttım ıscılık berbat parca ve ustalık fıyatları pıyasanın ıkı katı kımseye onermıyorum orda jeepcı ahmet usta var erzurum yolunda o usta super ısten anlıyo

gokhan5234' Alıntı:
trabzondakı suzukı servısı degıldır umarım oraya bende bır kere gıttım ıscılık berbat parca ve ustalık fıyatları pıyasanın ıkı katı kımseye onermıyorum orda jeepcı ahmet usta var erzurum yolunda o usta super ısten anlıyo

Evet ta kendisi, tek yetkili maalesef o. Berbat bir servis, fiyatlar da yetkili servis olduğu için çok uçuk.

Rutin bakımlarda sıkıntı olmaz o kadar da piaysada olmayan sadece yetkili servisten alabileceğimiz bir parça lazım olduğunda iyi geçiriyorlar. Arkadaşın 2005 model Suzuki Jimny'si direksiyon hidroliği kaynattı, yenisi 1500tl piyasada maalesef yok, eskilerden uydurmaya çalıştılar ama olmadı. Kısacası Grand Vitara Çok elektrokik olduğu için uzuk durulmalı. ama 2006 model öncekilere lafım yok yakıt ve vergi sıkıntınız yoksa tam bir arazi canavarıdır onlar,

umiterkan' Alıntı:
Rutin bakımlarda sıkıntı olmaz o kadar da piaysada olmayan sadece yetkili servisten alabileceğimiz bir parça lazım olduğunda iyi geçiriyorlar. Arkadaşın 2005 model Suzuki Jimny'si direksiyon hidroliği kaynattı, yenisi 1500tl piyasada maalesef yok, eskilerden uydurmaya çalıştılar ama olmadı. Kısacası Grand Vitara Çok elektrokik olduğu için uzuk durulmalı. ama 2006 model öncekilere lafım yok yakıt ve vergi sıkıntınız yoksa tam bir arazi canavarıdır onlar,
yardımcı olayım sıfır yada yan sanayı ıstıyorsa ıstanbul aksarayda genctokel den bulabılırsın eger ıkıncı el ıstıyorsan sıtemızınde uyesı exper serkanda bulabılırsın onda jımmy parcalarrıda mevcut oldugunu bılıyorum

gokhan5234' Alıntı:
yardımcı olayım sıfır yada yan sanayı ıstıyorsa ıstanbul aksarayda genctokel den bulabılırsın eger ıkıncı el ıstıyorsan sıtemızınde uyesı exper serkanda bulabılırsın onda jımmy parcalarrıda mevcut oldugunu bılıyorum
not anlaradada aouto japon dıye bır parcacı var ondada sıfır olarak yan sanayı ve orjınal tum parcalar mevcut

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR