grand vitara 2.0 otm performans arttırımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ulash1907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,275

ulash1907

Ana Kamp
Yer
ayvalık
selamlar aracım 2004 model GV 2.0 otm 5k (ismi the wall) ;), ufak tefek sıkıntıları vardı hallettik, herşey çok güzelde keşke motorumuz 6 silindir olsaydı diyorum, daha güçlü olduğu gibi eminim yakıtta bundan fazla olmazdı. chip uygulasak benzinli araçlarda pek işe yaramıyor, box nedir bi türlü anlayamadım, bu konularda fikri olan veya herhangi bir uygulamayla verim alan arkadaş varmı acaba...(bu arada araç lpg li)

Etiketler

Ynt: grand vitara 2.0 otm performans arttırımı

'', box nedir bi türlü anlayamadım, bu konularda fikri olan ''

box ve chip tuning uygulamaları common rail sistem dizel motorlarda kullanılıyor..

box nedir= motoru E.C.U.'nun soguk zannetmesine neden olan bir aparat..E.C.U.'da hava soguk sanıp mazotu acıyor arac %20 gibi performans kazanıyor..

nette gezerken grand vitara ya uygun benzinli box 'a denk gelmiştim..aşırı tüketimin yanında verecegi performans ne kadar olur bilemiyorum..?

>>turbosu olmayan (atmosferik) benzinli motorlarda performans elde etmek hayal gibi .. birde attıgın taş ürküttügün kurbagaya degmeli derim..

bizim araclar 4000 devir altı oldukca gücsüz ..4000<>6500 arası mükemmel ..yerine göre..buradada devir ve tüketim fazla.. ::smiley:

chip tunıng,headers eksoz,kn fiitre ,dereceli eksantirik.,turbo charger,süpercharger.vs.. aklınıza ne geliyorsa bizim motorlarda 4000 devir sonrası iş yapacaklardır.. :smiley:

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... hava filtresine bi bakalım 5-7 kar kardır ;)

>> katalizör iptali işi alt devirlerin iyiçe kötüleşmesine yol acar ..yüksek devirlerde daha iyi netiçeler verebilir..tüketim artışıyla orantılı olarak iyileleşmede olur..atmosferik..turbosuz benzinli araclar da bu şekildir..

turbo beslemeli benzinli aracta kesinlikle iyi olur her devirde..

>>işin dogrusu katalizör iptali doğaya azcık da olsa zarar verir.. ;)

>>katalizör iptali işin den cok memnun kaldıgınıza göre sizinki devirsiz kullanım + kötü yakıt tan kaynaklı aşırı tıkalı imiş ..rahatlayınca da uçtu sandınız.. ;D ..yerine yan sanayıı yada başka bir 2.0 cc hacımli bir aracın cıkmasını taktırır sanız alt devirlerde canlanıp ..az yakıp cok gideceksiniz.. :smiley:

evet yakıt biraz arttı ama, artık her gaza bastığımda bağırıpta gitmemesi gibi bir durum kalmadı. artık bağırma sesi neredeyse hiç duymuyorum... kaldı ki cok devirlide kullanmam...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,049
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler