Grand Vitara Arıza Lambası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darmunyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,094
Ynt: Grand Vitara Arıza Lambası

ben egzozcuyla bu konuyu görüştüm alev kesici denen bir aparat takılması gerekliymiş çekişte artış ve yakıtta düşüş olacağını söyledi ilk iş sanırım katalizörü iptal ettirmek olacak

sahin05' Alıntı:
ben egzozcuyla bu konuyu görüştüm alev kesici denen bir aparat takılması gerekliymiş çekişte artış ve yakıtta düşüş olacağını söyledi ilk iş sanırım katalizörü iptal ettirmek olacak

bu tip yok alev kesici filan paralar vermeyin allah aşkına katalitiğiniz manifoldun üzerindemi arac altındamı bana onu söyleyin size yapıcağınızı söyliyim arkadaşlar gerek yok alevkesici filan

eksozcularda alev kesici die bişe hayatımda görmedim

katalitik konvertör gaz salınımı absorbe ederek (sirküle eder) normal susturucudan farklı yollarla gazı dışarı salan bir susturucu olarak düşünün

kat iptal çeşitleri

kat içi açılıp boşaltılması (tatlı bir hırıltılı ses olur ama asla rahatsızlık vermez sadece dinlerseniz sesi duyarsınız) alt devirlerde hissedilmicek kadar çekiş düşüklüğü yaşanır ancak ust devirlerde hissedilir artış görülür

kat komple skülüp düz boru (hırıltılı ses devam eder) alt devirlerde hissedilmicek kadar çekiş düşüklüğü yaşanır ancak ust devirlerde hissedilir artış görülür

kat komple sökülüp araya susturcu (131 son susturucu ,renault 9 susturucusu gibi) susturucular takılabilir (standart hali neyse öle devam eder

kat sökülüdğünde çok yakar zart zurt gibi laflar hurafedir arkadaşlar sebebi çok yakmasının ses olunca biraz oo sesi duyucam die yuksek devir ceviren manuel vites suruculerinden kaynaklanır

Saygılar

tam bugün can bey'in verdiği adresteki servise gitmek için plan yapıyorken arıza lambasının söndüğünü farkettim..hiç yanmamış farzettim ve yoluma böle devam ediyorum..sanırım can bey'in dediği gibi biryerlerde oluşan bi tıkanıklık kendiliğinden açıldı ya da onun gibi bişey..peki buradan şu sonucu çıkarabilirmiyiz..:arıza lambası bazen geçici ya da kendiliğinden geçecek durumlarda da yanabilir bazen de arıza yokken:smiley:biraz bekleyelim yağına suyuna bakıp harareti gözlemleyelim ve ona bi şans verelim....??? diyebilir miyiz??

darmunyan' Alıntı:
tam bugün can bey'in verdiği adresteki servise gitmek için plan yapıyorken arıza lambasının söndüğünü farkettim..hiç yanmamış farzettim ve yoluma böle devam ediyorum..sanırım can bey'in dediği gibi biryerlerde oluşan bi tıkanıklık kendiliğinden açıldı ya da onun gibi bişey..peki buradan şu sonucu çıkarabilirmiyiz..:arıza lambası bazen geçici ya da kendiliğinden geçecek durumlarda da yanabilir bazen de arıza yokken:smiley:biraz bekleyelim yağına suyuna bakıp harareti gözlemleyelim ve ona bi şans verelim....??? diyebilir miyiz??

arıza yokken asla yanmaz %100 bir hata kodu görmüştür chek ettiğinde yanmıştır ama bir sure sonra tekrar chek edip arızanın geçtiğini gördüğünde lamba sonmuştür ama ilerde oo parca %100 bozulacak veya tıkanma gerçekleşecektir saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri