Grand Vitara İçin Sessiz + Güvenli Yol Tutuş Sağlayan Lastik Ebatı ve Markası ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,000
Ynt: Grand Vitara İçin Sessiz + Güvenli Yol Tutuş Sağlayan Lastik Ebatı ve Markası ?

ksd' Alıntı:
Umarım Ufuk Bey'de görür..
Gördüm Kenan bey, ayrıca özelden gönderdiğiniz mesajınızada cevap yazdım, umarım balans problemide çözülür.Güle güle kullanın

Etiketler
Ynt: Grand Vitara İçin Sessiz + Güvenli Yol Tutuş Sağlayan Lastik Ebatı ve Markası ?

Teşekkürler Ufuk Bey. Yorumlarımı size bildireceğim..

Ben micheline tour HP kullanıyorum ..
uzun yolda şehirde asfaltta müthiş sessiz akıcı ve çukurlarda darbeyi emiyor.yumuşak harmurun faydaları..tavsiye edebilirim.

dacia nature' Alıntı:
Ben micheline tour HP kullanıyorum ..
uzun yolda şehirde asfaltta müthiş sessiz akıcı ve çukurlarda darbeyi emiyor.yumuşak harmurun faydaları..tavsiye edebilirim.

Dueler H/T ler zaten üzerlerindeki orj lastikler ve ben tepe tepe kullandıktan sonra ," aşırı sertleştiği ve özelliklerini yitirmeye başladığı için" aynı ebatta 225/65/17R Yokohama Geolander ATS aldım ve kullanmaktayım ve bu araçlar için en ideal sınıfın bu olduğunu düşünüyorum ,özellikle Michelin zamanında kullandım fakat çok yumuşak bir lastik olduğu için bir 4x4 için ve aslında Turkiye yollarına uygun olduğunu düşünmüyorum ,dediğiniz gibi lastik düşmanı çukurlar ve özellikle Michelin hemen balon yapıyor ve tel kırılabiliyor,ben bunu yaşadım.
Ama sadece otoyolda ve çukursuz,kasissiz düz bir satıhta sürekli kullanacağım diyorsanız en iyisi elbette Michelin.
Ben Geolander den çok memnunum ve bir alternatif oldu için paylaşmak istedim.

Konuyu açalı 4 yıla yakın zaman geçmiş Tabii bu süre boyunca, köprülerin altından çok su aktı.
225/65 17 ebadında AT başka marka bulamayınca, internetteki kataloğunda gördüğüm 225/65 17 ATR modelini sorduğum buradaki Pirelli bayisi, bağlı oldukları merkeze telefon açıp, mevcut olduğunu teyid edip, istersem getirtebileceğini söyleyince 1 takıp sipariş vermiştim.
Aldığım Pirelli ATR lastikleri 2010 başında aracıma takıp, geçen yılın (2012) Ağustos ayına kadar, Kasım sonu- Nisan sonu arasında (Mayıs-Kasım arasında da Bridgestone Dueler HT'ler ile dönüşümlü) kullandım.

2012 Ağustosunda, zaman zaman uğradığım buradaki BF Goodrich bayisinde, uzun zamandır ülkemizde bulunmayan, (aracımızın kullanım klavuzunda yazan diğer ebat) 225/70 16 All Terrain T/A'nın siparişle getirtilebileceğini öğrenince hemen 1 takım sipariş verdim tabii. ANCAK 1 takım da 16" jant almam gerekiyordu. Bir süredir internette aracımıza uygun ölçütleri taşıyan 16" jant araştırıyordum. Kor Metal'in 3-4 modeli uygun görünüyordu. Bu modellerden birini internette kampanyada görünce %25 indirimli olarak aldım.

Hem jantlar hem de lastikler 2-3 gün içinde ulaştı. Yağışsız sezonda kullanmayı düşünmesem de, Ağustos ayında olmamıza rağmen taktırıp 2 gün denedim. Sonra yine eski lastiklere döndüm. Artık iş çok daha kolay ve kısa sürüyor; yeni jantlar üzerinde yeni lastikler, orjinal jantlar da üzerinde eski lastikler olduğu halde çıkarılıp takılıyor. Kasım sonunda tekrar BF Goodrich'leri taktım. Asfalt üzerinde biraz daha gürültülü. Off-road yapmasam da, toprak ve çakıl orman yollarında dolaştığım içim özellikle karla kaplı olduğunda performansını merak ediyorum...

Ynt: Grand Vitara İçin Sessiz + Güvenli Yol Tutuş Sağlayan Lastik Ebatı Ve Markası ?

Sevgili Braveheart, koprunun altindan sular akmaya devam etmis son mesajinizdan bu yana 1 seneden fazla zaman gecmis. Benim henuz bir Grand Vitaram yok ama arayistayim. Hedefim 2009 makyajli kasa az kilomete bir dizel sahibi olabilmek. Simdiden lastik arayisi icindeyim. Ne yazik ki BF A/T lerin 17" olcusu yok veya ulkemizde bulunmuyor. Ben de vitarami alacak olursam jantlarini 3 kapi modellerinde kullanilan 16" jantlarla degistokus yapmayi dusunuyorum.

Ben genelde sehirlerarasi uzun mesafelerde en fazla 140km./s. hizlarda, arada sirada hafta sonlari yumusak offroad amacli kullanmayi dusunuyorum. Yazlik ve kislik lastik yerine surekli BF leri kullanmayi tercih ediyorum, goruntu itibari ile kislik lastik izlenimi verdigini ve trafikte sorun yasamayacagimi dusunuyorum.

Sonuc olarak BF lastiklerden memnun kaldiniz mi? Son izlenimlerinizi detayli paylasirsaniz sevinirim.

Ynt: Grand Vitara İçin Sessiz + Güvenli Yol Tutuş Sağlayan Lastik Ebatı Ve Markası ?

Aydz' Alıntı:
goruntu itibari ile kislik lastik izlenimi verdigini ve trafikte sorun yasamayacagimi dusunuyorum.
Sadece görüntü değil, BF lastiklerde AT olmalarına rağmen diğer AT ler gibi M+S harfleri değil kış lastiği sembolü var. Bu nedenle trafikte illa da kış lastiği zorunlu dense dahi BF yasal anlamda sınıfı geçer.

Merhaba Abdullah Bey, aslinda 4 ceker bir aracin ozellikle de BFG AT lastik taktiktan sonra (kendi web sitesinde b unun bir kar lastigi olmadigini yazan bir yazi okumustum sanirim...) hele istanbul gibi artik kar yagmayan bir bolgede kis ortasi kar lastigi takmadgi gerekcesi ile ceza yemesi kadar komik birsey olamaz, ancak yasalar geregi bu mecburi ise lastigin uzerinde M+S veya kar sembolu olmasini yeglerim.

Bahsettiginiz durumu gosterir bir fotograf varsa paylasmanizi rica ederim zira internette ben bulamadim, ya da yolda tesadufen gorursem artik yakindan inceleyecegim.

Selamlar.