Ynt: Grand Vitara İçin Sessiz + Güvenli Yol Tutuş Sağlayan Lastik Ebatı ve Markası ?
Konuyu açalı 4 yıla yakın zaman geçmiş

Tabii bu süre boyunca, köprülerin altından çok su aktı.
225/65 17 ebadında AT başka marka bulamayınca, internetteki kataloğunda gördüğüm 225/65 17 ATR modelini sorduğum buradaki Pirelli bayisi, bağlı oldukları merkeze telefon açıp, mevcut olduğunu teyid edip, istersem getirtebileceğini söyleyince 1 takıp sipariş vermiştim.
Aldığım Pirelli ATR lastikleri 2010 başında aracıma takıp, geçen yılın (2012) Ağustos ayına kadar, Kasım sonu- Nisan sonu arasında (Mayıs-Kasım arasında da Bridgestone Dueler HT'ler ile dönüşümlü) kullandım.
2012 Ağustosunda, zaman zaman uğradığım buradaki BF Goodrich bayisinde, uzun zamandır ülkemizde bulunmayan, (aracımızın kullanım klavuzunda yazan diğer ebat) 225/70 16 All Terrain T/A'nın siparişle getirtilebileceğini öğrenince hemen 1 takım sipariş verdim tabii. ANCAK 1 takım da 16" jant almam gerekiyordu. Bir süredir internette aracımıza uygun ölçütleri taşıyan 16" jant araştırıyordum. Kor Metal'in 3-4 modeli uygun görünüyordu. Bu modellerden birini internette kampanyada görünce %25 indirimli olarak aldım.
Hem jantlar hem de lastikler 2-3 gün içinde ulaştı. Yağışsız sezonda kullanmayı düşünmesem de, Ağustos ayında olmamıza rağmen taktırıp 2 gün denedim. Sonra yine eski lastiklere döndüm. Artık iş çok daha kolay ve kısa sürüyor; yeni jantlar üzerinde yeni lastikler, orjinal jantlar da üzerinde eski lastikler olduğu halde çıkarılıp takılıyor. Kasım sonunda tekrar BF Goodrich'leri taktım. Asfalt üzerinde biraz daha gürültülü. Off-road yapmasam da, toprak ve çakıl orman yollarında dolaştığım içim özellikle karla kaplı olduğunda performansını merak ediyorum...