grand vitara lastik ebatı ve uyumu ''bf goodrich all terrain''

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ulash1907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,346

ulash1907

Ana Kamp
Yer
ayvalık
selamlar araç 2004 5 kapı grand, bildiğim kadarıyla orjinal ebatı 215-70-16, şu an üzerindeki 235-65-16 asfalt lastiği üstelik üretim tarihi 2006 16. haftası yani acilen almam gerekiyordu BFGoodrich All Terrain T/A siparişi verdim şu an gemideymiş önümüzdeki hafta gelecek aklıma takılan araçta yükseltme yok kolay kolay yapmakta istemiyorum 225/70 R16 ebatı büyük gelir mi? bir de kalan lastikler değerlendirilebilir mi yoksa 5 yaşında olduğu için çöpe mi gider...

Etiketler
Ynt: grand vitara lastik ebatı ve uyumu ''bf goodrich all terrain''

ulash1907' Alıntı:
selamlar araç 2004 5 kapı grand, bildiğim kadarıyla orjinal ebatı 215-70-16, şu an üzerindeki 235-65-16 asfalt lastiği üstelik üretim tarihi 2006 16. haftası yani acilen almam gerekiyordu BFGoodrich All Terrain T/A siparişi verdim şu an gemideymiş önümüzdeki hafta gelecek aklıma takılan araçta yükseltme yok kolay kolay yapmakta istemiyorum 225/70 R16 ebatı büyük gelir mi? bir de kalan lastikler değerlendirilebilir mi yoksa 5 yaşında olduğu için çöpe mi gider...

Merhaba. Bu aracın iki standart lastik ölçüsü var.

Biri 215/70/16 diğeri 235/65/16.

Halihazırdaki lastiklerinizi dişleri yeterliyse en azından yağmurlara kadar kullanırmışsınız aslında.

225/70/16 büyük gelmez normal şartlarda. 235/70/16 ise sınırdır.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, sipariş verdim derken ismimi ve numaramı bıraktım haftaya lastikler gelince arayacaklar benim istediğim ölçüler büyük ihtimalle olur dediler, aslında lastiklerin diş durumu iyi fakat internet araştırmasında 4 yaşına geçmiş lastiklerin riskleri olduğunu okudum, onun için, değilse gerek ekonomik olarak gerekse lastik durumu olarak kışa kadar beklemek istiyordum aslında.

ulash1907' Alıntı:
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, sipariş verdim derken ismimi ve numaramı bıraktım haftaya lastikler gelince arayacaklar benim istediğim ölçüler büyük ihtimalle olur dediler, aslında lastiklerin diş durumu iyi fakat internet araştırmasında 4 yaşına geçmiş lastiklerin riskleri olduğunu okudum, onun için, değilse gerek ekonomik olarak gerekse lastik durumu olarak kışa kadar beklemek istiyordum aslında.
BFG at sınıfının belkide en iyisi yağışlı havalarda çim çamur ve karlı zeminde çok iyi asfalttada fazla sesi yok ben 4 mevsim kullanıyorum herhangi bir yıpranma belirtiside yok takalı 1.5 yıl oldu hala yumuşak ve iz aralarındaki renkli şeritleri hala duruyor fakat lastik bana biraz ağırmış gibi geldi araç çevirmekte zorlanıyor aynı ebatta bir at takıp denedim araç bfg den çok daha rahat ilerliyor bfg biraz yoruyor gibi ama tabi bu benim görüşüm ama genel manada menmunum size tavsiyem 70 yanaktan aşağısını takmayın 225 70 granta uygun

selamlar
grand vitaraların 1.6 3 kapı versiyonunda 215/65/16 ebadı, 2.0 5 kapı versiyonunda ise 235/60/16 ebadı fabrika çıkışı standarttır.birde 1.6 lar için 195/70/15 ebadı (çelik jantlarla) mevcut ama ben türkiyede görmedim bu bilgi sadece kullanım kitapçığındaki bilgi. ;)

bende de 2.0 5 kapı var aracın üzerinde ise michelın latitude tour hp model 235/60/16 lastik var.stepne ise hala orjinal üzerindeki üretim tarihinden anladım.bu bilgiye ise (DOT xx yyzz diye yanak kısmında mevcut)yani fabrika bridgestone dueler h/t 647 serisi lastik kullanmış.

aslında benden önceki sahibinin takmış olduğu michelin lastiklerin performansını beğenmedim asfalt kullanım ağırlıklı çünkü... daha önceki aracım olan nissan terrano da lassa competus a/t kullanıyordum ve çok memnundum.

şimdi ise acaba bizim g.vitaralara 235/60/16 yerine 225/70/16 uygun olur mu düşüncesindeyim eğer olur ve sürtme falan yapmazsa kullanıma bağlı olarak a/t lastik almayı istiyorum.

bf goodrich iyi bir seçenek gibi görünüyor. :smiley:

cooper stc ye de bir bakın derim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri