Grand Vitara Lastik seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan camouflage Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,016

camouflage

Tulpar
Yer
Bolu
1999 Model 2.0 5 kapı Grand Vitara aracımın lastiklerini değiştirme arefesindeyim.
Orjinalde 235 60 16 olan ebatları, 215 65 16 olarak değiştirirsem, hem seri, hemde azda olsa yüksek olacağını düşünüyorum, yapılabilirliği kullanışlılığı konusunda bir fikir verebilirseniz sevinirim.

Etiketler
Ynt: Grand Vitara Lastik seçimi

235/75/16 veya 225/75/16'ya ne dersiniz? Metehan41 arkadaşımız yakınlarda bu ebat lastik taktı G.V. aracına.

Araçda yükseltme kiti olmadığı için, yanaklardan inceltmeden yükseltmede çamurluk içlerine değeceğinden korkuyorum.

arkadaşlar selamlar. benim araçta yükseltme kiti var ve 225/75-16 lastik var. geçen hafta başka bir arkadaşın aynı model aracına yükseltme kiti olmadan benim lastikleri jantlarıyla komple taktık ve olmadı. arka lastikler tam sıfır yerine girdi. fakat esnemede sürttü. önler ise hiç olmadı. sağ-sol manevrada sürtmediği yer kalmadı. bunu göz önüne alın derim ve yükseltme kiti olmayan araçlarda lastik ebatlarıyla fazla oynamayın bence...

Yükseltme kiti olmadığını unutmuşum araçta. :smiley: Bu ara ekstrem off-road hesaplarına dalmış durumdayım. :smiley:

Berkay arkadaşımız araştırmaları sonucu kendi aracına lastik bakarken bu bilgilere ulaşmış. Umarım işinize yarar:
Not: Ek bilgi olarak amortisör kulesinin üstüne takılacak 2-3 santimlik kauçuk parçalarda işe yarar.

Baya bi yurtdısı forum gezdim ve genel sonuç orjinali 235/60/R16 olan 5 kapı grand vitaralara 225/70/R16 lastikler sorunsuz bir şekilde takılabiliyor. Ancak orjinali 215/65/R16 olan (benimki gibi) lastiklere kimisi birsey olmaz tak diyor kimisi de yükseltmen gerekir diyor. Aradaki fark ise 230/60/R16 takılı jantların 7'' kalınlıkta olması benimkiyse 6,5'' olmasıymış..

Mustafa Bey federalde benim ebatları bulamadım.

Onur Silverstone desen olarak ATlere daha yakın sanki hem MT hem de AT gibi rahat olabilir. Yarın bayiyi araycam bakalım lastik varmı ellerinde.

En son ihtimal olarak 225/70/R16 ebatlarında Maxxis 751 buldum onu takıcam.
http://www.maxxis.com/products/automotive/product_detail.asp?id=5471

camouflage' Alıntı:
1999 Model 2.0 5 kapı Grand Vitara aracımın lastiklerini değiştirme arefesindeyim.
Orjinalde 235 60 16 olan ebatları, 215 65 16 olarak değiştirirsem, hem seri, hemde azda olsa yüksek olacağını düşünüyorum, yapılabilirliği kullanışlılığı konusunda bir fikir verebilirseniz sevinirim.
İlhami bey, 235/60/16 dış çapı: 68,84 cm, 215/65/16 dış çapı: 68,59 cm dir. Yani çap biraz azalıyor. Lastik eni de az olunca jantınızın eni 7 " ise uygun olmaz. Birçok lastik firmasının ürünler bölümünde verilen lastik ölçüleri yanında uygun olacağı jant genişlikleri aaralıkları da verilir. Bunu göz önüne almanız gerekecek.
Bu arada lastik çapı hesabının nasıl yapıldığını örnekle veriyorum;
235 / 60 / 16 için 23,5 x 0,60 x 2 + (2,54x16") = 68,84 cm
Burada 235 = mm cinsinden lastik eni cm ye çevriliyor 23,5 cm
60 = %60 tek yanağın lastik enine oranı . dolayısıyle tek yanak yüksekliği hesaplanıyor 23,5x%60=14,1 cm bu değer 2 ile çarpılarak 2 yanak yüksekliği bulunuyor =28,2 cm...
En son 16" jant çapı cm ye çevriliyor.
2 yanak ve jant çapı toplamı dış çap ölçüsünü veriyor.

sevgiler
Erdal

Sanırım ve korkarım orjinal ebattan dışarı çıkış oldukça maliyetli olacak.
235/60/16 ebatta lastikde nedense bayilerde yok satıyor. Bu ebadı sadece Grand Vitara ve RAV4 ün kullandığını biliyorum. Ağustos başında bayiye gelecekmiş bekliyorum...

Benim bir önceki mesajımı atlamış olabilirsiniz. Bir de XXSilveradoXX rumuzlu arkadaşımız takım halinde 235/65/16 ebatlı Wrangler MTR satıyor.
Belki işinize yarar.

XXSilveradoXX rumuzlu arkadaşın ilanını daha önceden incelemiştim.
Sıkıntım zincir takmam gerektiğinde (yer ile teması daraltmadan yanak yükseltirsem) çamurluk içlerinin hasar görmesi.

Sorunumu bugün, aracıma Bridgestone Dueler A/T 694 - 235/60/16 100H takarak giderdim. Soruma yanıt veren tüm arkadaşlara teşekkürler...

merhaba arkadaşlar 1996 model kıa sportge marka jeep im var bende lastik arayışı içindeyim şuan üzerinde 205/70/15 brigeston marka var araca biraz yüksekli vermek ve performansını karda ve çamurda başarılı olan lastik arıyorum özeliklere uygun lastik marka ve fiyatları ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR