Grand Vitara LPG Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Vanguard Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,726

Vanguard

Kamp I
Arkadaşlar Suzukiler hakkında fazla bir bilgim yok. Sadece tüm Japon otomobilleri gibi uzun ömürlü olduklarını biliyorum. Benim sormak istediğim Grand Vitaralarda LPG için sadece normal LPG deposu takılabiliyor, stepne boşluğu olmadığı için simit LPG deposu takılamıyor değil mi?

Etiketler

Ynt: Grand Vitara LPG Hakkında

bende sordugumda olmaz cevabını almıştım atıker takan bır arkadastan

Çok teşekkür ederim, LPG'siz düşünücez artık, bagaj hayli küçülüyor çünkü.

bu konu tamamen duygusal ve hesap meselesi 100 tl ye gidilecek yeri 65 tl ye gitmek de var .
senede 20.000. km ortalama yapıcak iseniz 100 km de 12 lt tüketimden hesaplanırsa .45 krş dan 9000 tl yakıt tutarıdır lpg ile 3000-3500 tl arası tasarruf saglanır. :smiley:

senede 5000-10000 km yapacaksanız cok da önem taşımaz

1000-1500 sistemin montajı + 300-500 de ruhsata işletimi var ;)

Vanguard' Alıntı:
Çok teşekkür ederim, LPG'siz düşünücez artık, bagaj hayli küçülüyor çünkü.

küçük tüp bagajı fazla etkilemiyor aslında.ama ş.içi 40 krş benzini geçmiyorsan gazı tavsiye etmem . benim arabamda var her depo farklı km yapıyor bazen gazı 35krş yakıyor kafayı yiyorum.yanında birde ilk çalıştırmada yaktığı benzin var oda ikramiyesi.şimdi benzinde kulanıyorum sakin kullanımda ş.içi 40krş gazın sıtresine değmez saygılar

Altan Bey ben de sizin gibi düşünmekteyim artık. Eğer araç 4000-5000 cc gibi devasa motora sahip değilse benzinin masrafına katlanabilirim diye düşünüyorum. Hele arka koltukta bir bebek koltuğu da olacaksa 2 misli düşünüyorum. Tamam LPG güvenli çok araştırdım ama işte. Bir de bagaj durumu işe karışınca 2.0cc'lik bir cip için benzinli kullanıma zevki için katlanılabilir.

Bebek koltuğu sanırım benim için de anahtar kelimeler olacak. Hele depo dikine takılırsa ve deponun kalın saçtan olduğu düşünülürse, arkadan çarpma sonucu ön tarafa darbeyi olduğu gibi iletmesi muhtemel. Tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirler mi? Birde sanki kırsal motorin satılması yasaklandı diye bir ibare okudum Ford kısmında. Eski tip mekanik enjeksiyonlu sistemlerde şimdi euro dizel'mi kullanılmak zorunda?

2005 den sonra cıkan yeni grandlar icin söylediginiz gecerlidir .onlarada zaten lpg olmuyor magnezyum sibob yapısından dolayı .digerleri celik tir . 1998*2004 arası olanlar merdiven tip şaseye sahiptir .

arac üreticileri aracları tasarlarken bazı hesaplar yapar kaza anında arac darbeyi emer kendisi haşat vede pert olur ama içindeki kişilere zarar gelmez amac budur .

şaseli araclar darbe anında darbeyi emmezler kendileri pek haşat olmazlar ,içindekilerin zarar görme olasılıgı biraz daha fazladır ,kolay kolay şaseyi tamponu bagaj kapagını da egip tüpü hareket ettiremezler bu şekil bir darbede darbeyi içindekiler direk hisseder . ancak carpan arac normal bir arac ise bayagı bir haşat olur ve darbenin bir kısmını emebilir derim .

euro n cap carpışma testleri ile ilgili bir konu acmıştım videolar silinmş you tube yi seyredebilenler aratıp araştırsınlar dedigim anlaşılacaktır .

vitara ve grand vitara pek iyi cıkmıyor testlerde malesef insan güvenligi acısından .yeni grandlar icin durum farklı oldukca başarılı bu güvenlik konusunda .kaza anında adeta kendini feda ediyor pert oluyor sahibini koruyor. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR