İyi ki almamışsınız o zaman.

Yayları çok sert,ben de o yüzden değiştirmeyi düşünüyorum.Evli iseniz ve çocuğunuz varsa hiç uygun değil. Opel İnsignia 1.6 T 180 bg düşünüyordum ama ona da benzinle binilmez,lpg de olmuyor.Onu da o yüzden eledim. Bir de bu yarıyıl tatilinde -aracımda asr ve esp ve Hankook İ-Pike kışlık lastiklerim var- kalmam dediğim bir yerde kaldım.Arkamdan 4x4 bir pikap uçtu gitti.

Hem de benden çok daha dik bir yokuştan. Ben de bir daha 4x2 araç almaktan vazgeçtim.Bütçeme uygun olan Duster'ı eşimle inceledik,beğendik.İçi değişince inşallah almayı düşünüyorum. Her aracın kendisine göre artıları ve eksileri vardır.Fiorino mesela şehiriçinde Caddy ve Vito'dan iyidir,pratiktir,yakıtı azdır ama uzun yola gelince işler değişir.Önemli olan aracın sizin kullanım amacınıza uygun oluşudur.Duster tam bize göre,tipine çirkin denemez yani bence güzel,motor zaten kendini kanıtlamış,4x4 sistemi de Nissan,Fiorino'dan çok daha ferah ve konforlu bir araç.Renault ve Nissan da büüyk firmalar sonuçta. Duster çok da küçümsenmemeli.Param olsa Kia Sportage 2.0 CRDİ 184 bg alırdım ama yok işte.

Gene de bu araç bana ve kullanım amacıma gayet uygun. Alıp da 1 m çamura girecek kadar off road sevmem zaten ama gene de fena değil Duster arazide de bana yeter. Vidyolarını izlediğim kadarıyla o gittiği yerlerden gidiyorsa ki gider bana kafi. Şimdi şöyle bu maddiyat işidir,parası olan daha iyisini alır ama parası olmayan pirestij aracı gibi gelebilir.Murat'tan inip Şahin'e binen de aracını prestij aracı olarak görebilir.Önemli olan insanları kırmadan,üzmeden eleştiri yapmaktır ve bir aracın mutlaka iyi yönleri de vardır. Duster'ın hiç mi iyi yanı yok? mesela onu da konuşabilmektir önemli olan.O zaman kimse de size aşırı tepki vermez bence.