Gri Plastiklerde Boya Atması!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,128
Ynt: Gri Plastiklerde Boya Atması!

Tempus' Alıntı:
evet beklediğim cevap geldi :D

Ne varmış bu cevapta? Her araçta olabilecek bir şey bu tür şeyler.Ayrıca benim Duster'ım yok ,Fiorino'm var 2011 model. Onun da birkaç yeri gıcırdıyordu daha ilk aldığımda,servise götürdüm bulamadılar,kendim buldum,söktüm ve yaptım mesela.Eniştemin 2005 model Golf'ü daha bir yıllıkken şanzıman dağıttı mesela...

Etiketler

youngsun' Alıntı:
AKÇALI'nın üzerinde GÜMÜŞ yazan sprey boyasını aldım. Ve bi kat boya atan yere sıktım. Sonuç mükemmel. Lokal boya olmasına rağmen belli bile değil.
Artık soyulsun dökülsün dursun. Bi fıııstlık işi var ;D

İyi olmuş,canınız sıkılmaz hiç olmazsa.Ama Marshall filan alsaydınız daha kalitelidir. :smiley:

8TORnADO9' Alıntı:
Ne varmış bu cevapta? Her araçta olabilecek bir şey bu tür şeyler.Ayrıca benim Duster'ım yok ,Fiorino'm var 2011 model. Onun da birkaç yeri gıcırdıyordu daha ilk aldığımda,servise götürdüm bulamadılar,kendim buldum,söktüm ve yaptım mesela.Eniştemin 2005 model Golf'ü daha bir yıllıkken şanzıman dağıttı mesela...

Genel olarak Duster ile ilgili bu foruma yazılan tüm şikayetlere gelen ortak cevap bu o yüzden ilk kim yazıcak diye bekledim :smiley:

Tempus' Alıntı:
Genel olarak Duster ile ilgili bu foruma yazılan tüm şikayetlere gelen ortak cevap bu o yüzden ilk kim yazıcak diye bekledim :smiley:

Vallahi ben şikayetlere daha önce :"Her araçta olabilir böyle şeyler." diye bir cümle yazmadım ama... Beni o guruptan çıkarın o zaman. Gene de söylüyorum her markada olabilir böyle hatalar. Bir aracı küçümsemek için yazmak da yanlış ben hep bunu savunurum. Duster bir prestij aracı değildir ama çok da küçümsenecek bir araç da değildir. Bir de benim aracım da Fiat Fiorino, 1.3 multijet 95 bg,onu küçümsemek için neler söyleyeceksiniz acaba? Duster'ın yanında sönük kalıyor,ona da kağnı filan mı diyecektiniz? Merak ettim de...

8TORnADO9' Alıntı:
Vallahi ben şikayetlere daha önce :"Her araçta olabilir böyle şeyler." diye bir cümle yazmadım ama... Beni o guruptan çıkarın o zaman. Gene de söylüyorum her markada olabilir böyle hatalar. Bir aracı küçümsemek için yazmak da yanlış ben hep bunu savunurum. Duster bir prestij aracı değildir ama çok da küçümsenecek bir araç da değildir.

e güzel aynı fikirdeyiz o zaman :smiley:

Vallahi ben şikayetlere daha önce :"Her araçta olabilir böyle şeyler." diye bir cümle yazmadım ama... Beni o guruptan çıkarın o zaman. Gene de söylüyorum her markada olabilir böyle hatalar. Bir aracı küçümsemek için yazmak da yanlış ben hep bunu savunurum. Duster bir prestij aracı değildir ama çok da küçümsenecek bir araç da değildir. Bir de benim aracım da Fiat Fiorino, 1.3 multijet 95 bg,onu küçümsemek için neler söyleyeceksiniz acaba? Duster'ın yanında sönük kalıyor,ona da kağnı filan mı diyecektiniz? Merak ettim de...

Mesaja ekleme yapmıştım ama görmediniz sanırım.

8TORnADO9' Alıntı:

Mesaja ekleme yapmıştım ama görmediniz sanırım.

yoo tam aksine uzun süre almak istediğim hatta alıcakken bir satıcının kafasızlığı yüzünden galeriden almadna çıktığım bir araç. Kendi sınıfında çok başarılı.

hatta adam gibi bir otomatik şanzımanı olduğunda mutlaka alıcam.

ama siz gelip ona bir prestij aracı, off road aracı, asfaltta müthiş, arazide 10 numara , Caddy den Vito dan çok daha iyi derseniz o zaman güler geçerim :smiley:

Tempus' Alıntı:
yoo tam aksine uzun süre almak istediğim hatta alıcakken bir satıcının kafasızlığı yüzünden galeriden almadna çıktığım bir araç. Kendi sınıfında çok başarılı.

hatta adam gibi bir otomatik şanzımanı olduğunda mutlaka alıcam.

ama siz gelip ona bir prestij aracı, off road aracı, asfaltta müthiş, arazide 10 numara , Caddy den Vito dan çok daha iyi derseniz o zaman güler geçerim :smiley:

İyi ki almamışsınız o zaman. :smiley: Yayları çok sert,ben de o yüzden değiştirmeyi düşünüyorum.Evli iseniz ve çocuğunuz varsa hiç uygun değil. Opel İnsignia 1.6 T 180 bg düşünüyordum ama ona da benzinle binilmez,lpg de olmuyor.Onu da o yüzden eledim. Bir de bu yarıyıl tatilinde -aracımda asr ve esp ve Hankook İ-Pike kışlık lastiklerim var- kalmam dediğim bir yerde kaldım.Arkamdan 4x4 bir pikap uçtu gitti. :smiley: Hem de benden çok daha dik bir yokuştan. Ben de bir daha 4x2 araç almaktan vazgeçtim.Bütçeme uygun olan Duster'ı eşimle inceledik,beğendik.İçi değişince inşallah almayı düşünüyorum. Her aracın kendisine göre artıları ve eksileri vardır.Fiorino mesela şehiriçinde Caddy ve Vito'dan iyidir,pratiktir,yakıtı azdır ama uzun yola gelince işler değişir.Önemli olan aracın sizin kullanım amacınıza uygun oluşudur.Duster tam bize göre,tipine çirkin denemez yani bence güzel,motor zaten kendini kanıtlamış,4x4 sistemi de Nissan,Fiorino'dan çok daha ferah ve konforlu bir araç.Renault ve Nissan da büüyk firmalar sonuçta. Duster çok da küçümsenmemeli.Param olsa Kia Sportage 2.0 CRDİ 184 bg alırdım ama yok işte. :smiley: Gene de bu araç bana ve kullanım amacıma gayet uygun. Alıp da 1 m çamura girecek kadar off road sevmem zaten ama gene de fena değil Duster arazide de bana yeter. Vidyolarını izlediğim kadarıyla o gittiği yerlerden gidiyorsa ki gider bana kafi. Şimdi şöyle bu maddiyat işidir,parası olan daha iyisini alır ama parası olmayan pirestij aracı gibi gelebilir.Murat'tan inip Şahin'e binen de aracını prestij aracı olarak görebilir.Önemli olan insanları kırmadan,üzmeden eleştiri yapmaktır ve bir aracın mutlaka iyi yönleri de vardır. Duster'ın hiç mi iyi yanı yok? mesela onu da konuşabilmektir önemli olan.O zaman kimse de size aşırı tepki vermez bence.

8TORnADO9' Alıntı:
İyi ki almamışsınız o zaman. :smiley: Yayları çok sert,ben de o yüzden değiştirmeyi düşünüyorum.Evli iseniz ve çocuğunuz varsa hiç uygun değil. Opel İnsignia 1.6 T 180 bg düşünüyordum ama ona da benzinle binilmez,lpg de olmuyor.Onu da o yüzden eledim. Bir de bu yarıyıl tatilinde -aracımda asr ve esp ve Hankook İ-Pike kışlık lastiklerim var- kalmam dediğim bir yerde kaldım.Arkamdan 4x4 bir pikap uçtu gitti. :smiley: Hem de benden çok daha dik bir yokuştan. Ben de bir daha 4x2 araç almaktan vazgeçtim.Bütçeme uygun olan Duster'ı eşimle inceledik,beğendik.İçi değişince inşallah almayı düşünüyorum. Her aracın kendisine göre artıları ve eksileri vardır.Fiorino mesela şehiriçinde Caddy ve Vito'dan iyidir,pratiktir,yakıtı azdır ama uzun yola gelince işler değişir.Önemli olan aracın sizin kullanım amacınıza uygun oluşudur.Duster tam bize göre,tipine çirkin denemez yani bence güzel,motor zaten kendini kanıtlamış,4x4 sistemi de Nissan,Fiorino'dan çok daha ferah ve konforlu bir araç.Renault ve Nissan da büüyk firmalar sonuçta. Duster çok da küçümsenmemeli.Param olsa Kia Sportage 2.0 CRDİ 184 bg alırdım ama yok işte. :smiley: Gene de bu araç bana ve kullanım amacıma gayet uygun. Alıp da 1 m çamura girecek kadar off road sevmem zaten ama gene de fena değil Duster arazide de bana yeter. Vidyolarını izlediğim kadarıyla o gittiği yerlerden gidiyorsa ki gider bana kafi. Şimdi şöyle bu maddiyat işidir,parası olan daha iyisini alır ama parası olmayan pirestij aracı gibi gelebilir.Murat'tan inip Şahin'e binen de aracını prestij aracı olarak görebilir.Önemli olan insanları kırmadan,üzmeden eleştiri yapmaktır ve bir aracın mutlaka iyi yönleri de vardır. Duster'ın hiç mi iyi yanı yok? mesela onu da konuşabilmektir önemli olan.O zaman kimse de size aşırı tepki vermez bence.

Geçmişte bu konular çok konuştuk ve siz onları okumadığınız için bunları yazıyorsunuzda. Ben başından beri Duster i severim, hatta alıp günlük kullanabilirimde diyorum. Sadece kalitesine göre fiyatını pahalı buluyorum ve aracı olduğundan daha fazla abartanlara kızıyorum.

Fiorinoya gelince 3 köpeğim var ve birçok yere birlikte gideriz, o yüzden bizim için ideal araç tipi. Sadece otomatik ve sağlam bir şanzıman olursa ileride eşimde kullanabilir rahat , o zaman alırım , diğer kötü yanları çok dert diil o tip lükslerimiz yoktur :smiley:

Duster alırsanızda şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız binmenizi dilerim.

8TORnADO9' Alıntı:
Her araçta derken her markada bu tarz şeyler olabilir,neden olmasın?

bakın geçmişte benim hatırladıklarım, 6000 km de bir duster'in rot çubuğu asfaltta giderken kırıldı araç yoldan çıkmadan güçlükle durdu. Hiç araziye girip zorlanmamış bir araçmış

sonra alınalı 3-5 ay olan birkaç araçda bagaj kısmında küflenme , çürüme başladı

bir aracın motorundan titreme gibi sesler geldi

şimdi bu boya mevzusu

bilmediklerimde vardır mutlaka ve hepsine her markada olabilir dendi.

Örneğin toyota da böyle birşeyler milyon arabada 1 tane olur , bunlardan daha ufak şeyler için binlerce aracı geri çağırdılar.

Tempus' Alıntı:
Geçmişte bu konular çok konuştuk ve siz onları okumadığınız için bunları yazıyorsunuzda. Ben başından beri Duster i severim, hatta alıp günlük kullanabilirimde diyorum. Sadece kalitesine göre fiyatını pahalı buluyorum ve aracı olduğundan daha fazla abartanlara kızıyorum.

Fiorinoya gelince 3 köpeğim var ve birçok yere birlikte gideriz, o yüzden bizim için ideal araç tipi. Sadece otomatik ve sağlam bir şanzıman olursa ileride eşimde kullanabilir rahat , o zaman alırım , diğer kötü yanları çok dert diil o tip lükslerimiz yoktur :smiley:

Duster alırsanızda şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız binmenizi dilerim.

Teşekkür ederim,hiçbir aracı abartmaya gerek yok,sonuçta ondan daha da iyisi var tabi. İlk çıktığında fiyatları iyiydi ama alan çok olunca malesef artıyor gittikçe. Dediğiniz gibi plastik malzemeleri çok dandik olmuş.Ona kimse bir şey diyemez.Renault Duster gibi olmalıydı bence.Ama bir başlıkta var yeni Renault Logan'ın içi gibi olacak diyordu bir arkadaş. O şekilde olursa yeterli benim için. O şekilde de olur mutlaka.Ben bunu Dacia Romanya'ya da mesaj attım,plastik kalitesinin iyi olmadığını,değişmesini beklediğimi filan yazdım.Tabi ki adamlar bana değişir ya da değişmez demedi. :smiley: Ama mutlaka makyajlanacaktır ve eksiklikleri,şikayet edilen yerleri mutlaka düzeltilecektir.Bence çok geçmeden değişir çünkü bu 3. yılı aracın.Firmalar genelde 3 yılda bir makyaj,5 yılda bir kasa değişikliği yapıyor artık. Dediğim şudur en kaliteli,pahalı markalarda bile üretim hataları olabilir,basit hatalar olabilir.Bu sadece Renault'a ya da Dacia'ya ya da Nissan'a özgü değil,Audi,Vw,Mercedes gibi araçlarda da olabilir.Bu tarz şeyleri küçümsememek lazım,söylediğim budur. Fiorino alacaksanız da otomatik almayın bence,manueli sorunsuzdur,otomatiği sorunlu sanırım.Değişirse bilmem tabi. :smiley: Bir de multijet performans olarak güzel 95 bg ama motorun 1.248 cc oluşu aracı devirli kullanmanızı gerektiriyor,devir düşünce toparlaması zor oluyor.Bence 1.5 olmalı en az motor dediğin.Bilginize,Sevgiler...

Bu arada geçen hafta 2006 Suzuki XL 2.0 TD kullandım. piyasası 35 000 civarında. 2 tane Duster'a değişmem çok beğendim :smiley: hem iç konforu, malzeme kalitesi, ciddi bir arazi aracı oluşu, yakıtı herşeyini beğendim. Düşündüğüm araçlar içerisine girdi günlük kullanım ve piknik kamp amaçlı. İlla ki sıfır araç alıcam derdi olmayanlara tavsiye ederim.

Tempus' Alıntı:
bakın geçmişte benim hatırladıklarım, 6000 km de bir duster'in rot çubuğu asfaltta giderken kırıldı araç yoldan çıkmadan güçlükle durdu. Hiç araziye girip zorlanmamış bir araçmış

sonra alınalı 3-5 ay olan birkaç araçda bagaj kısmında küflenme , çürüme başladı

bir aracın motorundan titreme gibi sesler geldi

şimdi bu boya mevzusu

bilmediklerimde vardır mutlaka ve hepsine her markada olabilir dendi.

Örneğin toyota da böyle birşeyler milyon arabada 1 tane olur , bunlardan daha ufak şeyler için binlerce aracı geri çağırdılar.

Fiat Fiorino Net sitesinde moderatördüm ben,site kapandı ama Fiorino'dan da aynı şekilde vardı şikayetler... Bir sürü,bende dediklerinin hiçbirisi olmadı şükür bir buçuk yıldır.Biraz da şans işi araç işi.

Dediğiniz gibi 2. el alacaklar için iyi araçlar vardır tabi ama ben de 2. el araç almadım hiç.Almayı da düşünmüyorum. Çünkü aracı alıp en az 6-7 yıl binerim.Şimdi 4-5 yaşında bir araç alsam o kadar binemem.Yıllandıkça masrafı da artıyor bir de temizini bulmak pek de kolay değil. Ben titiz ve temiz kullanırım aracımı ama başkası nasıl kullanır bilemem...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR