Gülü Seven Dikenine Katlanır ; LR Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mürsel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,490

Etiketler
Ynt: Gülü Seven Dikenine Katlanır ; LR Defender

viraj denge çubuğu araçta çok büyük bir değişikliğe yol açmıyor, benim aracın denge çubuğu arazide kendiliğinden kopmuştu, sonrasında virajlarda hiç sıkıntı yaşamadım bence uğraşmayın, aracınızın arazi kabiliyetinden çalmayın

selamlar, denge cubugu dahil defenderin yuruyeni, vites kutusu , difransiyeli ,baskisi balatasi on takimi vs. aklima gelmeyen motor ve mekanikteki butun aksamlarini yaptiriyorum ve hic tamir yoluna gidilmesini istemedim iyi olmayan parcayi yenisiyle degistirdim bizim ustada denge cubuguyla ilgili islem yapmis parcayi geri iade edemiyormusuz saglik olsun ne diyeyim... sonrasi sorun yasatirsa bana arazide sokerim baska care yok yeniden bir defender yapiyoruz bakalim
en önemlisi sizin soyledikleriniz dogrultusunda yapiyorum butun forumu hatmettim
herkese cok cok tesekkur ederim

selamlar,
size danismam gereken bir konu daha cikti ben 110 defenderimin(88) motor yuruyen vites kutusu diferansiyel vs.heryerini yeniliyorum simdi benim sorunum:gazdan ayagimi birden cekince ön taraftan hafif bir vurma sesi geliyor onunda yok olmasini istedim. usta sorunun akislerden kaynaklandigini soyledi ve bu akslarin yerlisi icin 20*2-yani 40 ytl gibide fiyati var ama yerlisiymis bunun ithal olanini bulmam gerekli imis saglam olmasi icin ve nereden bulurum fiyati nedir bu ses hakkinda sizlerin bir fikri varmi? defransiyeldede sorun cikma ihtimaline karsi diferansiyelin bana acabilecegi en buyuk masraf ne olabilir yani bunun yenisiy ada cikmasi ne yapmaliyim arkadaslar yardim lütfen...

çok net bilmiyorum ama bu tür sesler aracın yürüyen aksamındaki boşluklardan kaynaklanabiliyor. Aksın yerlisi 40 ytl değildir... o olsa olsa çin malıdır. Otokar en az 200 - 300 ytl civarı olmalı. eğer ağır arazi tarzı sağlam bir çift aks almak isityorsanız getirtmesi ile birlikte iyi bir paraya mal olacaktır. parçalar için Oto Kayalar ve Anıl Otoya danışabilirsiniz.

benimde bildiğim kadarı ile akislerin tanesi 60 ytl fakat ön akislerin mafsalları çok pahalı defransiyele gelince komple değiştirsen dahil 500 ytl yi anca buluyor

yaa belki bilen vardır diye sorayım istedim bizim defenderleri kim yükseltir.bide kaç inç yükseltilir?

yarasa81' Alıntı:
yaa belki bilen vardır diye sorayım istedim bizim defenderleri kim yükseltir.bide kaç inç yükseltilir?
Benim anladığım kadarıyla bu konuda ve her konuda Reha Abinin mutlaka ciddi derecede yararının olacağını düşündüğüm cevabı vardır.

Selamlar,
ah, keske bahsettiginiz kadar bilgili olsaydim.. ne mutlu olurdum, bilemezsiniz..

Soruya gelince, bir Defender'i yukseltmek dediniz mi , 2 cesit yukseltmeden bahsediyoruz..

1) Aracin yere en yere yakin olan "difransiyelin" yukseltilmesi, maalesef onun pratik tek bir yok var, buyuk lastik takmak.. Ama bunu yaptiginizda hem lastikler araci agirlastiriyor, hem de lastik capi buyudugu icin aracin motorunun "iyi" olmasi gerekiyor ;-)

2) Aracin "karoserini" yukseltmek.. Ama bir onceki kadar etkili olmuyor maalesef, ama uygulanabilirligi yuksek.. eh, degisiklik olmasin.. bunun da 2 yolu vardir
a) Amortisorlerin altina "takoz" konmasi.. .oldukca ekonomiktir.. allahin takozu iste.. ama cok da saglikli degil.. desem de... ebnim aracimin on yukseltmesi "takoz" ile yapilmis
b) Helezonlarin "uzun" olaninin takilmasi, bu nispeten daha saglikli bir cozum..

eger nereye yaptirabileceginiz konusunda yardima ihtiyaciniz var ise "Teknik - Servisler" bolumune bakabilirsiniz.. isterseniz bana PM'de atabilirsiniz.. umarim fikir verebilmisimdir...

not: gec cevap icin kusura bakmayin, her nedense uyari mailleri beni unutmus ;-(

Reha abi, seni unutan üzülsün :smiley:)))

1. konuya ek yapmak istiyorum, müsaadenle. uzun süredir takip ediyorum. UK'de bir arkadaş Seri 3'üne Unimog benzeri bir sistem yapmış dört tekere Seri 1 arazi şanzımanı takmış. akslardan aldığı tahriki şanzımanda 1:1 dişli ile alttaki küçük aksa iletiyor. o da tekeri döndürüyor. Güzel bi sistem ama... Seri 1 arazisini TR'de nerede buluruz ki? Seri 2 veya 3'ün arazisi de ucuz değil.. hem de 4 tane lazım olduğu düşünülürse... en iyisi tekerleri büyütmek.

hehehe zihni sinir gibi.

Selam Engin,
oncelikle musade ne demek? rica ederim.. aslinda cok haklisin ama genelde bahsettigin modifikasyon bayagi emek gerektirdigi ve turkiyede yapan gormedigim icin belirtmemistim.. Ama en azindan senaryolar tamamlanmis oldu.. iyi aksamlar, reha

Reha Beye bir soru da benden
"Aracın amortisörlerinin altına takoz koymak" suretiyle yükseltmek seçeneğinde bu yükseltmenin kaç cm. olması gerektiğini merak ediyorum . Referans noktası neresi alınır? Mesela lastik üstü refarans alınırsa çamurlukla arasında kaç cm. olmalı ? Teşekkürlerimle...

Selamlar,
takoz aracılıgı ile 1 en fazla 2 ınch dıye dusunuyorum. Onemli olan camurluk ıle mesafesi degil, hareketli aksamın tolore edebilmesi.. Genelde yaydan veya amortisorden 2inch problemsiz kurtarıyor.. Fazlası da yapılıyor ama maalesef benim detaylı bilgim yoki zşra niyetim olmadığı iicin arastırmadım maalesef ;-(( reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR