Ynt: Gülü Seven Dikenine Katlanır ; LR Defender
Selamlar,
ah, keske bahsettiginiz kadar bilgili olsaydim.. ne mutlu olurdum, bilemezsiniz..
Soruya gelince, bir Defender'i yukseltmek dediniz mi , 2 cesit yukseltmeden bahsediyoruz..
1) Aracin yere en yere yakin olan "difransiyelin" yukseltilmesi, maalesef onun pratik tek bir yok var, buyuk lastik takmak.. Ama bunu yaptiginizda hem lastikler araci agirlastiriyor, hem de lastik capi buyudugu icin aracin motorunun "iyi" olmasi gerekiyor ;-)
2) Aracin "karoserini" yukseltmek.. Ama bir onceki kadar etkili olmuyor maalesef, ama uygulanabilirligi yuksek.. eh, degisiklik olmasin.. bunun da 2 yolu vardir
a) Amortisorlerin altina "takoz" konmasi.. .oldukca ekonomiktir.. allahin takozu iste.. ama cok da saglikli degil.. desem de... ebnim aracimin on yukseltmesi "takoz" ile yapilmis
b) Helezonlarin "uzun" olaninin takilmasi, bu nispeten daha saglikli bir cozum..
eger nereye yaptirabileceginiz konusunda yardima ihtiyaciniz var ise "Teknik - Servisler" bolumune bakabilirsiniz.. isterseniz bana PM'de atabilirsiniz.. umarim fikir verebilmisimdir...
not: gec cevap icin kusura bakmayin, her nedense uyari mailleri beni unutmus ;-(