Güney Amerika Seyahati (yardım)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan minutari Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,007

minutari

Ana Kamp
Herkese merhaba,
30 Nisan 2014 de THY ile üç arkadaş Brezilya Sao Paulo' ya gideceğiz. Uçak biletlerimizi aldık. Dönüş tarihimiz 20 Temmuz 2014 ancak esnek bilet aldık ve duruma göre erken de dönebiliriz.

2 Mayıs' da Buenos Aires' de olmamız lazım. Oradan Uruguay Montevideo' ya geçip tekrar Brezilya' ya giriş yapacağız.
Planlama ile ilgili bilmediğim birkaç konu var. Yardımcı olacak tecrübeli arkadaşlar var mı ?

* Brezilya' dan Arjantin ve Uruguay a geçip tekrar Brezilya' ya döndüğümüzde (yani Brezilya' ya giriş çıkış, tekrar giriş yapacağız) yine 90 günlük vize veriyorlar mı ?
* Sao Paulo' dan Arjantin Buenos Aires' e otobüs ile gitmeyi düşünüyoruz. Bu yolculuk kaç gün sürer ve maliyeti nedir ?

Şimdiden Teşekkürler...

Ynt: Güney Amerika Seyahati (yardım)

* Brezilyada 6 ay içinde toplamda, 90 gün kalınabileceğini biliyorum. Sağlam bilgi için İnternet yerine Brezilya konsolosluğundan telefonla bilgi almak sorun olmamalı?
* São Paulo ile Buenas Aires arası, otobüs ile R$310(129 Dollar) ve 46 saat !

Bilmem bu geziye yeteri kadar hazırlandığınızdan emin misiniz ? Umarım düşündüğünüz gibi geçer.

Verdiğiniz bilgi için çok Teşekkür ederim. Sanırım Arjantin' e uçak ile geçmek daha mantıklı olacak.
Valla pek hazırlandım mı bilmiyorum ama biraz da Allah' a emanet gidiyoruz dersek doğru olur :smiley:
Son 10 ayda 7 ülkeye gittim. Güney Afrika, Japonya, Güney Kore, Azerbaycan ve Fas' da seyyar satış bile yaptım. Hikayemiz çok başka yani :smiley: Şimdi de One Direction konserleri için gideceğiz kısmetse. Şükür şimdiye kadar sorun olmadı. Olduğunda da Türk işi çözdük ;)
Güney Kore' de Dünya Kupasının yapıldığı Seul deki Olimpiyat stadına tezgah açtık. Anında tepemizde 5 polis bitti. Yarım saat ikna edemedik. En son polislere daha önce cep telefonuma indirdiğim Kore Gazi'si bir amcanın fotoğrafını gösterdim. Dedem burada sizin için savaştı, siz bizi kovuyorsunuz dedim. Adamlar sonra aşka geldi. Hem izin verdiler, hem de her saat başı gelip işler nasıl, sorun var mı diye sorular :smiley:

Bakalım şimdi Brezilya. Tehlikeli bir ülke. Ama kararlıyız, deneyeceğiz.
Hayırlısı olur umarım.
Saygılar.

Güney Afrika, Japonya, Güney Kore, Azerbaycan ve Fas' da seyyar satış bile yaptım.
Şükür şimdiye kadar sorun olmadı. Olduğunda da Türk işi çözdük ;)

:D Ha ha ha! Enfes!

Ben de utanmadan hangi bankayı ( kanuni yada kanunsuz ) soydunuz diye soracaktım. Avatarınızdaki, Fas'da çektirdiğiniz fotoğraftanda emekliliğinize daha oldukca var diye okunuyor. ;)
Bir tahminde bulunmama müsaade ederseniz, Türkiyenin gümüş mücevheratta fahri distribütörlüğünü yapıyor olmalısınız ? :smiley:

Forum "paşa paşa" yapılmış gezi yazıları ile dolu. İlgimi çekenler ise; yabancı dili olmadan tek başına müslüman ülkeleri gezen bir "din kardeşimiz"le, yine "başını alıp giden" bir gencin uzak doğu serüvenleri. Sizde bu ligte yazarsanız, bende dahil severek takipçilerinizin bol olacağına eminim. Başlık olarak " Dünyayı Yırtmak" a ne dersiniz ? Bizde sanal destekçiniz oluruz. Üstelik, "param yok", "vaktim yok", "yerim dar" diyenlere "kurs" açmış olursunuz. :D
Ama önceden kendinizi az da olsa tanıtmanız sanırım fena olmaz. :smiley:

Teşekkür ederim Mesut Abi, ne güzel yorumlamışsın...
Ama senin de dediğin gibi ne banka soyduk, ne de gümüş mücevherat tüccarıyız. İnan bir çok ülkeye cebimizde gidiş paramız, az biraz da harçlık ile çıkıyoruz. Ama dedim ya; insan da biraz cesaret ve kalbi de temiz oldu mu, inan Allah yardım ediyor. Çok şahit olduk...

İsmim Zafer. İstanbul' da yaşıyorum. 2 sene öncesine kadar büyük bir şirkette 10 yıl boyunca Satış-Pazarlama'nın her kademesinde çalıştım. En son Bölge Müdürlüğü görevinde iken Genel Müdür ile tartışıp (tartışılması gereken son adammış) atıldım :smiley:

Şimdi tüm Türkiye' de etkinlikleri (maç, konser, miting vb.) takip ediyor, bu etkinliklere özel ürünler (tişört, atkı, bere, bandaj, vs) yapıp satıyoruz. Son bir yıldır yurtdışı işlerine de çıkmaya başladık. Güney Afrika Justin Bieber, Fas Rihanna, Japonya ve Güney Kore Metallica, Azerbaycan Lenkeran Fenerbahçe maçlarına gittik. Para kazandınız mı dersen; çok sefalet çektiğimiz de oldu ama şimdiye kadar hep alnımızın akı ile çıktık :smiley: Zaten en kötü durumda bile ah vah çekmek yerine sürekli gülüp, kahkaha atıp geçiyoruz olaylara :smiley:

Aslında yazmaya yeni başladığım bir bloğum var; İncelerseniz sevinirim.

http://anasinisattigimindunyasi.blogspot.com.tr/

Güney Afrika yazımı bitirdim. Şimdi Japonya'yı yazıyorum. Bu anıları mutlaka bir yerde toparlamak lazım değil mi ;)

Saygılarımla...

Biz yaklaşık bir ay önce kişi başı 3.300 TL den aldık. Ama dönüş Dünya Kupası bitişi olduğu için pahalı aldık. Dün 19 Şubat 10 Mart gidiş dönüş baktım 2.500 TL ye bulunabiliyor Thy den.

dediğiniz gibi thynin sayfasından 19subat-30mart gidiş dönüş biletler 2500 tek yön biletlere bakınca yine aynı tarihte 19 şubattaki biletler 2900 tl.neden daha pahalı bir türlü mantığını anlamadım bilen biri varsa andınlatsın beni

Yurtdışı hatta yurtiçi biletlerde bile Gidiş Dönüş bilet almak Tek Yön bilet almaktan her zaman daha avantajları.

Merhaba,
Uzak doğu tarafına tek yön hesaplı bilet bulabilirsiniz ama maalesef Güney Amerika ülkelerine uçak biletini gidiş dönüş almak gerekiyor. Biletin ucuz olması için gideceğiniz şehir ve döneceğiniz şehir aynı olmalı. THY Sao Paulo' ya direkt uçar, o yüzden biraz pahalıdır. Ben Rio' ya 671 Euroya British Airways' den gidiş dönüş bilet aldım, dönüşün 6,5 ay sonra olacağı için kampanya bileti alamadım. THY dahil bir çok havayolu şirketi bir ay içerisinde dönmek kaydıyla kampanyalı bilet satar, bunlar oldukça hesaplıdır, havayolu şirketlerinin sayfalarından takip edebilirsiniz. Brezilya ve Arjantin' de otobüsle seyahat bize göre pahalı uçak ise çok çok pahalı. Ben 4 Martta Rio dan başlıyorum, umarım biryerlerde karşılaşırız.

map_of_south_america.jpg

Sevgili Srpc,
Öncelikle aynı dönemde aynı kıtada olacağımızı bilmek güzel. Biz 2-4 Mayıs Buenos Aires, 5-7 Mayıs Montevideo, 8-9 Mayıs Rio ve 10 Mayıs'tan sonra da Sao Paulo da olacağız. minutari@gmail.com mail adresim. Buradan ulaşabilirsiniz. Bilet konusunda yazdıklarına katılıyorum. Bu arada umarım British Airways den bilet alırken aktarmada Transfer Vize istediklerini biliyorsundur. Biz bu sebeple (çünkü transit vize almak çok zor) British Airways dan kişi başı 1.915 TL ye aldığımız biletleri iptal ettirmek zorunda kaldık.

Ben , kasım -aralık 2013 de o bölgedeydim.
Usahia ya kadara indim.

Arjantin de gezilecek 3 önemli yer var
-Buenos Aires
-Usahia - Fin Del Mundo
-Iguazu Şelaleri

Arjantinde
paranız nakit USA Dolar olursa %40 tasarruf edersiniz.
Resmi kur 1 Dolar : 6 Pezo
Karaborsa kur 1 Dolar: 9.75 Peso
Aralık 2013 fiyatları

Doları Buenos Airesin en önemli caddesi Florida Caddesinde bozdurursunuz.
Caddede her 50 metrede "kambio, kambio" diye bağıran tipleri görürsünüz.
Onlara güvenemzseniz, pasaj içlerinde dışardan ne olduğu belli olmayan doviz büroları var. Onlar birazx daha yüksekten bozarlar hemde güvenlidir.

Güney Amerika demek Arjantin demek.
Bu nedenle diğer ülkelere fazla zaman ayırmayın.
Montevideo da bir şey yok. Bir gün bile yeterli,
Buenos Airese daha çok vakit ayırın.-en az 5 gün-

Iguazuya gittiğinizde , zaten şelaler ,Paraguay, Brezilya-Arjantin arasında , üç ülkeye de giriş çıkış yaparsınız.
Brezilyadan - Paraguaya geçişte gümrük kapısı , kontrol - pasaport yok.
ama, gecelemeyi arjantin tarafında yaparsanız iyi olur.

Koskoca kıtayı gezmeye gittiğiniz unutmayın.
Harita sizi yanıltır

Ben , Patogonya da 250 km motorsiklet sürdüm, bir tek canlıya rastlamadım.

Merhaba, siz transit vize konusunu söyleyene kadar bu konuda bilgim yoktu. Maalesef bilet aldığım acente bu konuda beni uyarmadı, siz uyarmasanız büyük bir sorun yaşayacaktım. Bu gün vize için İmir Konsolosluğu ile irtibata geçtim, iki haftadan fazla vaktim var sanırım bu süre içinde halledebilirim. Biletimin iptali ya da iadesi mümkün değilmiş, parası önemli değil de Avustralyadan gelecek bir arkadaşla buluşacağız, ona karşı mahcup olacağım. Havayolu şirketindeki görevli Türkler için ve Latin Amerika ülkelerine gidenlere bu tür vize uygulandığını söyledi. Yüz karası bir uygulama, gerçekten sinir bozucu. Neyseki sayenizde erken bilgi sahibi oldum.

Buradan, seyahate çıkmayı düşünenleri sizin aracılığınızla uyarmış olalım, THY Sao Paulo uçuşu bilet olarak biraz pahalı ama gidiş dönüş transit vize ücretleri ile sanırım arada fazla fark kalmayacak. İşlemleri bitirdikten sonra bilgileri buradan aktarırım.

Sevgili Bülent Koçoğlu,
Kısa ama öz bilgilendirme için Teşekkür ederim.

Sevgili SRPC,
Transit Vize konusunda bilgin olmaması ve içinde bulunduğun duruma gerçekten çok üzüldüm. Bu arada British Airways İstanbul merkezi ile bu konuda daha önce görüşmüştüm. Transit Vize için istenilen belgeler aynı olsa da normal vizeye göre daha rahat alındığını belirtmişlerdi. Umarım bu konuda sorun yaşamazsınız...

Merhaba, İzmir' den transit vize için başvuruda bulundum, 4 Marta kadar yetişeceğine dair garanti vermiyorlar. Transit vizede ek ücret alıp işlemleri hızlandırma olayı da yok. Mevcut bileti yakıp yeni bilet almak yerine şansımı denemek istedim. Daha yola çıkmadan macera başladı:smiley: Umarım insanlar bu yazışmaları okuyordur ve onlar benim düştüğüm duruma düşmezler. Uyarınızın boşa gitmeyeceğine ve pasaportumun zamanında geleceğine inanıyorum, tekrar teşekkürler.

Nevzat

Merhaba,
Bu notu Buenos Aires' ten yazıyorum. İngiltere transit vize talebimi reddetti, verdiğim 90 USD ve uçak bileti yandı, başka ülke üzerinden tek yön bilet aldım ve Rio ya gittim. İngilizler sık sık insanlıktan ve insan haklarından dem vurur ama yaptıklarının ne insanlıkla ne de insan haklarıyla ilgisi yok. Bir de pasaportla birlikte verdikleri red mektubuna aldıkları vize ücretini iade etmeyeceklerini, uğradığım kayıplardan dolayı mahkemeye gidemeyeceğimi yazmışlar. Hem haydutlar hem küstahlar, ayağım o topraklara değmediği için memnunum aslında.
Arjantin, Brezilya ve Uruguay a girişte sadce giriş çıkış damgası vuruluyor, ben de yarın Buenos Airesten günübirlik Uruguay a gideceğim, günü birlik seyahatlede nasıl bir prosedür var öğreneceğim, daha sonra yazarım size. Arjantine mutlaka dolar yada euro getirin, sokakta bozdurduğunuzda önemli oranda kar ediyorsunuz.
Ben buradan en güneye gidiyorum, maalesef yollarımız kesişmeyecek.
Size iyi yolculuklar diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR