Ynt: Gürcistan Sınırları İçinde Olan Rusya'ya Bağlanan Yol Yapılmış.
osman eğitimci' Alıntı:
turbolinea gönderdiğiniz bu bilgiler için çok teşekkürler.Biz 5-6 öğretmen arkadaş kendi özel aracımız ile 16 mayıs 22 mayıs tarihleri arsında vladikavkas, nalcik, çerkesk, grozni ve mahaçkale gezisi yapmak istiyoruz. Bu bölgelerle ilgili sizin yazılarınızı okudum.Kalabileceğimiz uygun oteller, yemek yiyebileceğimiz yerler ve dikkat etmemiz gereken konular hakkında daha ayrıntılı bilgiler verebilirseniz sevinirim.Önceden internet üzerinden rezervasyon yapmadan , gittiğimiz zaman buralarda uygun oteller bulabilir miyiz.Bu şehirler arasında gece seyahat etmekte bir sakınca var mıdır.Dönüşü Mahaçkale' den hazar denizi boyunca Bakü'ye inerek ve oradan Tiflis üzerinden planlıyoruz.Daha önce Bakü'ye gittik, fakat aradaki yol nasıl.itmeden araçlara yurtdışı kasko yaptıracağız.Rusyada sigorta nasıl yaptırabiliriz.Ordu'dan selamlar... osmanozyurt1@hotmail.com
baku de oteller genelde pahalı...en ucuz otel 100 tl den aşağı değil...ben çok araştırmıştım bulamamıştım...ama ucuz vardı bir kaç tane...35 manattan aşağı booking.com da bulamadım...35 manatta 100 tl civarında para yapıyor...baku de sormuştum 15 manat a da varmış ama ben gidip kalmamıştım.
rusya tarafında yollar tamamen yapılı...rusya da asla yollar kötü olmaz.azerbaycan tarafında da yolların bozuk olacağını sanmıyorum. ben gürcistan tarafından girmiştim...tekrar gürcistan tarafından çıktım...yollarda sorun yoktu azerbaycan da...sadece hızlı gitmeyeceksin şehir içinde 60 km yi geçmemeyeceksin azerbaycan da...hemen ceza yazıyorlar...2 kez bilmeden radara girdim...yol boyunca 60 km hızı geçme azerbaycan da...hız kurallarına uyman lazım
azerbaycan da sigorta işi girişte oluyor...15 manat yol vergisi 10 manat sigorta parası alıyorlar...yaklaşık 25 manat tutuyor...parayı gümrüğe gelmeden önce gürcistan ya da rusya da manata çevirebilirsin.
rusya yeşilkart sigorta istemiyor ama vladikavkaz da yeşil kart sordu çeviren polis...ben yok deyince biraz uğraştırdı sonra bıraktı.bence bahane idi yaptığı...rusya ukrayna polonya ya kadar gittim...polonya nın girişince bile polis green card sormadı...ukrayna da da girişte var dedim...bakmadan saldı...kısacası yaptırmana gerek yok...
ben yessentuki de santa kvs otelde kalıyor...yatakhane tarzı televizyonsuz otelde 500 ruble yani 30 tl ye kaldım...6 yatak var ama senle kalmıyor kimse...ben sordum oda başı mı diye ama kişi başıymış ama yine de yalnız başıma kalabiliyormuş. diğer 2 li odalar ise 1200 ruble 75 tl civarında...
vladikavkaz nalcik de gürcistan ve azerbaycan tarafında hep gece seyahat ettim.ukrayna da da gece seyahat ettim...hiçbir sorun yaşamadım çerkesk te de sorun olacağını sanmıyorum. ingusya grozni mahackale de durum nedir bilmiyorum.forumdan giden arkadaşlar güvenli olduğunu söylüyor fakat orada sorduğum kişilerin bazıları güvenli olduğunu kimisi ise çeçenlerin türklere asla dokunmayacağını söylüyor.. o taraf sorunlu olduğu için gitmek istemedim.çünkü çeçenya dünya nın en tehlikeli 10 bölgesinden biri...
azerbaycan da yemek sorunu yaşamazsınız...gürcistan da da tbilisi de bir sürü türk lokantası var...vladikavkaz da azerilerin işlettiği güzel lokantalar var ama orada sormanız lazım... vladikavkazdan sonra pyatigorsk a giderken yol üzerindeki lokantaların yemekleri güzel değil. nalchik de navigasyondan aramıştım...merkezde old baku diye bir restaurant varmış...burada yiyebilirsiniz. ben yemedim ama sorun olacağını sanmıyorum.
internetten rezarvasyon yapmadan da otele gidebilirsiniz...yapsanız da aynı olur yapmasanız da...azerbaycan da yapmadan gitmiştim.otel fiyatları biraz daha yüksek fiyat vermişlerdi. azerbaycan için yaparsanız iyi olur...
soracağın bir şey varsa seve seve yardımcı olurum.
ben kendimi gezginliğe adadım.rusya benim her şeyim...gürcistan da öyle...