Birçoğumuzun sorunudur.Onu da alalım bu da lazım olur yedeği olsun derken çanta ağırlaştıkça ağırlaşır.Peki ama kışın katılacağımız hava sıcaklığı -10derece civarı birkaç günlük kampta bütçemize uygun malzemeler ile hafif çanta nasıl hazırlanır.Böyle bir etkinlikte sizin çantanız kaç kg geliyor.
Çanta(boş) 2- 2.5kg
Uyku tulumu(sentetik) 2- 2.3kg
Çadır(hafif, 2kişilik) 2.5kg
Mat12mm 0.3kg
Kamp ocağı, benzin(0.9lt),şişe 1kg- 1.5kg
Giyim Malzemesi
Kap kacak
Yiyecek
İçecek(su, kar eriterek yapılırsa hafiflik sağlanır)
Teknik malzeme(3K) aldık diyelim
.......
+20kg
Hem uygun fiyat hem hafif çanta kışın nasıl olur bilmiyorum ama çantam ağırsa şunları yapmaya çalışıyorum;
Birbirini tanıyan iki kişi malzemeleri ikiye ayırarak çadır gibi malzemelerde ağırlıktan tasarruf sağlanabilir.
Ağırlık 15kg (benim için ideal) seviyesine düşürülemiyorsa baton veya ormanda kurumuş bir ağaçtan değnek yaparak yükün bir kısmı kollarla paylaşılır.
Kaliteli sırt sistemi olan bir çanta ile yükü omuzlardan belinize aktarmış olursunuz.Çantanın bel kolonları ve omuz kolonları doğru şekilde ayarlanarak omuz ve sırta uygulanan kuvvet azalabilir...........
Çanta(boş) 2- 2.5kg
Uyku tulumu(sentetik) 2- 2.3kg
Çadır(hafif, 2kişilik) 2.5kg
Mat12mm 0.3kg
Kamp ocağı, benzin(0.9lt),şişe 1kg- 1.5kg
Giyim Malzemesi
Kap kacak
Yiyecek
İçecek(su, kar eriterek yapılırsa hafiflik sağlanır)
Teknik malzeme(3K) aldık diyelim
.......
+20kg
Hem uygun fiyat hem hafif çanta kışın nasıl olur bilmiyorum ama çantam ağırsa şunları yapmaya çalışıyorum;
Birbirini tanıyan iki kişi malzemeleri ikiye ayırarak çadır gibi malzemelerde ağırlıktan tasarruf sağlanabilir.
Ağırlık 15kg (benim için ideal) seviyesine düşürülemiyorsa baton veya ormanda kurumuş bir ağaçtan değnek yaparak yükün bir kısmı kollarla paylaşılır.
Kaliteli sırt sistemi olan bir çanta ile yükü omuzlardan belinize aktarmış olursunuz.Çantanın bel kolonları ve omuz kolonları doğru şekilde ayarlanarak omuz ve sırta uygulanan kuvvet azalabilir...........