Haftasonu Kaçamağımız; Uludağ (20-22 Ağustos 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,053

orsaalabanda

Zirve
Ağustos ayında yapılabilecek en güzel haftasonu kaçamaklarından birisi;

Yine oradaydık...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

PIC_0394.jpg

PIC_0389.jpg

PIC_0399.jpg

PIC_0403.jpg

Etiketler
Ynt: Haftasonu Kaçamağımız; Uludağ (20-22 Ağustos 2010)

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Orman sınırlarından içeri girince kabuk değiştiriyorum artık...

[attachment=4]

[attachment=5]

PIC_0375.jpg

PIC_0315.jpg

PIC_0322.jpg

PIC_0326.jpg

PIC_0329.jpg

Çocukluğumun meyvası... Çay üzümü (Vaccinium myrtillus)

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Softaboğan şelalesi...

[attachment=5]

PIC_0340.jpg

PIC_0381.jpg

PIC_0416.jpg

PIC_0412.jpg

PIC_0409.jpg

[attachment=1]

Doruklardan süzülerek gelen kar sularına yanlışlıkla! düşüverdim...

[attachment=2]

Gerçekten kar suyu olup olmadığı konusunda şüphesi olanlar varsa yüzümdeki ifadeye dikkat!

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

PIC_0427.jpg

PIC_0370.jpg

PIC_0359.jpg

PIC_0367.jpg

PIC_0365.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

PIC_0360.jpg

PIC_0368.jpg

PIC_0361.jpg

PIC_0433.jpg

PIC_0434.jpg

cem bey merhaba buralar nereler istanbula yakın yerlermi yeri tarif ederseniz belki 30 ağustosta bizde ziyaret ederiz ayrıca fotoğraflar için teşekkürler

Gece serin, hafiften ısırıyordur soğuk belki de; oooh mangal başı keyfi... Bir de çay üzümleri fotoğrafları güzel...
Uludağ'ı bir kez daha gördük, sağol.
Hasta filan olursun dedik ama... büyük sözü dinlemiyorlar ki... :D

Cavid Sezen

cavid bey tahmin etmiştim uludağ olduğunuda cem bey biraz yer hakkında ayrıntı verirse haftasonu bizde aynı yere bir kaçamak yaparız .

Cem bey,
Türkiye'nin dört mevsim çok güzel bir şehri ve simgesi Uludağ'da haftasonu fotoğrafları çok güzel elinize sağlık.

simurg2' Alıntı:
cavid bey tahmin etmiştim uludağ olduğunuda cem bey biraz yer hakkında ayrıntı verirse haftasonu bizde aynı yere bir kaçamak yaparız .

Erkan bey, konakladığımız alan Uludağ Çobankaya bölgesi. Bölgeyle ilgili ayrıntılı bilgilere daha önceki gezilerimizden ve ''Milli Parklar - Uludağ ve Yöresi'' başlığından ulaşabilirsiniz. Buradaki Kızılay kampının da bulunduğu kamp alanı aslında kamp alanı tercihmizi yansıtmıyor. Burada bazı olumsuzluklar mevcut. Ancak ne yazık ki tek araç ve aile olarak gittiğimizde fazlaca ıssız, sessiz bölgelerde gece konaklamaya cesaret edemiyoruz. Ayrıca orman içlerinde kamp alanları harici kamp ve piknik yapmak, ateş yakmak yasak. Ama yine de 4x4 araçla kamp alanının biraz daha dışlarına doğru taşılabilirse daha rahat edilebilir. Biz buradaki kamp alanını yalnızca konaklama amacıyla kullanıyoruz. Zamanımızın çoğu çevre gezilerinde geçiyor.

Beğenilerini ileten herkese teşekkürler...

özellikle o serinlediğiniz derenin yeri hakkında bilgi almak istiyorum o derede çobankayadamı

Hepsi güzel :mad: kötü hiç yok :mad: çok sevindim güzel geçtiğine :(

simurg2' Alıntı:
özellikle o serinlediğiniz derenin yeri hakkında bilgi almak istiyorum o derede çobankayadamı

Dere Çobankaya kamp alanının hemen kaşısında ''Dombay Çukuru'' denilen bölgede. Kamp alanından yarım saatlik yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Ancak benim yüzdüğüm yere, dere yatağından aşağı doğru iki saatlik bir yürüyüşle ulaşılabilir. Daha kestirme olan yol, Çobankaya'dan ''Bakacak'' istikametine doğru giden asfalt yoldan ''Sarıalan''a giden telesiyej istasyonuna kadar araçla gidip, aracı burada bıraktıktan sonra patikadan yarım saatlik yürüyüşle aşağı inmektir. Kamp alanında ''Softaboğan Şelalesi'' oalarak kime sorsanız tarif eder. Ancak aşağı inen patika bir çok yerde çatallanıyor. Buralarda birilerine rastlarsanız ayrıca sormanızda fayda var. Patikada çok zorlu olmasa da dik iniş ve tırmanışlar mevcut. Doğa yürüyüşlerine alışık olmayan bayanlar ve küçük çocuklar için zorlayıcı olabilir. Zorlayıcıdan kasıt, teknik ekipman gerektirmesi değil ama buraya topuklu ayakkabı, terlik ile ya da kucakta küçük çocukla düz yolda yürür gibi inemezsiniz, belirtmekte fayda var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR