Haftasonu Kartepe'de Kar Keyfi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Çöl Kartalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,877

Çöl Kartalı

Dünyayı keşfetmek, kendini keşfetmektir
Mesajlar
880
Tepkime Puanı
6
Yer
İstanbul
Hafta sonu İstanbul'a en yakın kayak merkezi Kartepe'deyiz. Dağın tepelerinden Sapanca Gölü muhteşem gözüküyor. Maşukiye'den Kartepe'ye 18 km.lik yol gayet iyi. Yaklaşık 30 dakikada dağa çıkıyoruz. Haftasonu oldukça kalabalık, İstanbul ve İzmit'ten yüzlerce araç, Kartepe'deydi. Zirveye çıkan telesiyejin fiyatı 25 TL., snowboard kiralarsanız 60 TL. Kar motorsikleti ise 180 TL. Dağa çıkarken çok sayıda tesis var. Burada dinlenip çay ve kahve keyfi yapabilirsiniz. Tabii ki dağın vazgeçilmezi mangalda sucuk ekmek ve yanında isteğe bağlı soğuk ya da sıcak içecek. Dağda Gezenbilir Offroad Grubu'ndan arkadaşlarla da tanıştık. 1740 metre yükseklikteki Kartepe'de Green Park Tesisleri, her isteğe yanıt verebilecek nitelikte. Karavanınızla da dağda rahatlıkla kalabilirsiniz. Biz her zaman Uludağ'ı tercih etmemize rağmen ilk kez geldiğimiz Kartepe'yi de sevdik. Dağın içlerine doğru çok güzel yürüyüş yolları var. Sırt çantanıza termosunuzu atın, hem yürümenin hem de yolda sıcak çay ve kahve içmenin keyfini çıkarın. Yolda sizi heyecanlandıracak çok sürprizler var. Bir anda karların içine gömülebiliyorsunuz ;D

SDC14896


SDC14900


SDC14905


SDC14912
 

Etiketler
Ynt: Haftasonu Kartepe'de Kar Keyfi

kartepe - keltepe
KARTEPE

Keltepe ; Kartepe’nin eski adıdır. Bir efsaneye göre yüzyıllar boyunca Samanlı Dağları’nın en yüksek tepesinde hiç ağaç bulunmadığı için Keltepe olarak anılmıştır. Yöresel halk daha bundan 25-30 yıl öncesine kadar Keltepe ismini kullanmıştır.

1980 li yıllarda bölgede ilk kayak merkezi projesi Kocaeli İl Özel idaresi tarafından yapıldığında ismi de Kartepe olarak değişmiş ve son yıllarda tanınan bir kayak merkezi olmasından dolayı Kartepe adı kullanılmaya başlanmış ve Kartepe olarak tanınmıştır.

Kartepe birinci zaman kayaçlarından oluşan yapısı ve fındık, meşe ve kestane ağaçlarından oluşan bir bitki örtüsüne sahiptir. Eteklerinde ise meyve bahçeleri bulunmakta ve çeşit çeşit meyveler bulunmaktadır. Özellikle ceviz, kiraz ve armut bolca bulunmaktadır.

Samanlı dağları silsilesinin en yüksek tepesini oluşturmaktadır ve yüksekliği 1699 metredir.

Bölge 1924 mübadelesinden sonra göç almış ve çevresinde göçmen köyleri oluşmuştur.
Kartepe’ye birkaç yoldan çıkılabilir. Genelde Maşukiye’den ulaşılır ve bu yol yenilenmiş ve kayak merkezine kolay ulaşım sağlanmış ve kışın en kötü hava koşullarında bile açık tutulmaktadır.
Güneyden ise Pamukova’dan ulaşım sağlanabilmekte fakat yolun stablize olmasından dolayı kış aylarında ulaşım zor olmaktadır.

Tepenin bir özelliği de hem Sapanca gölü manzarası hem de İzmit Körfezi manzarasına sahip olmasıdır.

Tepenin biraz aşağısında bulunana Kuzu yaylası tüm mevsimlerde günübirlik turizm için çok tercih edilen bir yerdir.

Sakarya, İzmit ve İstanbul’a yakın olması Kartepe’nin önemini artırmakta ve bütün mevsimler de bir cazibe merkezi olmasını sağlamaktadır.

Derleyen ; Sedat Yılmaz

SDC14914


SDC14916


SDC14923


SDC14925
 

Ynt: Haftasonu Kartepe'de Kar Keyfi

Sayın çöl kartalı siz kartepe gezinizi erkenden yapmışsınız moderatörümüz yeni bir topic açtı ve gezenbilir karavan grubu olarak kartepeye gezi organize etti. Beni hep yanlış anlıyorsunuz geziniz zaten sizin isteğiniz üzeri yapıldığı için kesinlikle güzel geçmiştir. Ben sadece tekrar bu kartepe gezisine katılırmısınız diyorum.
 

Ynt: Haftasonu Kartepe'de Kar Keyfi

Süreyya bey, sizin yorumunuz üzerine gezenbilir grubunun 22 Ocak'taki organizasyonunu öğrendik. Biz Cem beyi Uludağ'da karlar altında keyifle yatarken görünce daha fazla dayanamadık ve attık kendimizi karlara. Kartepe'ye böyle bir gezi organize ettiği için Cem beye teşekkür ediyoruz. Yeşim&Bülent
 

Ynt: Haftasonu Kartepe'de Kar Keyfi

Kartepe'de artık bizim de bir kardanbücürümüz var. Boyu kısa ama hünerleri büyük ;D Gözleri kuru üzümden, dudakları sarı leblebiden imal edildi ve adını '' kardanbücür'' koyduk :smiley:

SDC14952


SDC14956


SDC14954


SDC14993


SDC14985
 



Ynt: Haftasonu Kartepe'de Kar Keyfi

Yeşim hanım çok güzel bir hafta sonu olmuş.sayenizde Cem in organize ettiği Kartepe kampını farkettik.inşallah bizde gitmek istiyoruz.kar benim için vazgeçlilmez bir güzellik.paylaşım için teşekür ederiz.selamlar..
 

Ynt: Haftasonu Kartepe'de Kar Keyfi

Sn. raptor, artık karavancıların kış turizminde önemli bir yeri olacak. Hele 22 Ocak'taki grup Kartepe'ye başarılı bir zirve yaparsa karavancılık tarihine altın bir sayfa eklenecek :smiley: Yaz kış demeden hayatın tadını çıkarmak gerekir. İlginize teşekkür ediyorum :smiley:

Kartepe'de sucuk ekmek vazgeçilmez bir keyif, hele soba üzerinde demlenen çaylar, işte ''çay budur'' dedirtiyor :smiley:

SDC15000


SDC15001


SDC15025


SDC15020


SDC15010
 


Ynt: Haftasonu Kartepe'de Kar Keyfi

Yeşim&Bülent, Kar kampına hazırlık yaparken Ankara gurubundan ve sizden gelen fotograflarla mutlu olduk, katkınız için teşekkürler.
Tarih ve şartlar sizin içinde uygunsa Kar kampımızada gelebilmenizi isteriz.
Levent
 

Ynt: Haftasonu Kartepe'de Kar Keyfi

Levent bey, kış organizasyonları da yaz organizasyonları kadar güzel oluyor. Kısmetse sizlerle orada tanışmak ve sohbet etmek isteriz. Paylaşımınız için çok teşekkürler :smiley:


Haftasonu hava çok güzeldi ve Kartepe'de bol kar vardı. Akşama doğru yeniden kar yağmaya başladı :smiley:[attachment=1]

SDC14969


SDC14939


SDC14927


SDC14999


SDC15014
 



Ynt: Haftasonu Kartepe'de Kar Keyfi

Kartepe gezisine hazırlandığımız bu günlerde paylaşım ve bilgilendirmeler için teşekkürler ve de tebrikler. Ne mutlu sizin gibi dört mevsim karavancılara...

Üzerine kar yağarsa 22 Ocak haftasonu sizin bücürü epey boy atmış olarak buluruz belki de. :smiley:
 

Ynt: Haftasonu Kartepe'de Kar Keyfi

Cem bey, biz dönerken kar yağmaya başlamıştı. 22 Ocak'a kadar bizim bücür büyür, hatta okula bile başlar :smiley: Sizin karlar içindeki keyfinizi görünce dayanamadık, attık kendimizi Kartepe'ye. Size ve ailenize Sevgiler :smiley:

Kartepe fotoğraflarına devam...[attachment=1]

SDC14933


SDC14909


SDC14983


SDC14977


SDC15019
 


Ynt: Haftasonu Kartepe'de Kar Keyfi

Sn. yugun, beğendiğinize sevindik. Çok teşekkürler. Karla oynamak çok güzel ve ayrıca çok sağlıklı :smiley: Yeşim&Bülent
 

Ynt: Haftasonu Kartepe'de Kar Keyfi

Fotograflarınıza baktıkça sizleri kıskanmadık dersem yalan olur. Harika bir hafta sonu tatili yapmışsınız.
 



Ynt: Haftasonu Kartepe'de Kar Keyfi

Çok teşekkür ederiz Şeref bey. Gerçekten harika bir haftasonu yaşadık ve karla dilediğimizce oynadık. Her karavancının gezi albümünde mutlaka bir kış ve kar gezisi olmalı :smiley: Yeşim&Bülent
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,007
Kayıtlı Üye Sayımız
172,099
Kaydolan Son Üyemiz
Attorney58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst