Hangi Çakı Ucu ? Tanto mu, Spear mi, Clip mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutkarahan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,557

umutkarahan

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar.
Kamp için kaliteli bir çakı almaya karar verdim, hatta aklımda bir kaç model de mevcut. Birşey farkettim ki beğendiğim çakıların farklı uçları olan modelleri var. Ancak; bu işlerin acemisi olarak sormak istiyorum, hangi çakı ucunu kullanmak daha faydalı?
Şimdiden teşekkür ediyorum doğa dostları.

csstoreonline_2086_5333319.gif

Etiketler

Ynt: Hangi Çakı Ucu ? Tanto mu, Spear mi, Clip mi?

Teşekkürler fastjunkie, benimde 4. hoşuma gitmişti.
Aslında yanlış resmi göndermişim aralarında Spear denilen uç yok.
Bir şey daha sormak istiyorum. Tanto uçlar hoş görünüyor ancak işlevi yok dediler doğru mu acaba?[attachment=1]

csstoreonline_2086_4694861.gif

Tanto uçlar benim bildiğim kadarıyla genelde paraşütçuler tarafından kullanılıyor. Onun sebebi de bıçağın ucunun küt ve keskin olması. Anlık ihtiyaçlara cevap verebilmek için.(bıçağı ittirerek ip kesebilme vb..)
Zaten Japon Tanto'suyla alakası yok bu şeklin, pazarlama stratejisi olarak yapılmış bir bıçak bence.. Bir de koleksiyonluk olabilir.
Onun dışında Spear ve geleneksel uç Clip kamplarda işinizi daha iyi görecektir ve daha güvenilirdir. Tanto uçla bir dal parçasını rahat yontamazsınız en basitinden.

Çok teşekkür ederim fastjunkie.
Ucunun sivri olması daha faydalı olur düşüncesiyle Clip uçlu bir çakı alacağım galiba (ki senin de ilk mesajında tercihindi :smiley:
Zaman ayırdığın için tekrar teşekkürler. Doğada keyifli günler.

tanto uç küt olduğundan kırılmıyor öbürleri sivri ve ince zorlayınca kırılıbiliyor

Fotoğrafta spear point diye geçen aslında "drop point" gibi görünüyor, en azından bana... :smiley: Spear/mızrak daha cazip bir kelime diye mi kullanılmış ne?

Katlanır bıçakta iş yapar mı bilmem ama tek parça, büyük ve etli bir bir bıçakta tanto uç ile çalı-çırpı doğramak kolay olabiliyor sanırım. Bu şekilde bir video vardı. Tanto kısmının, düz gelen kısım ile birleştiği yere denk getirilerek çalı, çırpı tek seferde seri bir şekilde doğranabiliyor. Bilekten hareketle seri vuruşlarda hızlı iş yapıyordu.

Fayda olarak verebileceğim örnek olarak bu var, başka da bariz birşey gelmiyor aklıma.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR