Hangi Forester???

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yasin Öztürk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,498

Yasin Öztürk

Yeni Üye
Mesajlar
16
Tepkime Puanı
0
Herkese merhabalar, ben Ankara 'da ikamet ediyorum balık tutmak gibi merakım var, subaru forester almayı düşünüyorum ama hangisi verimli tutulan modeli hangisi hiçbir fikrim yok kullanan arkadaşlar almam gereken model hakkında bilgi verirse tecrübelerini yazarsa artı ve eskileri hakkında bilgi verebilirlerse sevinirim şimdiden teşekkürler
2. el ilanlara bakıyorum gözüme çarpan birkaç araç var buradan link paylaşmadım bir mahsuru olur diye bu araçlara da göz atabilmem için yardım bekliyorum, bütçem en fazla otuzbin lira kadar 2003-2005 model arası araçlar benim için uygun lütfen yardım :smiley: :smiley: :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Hangi Forester???

Aracı almadan önce parça fiyatlarını araştırın ve kasko ücretini sorun derim. Başka birşey demem :D
 

Ynt: Hangi Forester???

Teşekkürler bu aracı şehiriçi ve şehirdışı kullanıma uygunluğu ve yakıtı nedeniyle tercih ediyorum kasko ve yedek parça sonraki konular benim için, tavsiye edebileceğiniz başka araç varsa bunu da yazabilirseniz sevinirim
 

Ynt: Hangi Forester???

Mitsubishi outlander var, ama şehir içi kullanımına uygun boy motoru olanların hepsi düz vitesli. Diğerleri bildik yüksek fiyatlı arabalar (rav4, crv, g.vitara vs). Tanıdık şanzıman tamircisi varsa cvt'li honda hrv den güzeli yok, vergisi de düşük (1.6 motor). Kutu gibi araba isteyen terios alabiliyor, seçenekler bunlardan ibaret. Motor yaptırırım dert olmaz diyorsanız dizel motorlu kamyonetler fena değil.
 

Ynt: Hangi Forester???

Benim de bir aralar ileride almayı düşünüp, parça fiyatlarını araştırınca hayallerimden çıkardığım araç.. O konforda o donanımda o fiyata başka araç bulmak gerçekten zor (ön cam sileceklerinde bile ısıtma var çoğunun) ancak maalesef ülkemizde bir CR-V kadar prim yapmıyo.
 



Ynt: Hangi Forester???

Arkadaşın dediği gibi HR-V de çok güzel bir seçenek vergi ve yakıt avantajı var, makyajlı kasalarında 125bg lik civic motoru var, şanzıman meselesine gelince HR-V de Jazz ve City modelinden de tanıdığımız sonsuz oranlı CVT şanzıman var, bu şanzımanın aslında kronik bir sorunu yok ancak bildiğiniz üzere otomatik şanzımanların belli periyotlarla yağı değiştirilir, bizim ustalarımız da sağolsunlar o da otomatik bu da otomatik deyip HR-V lere klasik otomatik şanzıman yağı koyunca arızalar yaşanabiliyo. CVT lerin yağı özeldir, ve alıcağınız araç sevis bakımlı ise ve doğru yağ kullanılmış ise bir sorun olacağını sanmıyorum
 

Ynt: Hangi Forester???

bizim ustalarımız da sağolsunlar o da otomatik bu da otomatik deyip HR-V lere klasik otomatik şanzıman yağı koyunca arızalar yaşanabiliyo. CVT lerin yağı özeldir

Hadi bizim ustalar işi bilmiyor diyelim, aynı arac hakkında bir ingiliz sitesinde 'her sene yeni şanzıman yağı gerektiriyor' şeklinde bir ibare var, bir de D'ye alırken vuruntu yapabiliyor diye garanti kapsamında bir parçası değişmiş, burda aynı şekilde geri çağırmışlar mı bilemiyorum, belki hasır altı etmişlerdir, ne de olsa bize gelince iş değişiyor bazen, hakkını aramayı bilen millet olmadığımızdan olabilir.. referans: http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/honda/hr-v-1999/?section=good hani böyle olmasa şu anki piyasa fiyatları ile alternatifi çok az olduğu için kaçacak araba değil, ama o şanzıman bi çuval inciri berbat ediyor.
 

Ynt: Hangi Forester???

Aynı şanzımana sahip 2006 city kullandık 4 sene kadar, herhangi bir sıkıntı yaşamadık, evet internette sorun yaşayanların anlattıkları da var ama hiç sorun yaşamayan da bir sürü insan var..
 

Ynt: Hangi Forester???

Aynı şanzımana sahip 2006 city kullandık 4 sene kadar, herhangi bir sıkıntı yaşamadık, evet internette sorun yaşayanların anlattıkları da var ama hiç sorun yaşamayan da bir sürü insan var..

City ve jazz hakkında ben de pek problem duymadım. Genel kanı bu şanzımanın zorlanmaması gerektiği yönünde, 1.4 motorlu arabada onu zorlayacak motor gücü yoktur zaten. Motor 1.6, lastikler de biraz büyük olunca, durum değişebilir, ben böyle anladım. Üretim hatası da olabilir, belki honda'nın ilk denemesidir..
 




Ynt: Hangi Forester???

Honda alicak olsam crv alırım ama sonradan forestera döndüm, size hangi forester diye sormak istedim?????

Turbosuz olan. Neden mi? O arabalarda motor yatay durduğu için motorda en ufak problem olsa söküp takması dert olacak. E şehir içinde kullanabilmek için lpg lazım, o da en azından uzun vadede motorda kesin problem demek. Bir de turbo olursa daha çok problem demek.

Bir de kasko parasını, parça fiyatını es geçmeyin, o ilanlara ben de bakıyoum arada bir, birtanesinin aynası kırılmış 3000 ytl kaza kaydı var sırf bu yüzden. Ayna fiyatı bu. Otomatik bilmemneliymiş, herneyse özelliği bilmiyorum.
 

Ynt: Hangi Forester???

İlla forester ise 2.0 xt, mümkünse düşük kilometreli ve servis bakımlı, bu da testi http://www.arabam.com/otomobil-testleri/subaru-tum-testler-yorumlar/subaru-forester-2-0-xt-/312 Turbonun sağlık durumu önemli, ama hakkını veriyo namussuz, testine göre yakıtı da çok aşırı değil..
 


Ynt: Hangi Forester???

merhaba, ben 2004 atmosferik yani turbosuz var telefex lpgli 192.000 de aldım şu an 212.000 de hiç sorun yaşamadım, harika ve keyifli bir araç bir o kadarda güvenli, yaşınız 30'un altındaysa turbolu alın ;D
 




Ynt: Hangi Forester???

sakyuz' Alıntı:
Aracı almadan önce parça fiyatlarını araştırın ve kasko ücretini sorun derim. Başka birşey demem :D
parça fıyatları öyle abartılı değil bence..Bızım araclarla aynı kategorıdekı araclarında o kadar servis agı yaygın olmasına ragmen parça fıyatları nasıl acaba benc onuda bi aaraştırın derim :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,439
Mesajlar
1,517,967
Kayıtlı Üye Sayımız
172,092
Kaydolan Son Üyemiz
yigityigitcelik@gmai

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst